Najdi forum

dober dan želim

težave v zapestju in sicer:
približno 10 mesecev nazaj sem si zlomil grdo desno zapestje. šel k zdravniku rehabilitacije… v glavnem moje desno zapestje ni takšno kot bi moralo biti, ampak počasi okreva.
fora pa je v tem, da sem jaz ker sem imel desno roko v gipsu začel namesto nje uporabljti levo roko, ki sem jo imel večkrat zlomljeno. med počitniškim delom (sem študent) približno pet mesecev nazaj pa sem moral prenašati težke sode in sicer tako da sva bila po en na vsaki strani soda, in ker je bila moja desna roka se precej šibka sem vse te obremenitve prenašal na levo roko. dva dni preden sem zaključil delo, sem pa ob dvigu neobičajno težkega soda začutil, da mi je nekaj v laktu počilo – točno na mestu kjer sem imel roko zlomljeno – in od takrat me roka muči. ko roko gibam v zasuk (mislim da se temu reče supinacija) mi v roki poka prav tako v zapestju. tako da slišim s ušesi. če zapestje malo razgibam, neha pokat, vendar se kmalu ponovi. ta zvok pokanja je podoben, kot če se pretegneš zjutraj recimo.
vendar pa me to ni tako mučilo, da bi bila roka nerabna zato nišel sem k zdravniku. zadnje čase pa imam za napisat eno orenk seminarsko, pa me roka tako muči, da ne morem več tipkat, v roki čutim mravljince, roka mi mrtvi….
šel sem k zdravniku in se naročil komaj za april imel sem pa občutek, da me tam imajo za norca ker je moja roka napogled čist vreji, čakalnica pa nabito polna bolj resno poškodovanih ljudi….
kot rečeno, pregled imam konc aprila, me pa zanima, kaj lahko storim sam za zdravje svoje roke (morda vaje ali kakšna krema za boleče sklepe)
sem glasbenik in bi kar umrl če nebi mogel s svojo roko igratu na inštrumente…
za nasvete se vam vnaprej zahvaljujem

Spopštovani,

razlogov za bolečine v Vaši roki je lahko več. Vsekakor Vam priporočam pregled pri zdravniku in ustrezno rentgensko diagnostiko, saj je mogoče, da se zlom ni popolnoma zarasel.
Kratkoročno si lahko pomagate s protibolečinskim zdravilom in z omejitvijo aktivnosti na tiste, ki Vam ne povzročajo bolečin. Kot protibolečinsko zdravilo lahko upoprabite Lekadol tablete (do 2 na 6 ur dnevno), za močnejša protibolečinska zdravila pa potrebujete zdravniški recept.

Lep pozdrav,
asist. mag. Iztok Pilih, dr.med.
specialist kirurg

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close