Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Zapleti po artroskopiji kolena

Zapleti po artroskopiji kolena

Pozdravljeni,

Sem rekreativni tekač, star 52 let. Pred letom in pol me je pri teku začelo boleti levo koleno. Sledile so preiskave in nato 18. januarja letos artroskopija.

Po posegu sem izvajal predpisane vaje in se držal predpisanega režima gibanja. Po dveh tednih sem začel hoditi in pri tem počasi podaljševati razdaljo. Po dveh mesecih so bolečine popolnoma izginile, zato sem poskusno pretekel tri kilometre. Tri dni je bilo vse v redu, nato me je začelo koleno spet boleti.

Ostre bolečine v sklepu so postajale vse močnejše, še posebej pri obremenitvi, npr. pri hoji po stopnicah. Koleno mi je zateklo, kar je opazil tudi fizioterapevt.
Po dveh tednih je najhujše popustilo. Če obremenjujem koleno, me še vedno boli, a ne več tako ostro. Po ravnem lahko prehodim tudi deset kilometrov dnevno. Tako je bilo tudi pred posegom.

Na kontrolnem pregledu mi je ortoped predpisal ponoven MR, na katerega še čakam.

Situacija je zdaj slabša kot pred operacijo. Sicer se ne slabša, a težav imam več.

Zanima me:
– ali je operacija spodletela? Zdravnik se ni hotel izjasniti.
– kakšne so moje možnosti, da bom lahko spet aktiven?
– bom moral ponovno na operacijo? Če da, kakšne so možnosti, da uspe, glede na to, da že ta morda ni?

Zahvaljujem se za odgovore, ki bi lahko kakor koli osvetlili moje stanje, saj ortoped ni želel špekulirati, niti preprosto pojasniti, kaj bi lahko bilo narobe.

Marko

Prepis izvida kontrolnega pregleda pri ortopedu:
——————-

ANAMNEZA:
Pacient prihaja zaradi težav z levim kolenom, 18. 1. je bil artroskopiran, poleg poškodbe medialnega meniska je bila najdena tudi artroza medialnega kompartmenta. Že pred operativnim MR pokaže zoženje sklepne špranje medialno, in tudi že edem v tibialnem kondilu medialno. (sledi opis težav, naveden zgoraj).

STATUS:
Gibljivost levega, operiranega kolena, je pirmerna. Većjih krepitacij ni. Je pa koleno rahlo zadebeljeno.

Opravimo UZ: manjši izliv pod kapsulo, kolateralne vezi so ohranjene. Medialni meniskus je deloma ekstrudiran, kar govori za začetno artrozo. Kalcinacij v predelu meniskusa ni videti.

MNENJE:
Težko pojasnimo izjemno močne bolečine, kii so se pojavile dva meseca po operaciji. Te bolečine niso običajne po meniscetomii, tudi ne po kakrši koli mehanski okvari.

TERAPIJA:
(kontrolni MR) V primeru recidiva bolečin visoke doze antirevmatikov v ciklusih po nekaj dni plus Omeprazol.

——————-

New Report

Close