Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Zanositev po antibiotikih doksivibra

Zanositev po antibiotikih doksivibra

Pozdravljeni, mene pa zanima ali lahko antibiotik doksivibra pijem istočasno z tabletami Acipan ? Hvala in lp . Klara

Odgovor na objavo uporabnika
Ancykaa, 29.01.2018 ob 14:50

Pozdravljeni. Imam vprašanje glede zanositve po jemanju antibiotikov doksivibra zaradi aken in problemov z kožo.
Antibiotike sem jemala cca. 1 mesec nato sem z njimi prenehala. Sem pa enkrat nekje prebrala da vsaj pol leta po jemanju teh antibiotikov nesmeš zanositi ker škodujejo plodu. Sedaj pa me zanima koliko je v tem resnice ker načrtujemo otroka. Mogoče ne takoj pač ko bo uspelo bo. In se raje pač prej pozanimamo da nebo kaj narobe. Hvala za odgovor. Lep pozdrav

Doksiciklina (Doxyvibra) ne priporočamo v nosečnosti, ker prehaja skozi posteljico. Vendar ni nobenih trdnih dokazov o teratogenem vplivu na plod, tudi če se v nosečnosti uporablja. Seveda pa nimamo raziskav na nosečnicah in ga zato ne predpisujemo, razen v izjemno redkih primerih.

Ker se zdravilo v telesu zelo hitro razgradi, je po koncu zdravljenja potrebno počakati le nekaj dni; 3-6 dni po zadnjem odmerku je v telesu tako malo doksiciklina, da ni za pričakovati kakršnih koli zapletov v nosečnosti oz pri plodu.

Tako da lahko mirno načrtujete nosečnost. Srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

klara535, 01.01.2026 ob 15:08

Pozdravljeni, mene pa zanima ali lahko antibiotik doksivibra pijem istočasno z tabletami Acipan ? Hvala in lp . Klara

Ja, lahko. Zdravili med seboj ne reagirata.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Pozdravljena Nataša, najlepša hvala!  Lep dan 🙂

aralk, 04.01.2026 ob 10:35

Pozdravljena Nataša, najlepša hvala!  Lep dan 🙂

Z veseljem. lp, N

New Report

Close