Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zanositev med menstruacijo ??

Zanositev med menstruacijo ??

Stara sem 25 let, med seksom nama je počil kondom. Imam pa 3 dan menstruacije. Kakšna je možnost za zanositev?

Hvala za odgovore

Janja

Zgolj teoretična.

MISLIM DA SKOREJDA JO NI.
LP

Zelo malo verjetno.

Sori, jest ti bom mal drugač napisala. Moja sošolka se med menstruacijo ni zaščitila (verjetno je bila že bolj proti koncu), pa ima 4letnega sinčka.

Zanositev med menstruacijo je možna. Sicer pa je to odvisno od ovulacije. Ovulacija je predvidoma 14 dni pred naslednjo menstruacijo in jo tako lahko tudi predvidevaš (če imaš M na 20 dni je ovulacija (20-14) 6 dan od prvega dne menstruacije). Toda spermiji so delujoči nekaj dni (mislim da max 5 dni).
Zato je zanositev možna, najbolj možna pa je če imaš kratek rok med eno in drugo M.
Je pa res, da je žensk s tako kratkim presledkom zelo malo.

Ovulacija se lahko sproži tudi ob burnem orgazmu.

LP
EvaK

Zanositev je možna, a je verjetnost res zelo majhna, tem večja pa je, kot so ti že ostale povedale, čim krajši imaš ciklus.

ZANOSITEV MED MENSTRUACIJO TEORETIČNO NI MOŽNA.SPERMIJI PA PREŽIVIJO NAJVEČ 72 UR!!!

draga baby to s spermiji ne bo držalo, ker smo pred poroko imeli predavanje s strani ginekologinje o načrtovanju družine. Le ta je rekla, da je zanositev med menstruacijo je možna in da spermiji preživijo tudi do nekaj dni. Drugače pa je z jajčecem, ki pa preživi le nekaj ur.

Hvala vam najlepša za odgovore!!

Upam, da ne bo kaj saj sem v fazi študiranja, prav tako moj fant. Dobila sem tudi “tabletke proti zanositvi” dane sem pojedla dve jutri čez 12 ur moram še dve. Upam da je to zanesljivo!?

Za drugič pa sva si že na jasnem, da kljub temu da s kondomom, fant preden mu pride da lepo ven. Poblem pa je ker se bojiva in skrbiva pa glig izpti so!?!

Hvala vam

Janja

DRAGA KATJA , z osmimi leti medicinske sole ti povem da je spermij zmozen preziveti od 48-72 ur!!

Draga Baby,

brez medicinske šole ti lahko povem, da je zanositev med menstruacijo možna. Morda teoretično ne, praktično pa vsekakor! Kot dokaz ti lahko predstavim mojo danes enajst mesečno deklico, ki se po teroriji ne bi mogla “zgoditi”, v praksi se pa je. Moj ciklus je nereden (ne glede na leta), nekje med 20 in 25 dnevi. Ker ovulacija nastopi natanko 14 dni pred začetkom menstruacije in ker spermiji preživijo kar nekaj ur oz. dni, je zanositev seveda možna.

Kot pri vseh ostalih stvareh v življenju: teorija je eno, praksa pa drugo…

Lep pozdrav, Nataša

🙂

New Report

Close