Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Zapiranje nadsvetlobe – s knaufom ali cem drugim?

Zapiranje nadsvetlobe – s knaufom ali cem drugim?

Pozdrav,

Ker vidim da je dosti knauf mojstrov tu aktivnih, imam eno vprasanje.
Imam cca 10 odprtin za vrata v novogradnji, kjer bi rad zaprl predvideno nadsvetlobo,
tako da bi spodaj prisla navadna vrata. Sem ze koga povprasal pa sem slisal
da se sevad to da, vendar pa ker vrata so aktvivna, tresljaji spokajo stik med
steno in knaufom. Znma me ce ima kdo kaj verc prakse s tem in tak nacin, da tudi
po več letih vsaj na videz ni videti razpok.

Koliko okvirno pride z delom in materialom zapiranje ene takih nadsvetlobe, okvirnih
mer 40 visine, 90 sirine in 10 globine ?

Je morda se kaka druga alternativa, npr. slišal sem še varianto vrata do stropa (2,50 m
visine) ali pa zapreti kar s stirodurjem…

Hvala

Moram povedati, da imam kar nekaj prakse pri tem delu.In sicer skoraj v vsakem bivalnem prostoru je treba razmisliti:ali je to sploh potrebno,ko pa je svetloba tako zaželena. Sam predlagam, da se zapre nadsvetloba oz. zgornji del samo tam, kjer je potrebno, in sicer za dosego zasebnosti.
Če pa imate željo ta predel vrat zapreti vam zagotovo lahko ponudim konkurenčno ponudbo.
Pa pokličite,lahko tudi samo za informacijo in sicer:
Noetova Barka˛& Perko k.d.
Aleš Perko GSM:064/127-737

investitor..za več info lahko pokličete na 031775725
lp

Na sejmu Dom je LIKO predstavil dostropna vrata višjega cenovnega razreda.
Razstavljena so tudi v obnovljenem salonu na Vrhniki.
Pokličite in zahtevajte prospekt.

Drugače pa je najcenejša rešitev vašega problema zaprtje s knaufom. Stik s zidom mora biti tesnjen s silikonom in bandažiran in prekitan. Uporabite lahko en ali dva sloja knauf plošč.

hvala za nasvet ampak sem dobil lepa furnirana vrata poljune velikosti, ki skupaj s podboji pridejo nekaj cez 300 eurov in mislim da se kar splaca in bomo to dali

New Report

Close