Najdi forum

pozdravljeni.
eno leto obiskujem jogo (še vedno osnovne tehnike, kamela, mačka, otrok, sveča, plug ipd.). dva meseca že delamo na zanositvi, pa me zanima ali so kakšne vaje odvetovane? hvala za odgovor!

V tej fazi ne bi odsvetoval prav nobene vaje, ki jih vadiš na svoji stopnji. Nasprotno, prizadevanja v smeri oploditve bodo padla na še bolj plodna tla….. Enkrat, ko boš že zanosila in boš 3 mesece noseča, se spet slišiva za nadaljna navodila.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Pozdravljeni!
Stara sem 40 let in imam težave z neplodnostjo. V MB sem bila že trikrat na IVF, pa žal nisem zanosila. Prvič sem sproducirala pet celic in vse so se oplodile. Po transferu dveh od teh, se žal nobena ni vgnezdila. Menda da zakisanost organizma vpliva na to, zato sem šla na 10-dnevni očiščevalni post (pili smo le sadne in zelenjavne sokove trikrat dnevno). Ph urina se je po 10 dneh iz 5,5 povzpel na 7. Po postu nisem jedla sladkorja, mesa, rib in res le malo izdelkov iz moke, pa še ta je bila pirina. Jedla sem veliko oreščkov, zelenjave, stročnic, soje…. Rezultat: na prvem IVF po osmih mesecih takšne diete je bil, da se na Menopur sploh nisem odzvala (nisem sproducirala nobenega folikla).V tretjem IVF postopku sem sicer imela en folikel, a je bila jajčna celica v njem tako slabe kvalitete, da je niso niti zmešali s semenom. Glede na to, da je pH urina po dveh dneh rednih službenih obveznosti (po postu), kljub dieti, padel na 5, sem mnenja, da je eden od glavnih dejavnikov za neplodnost stres. Zdi se mi, da bi mi joga lahko pomagala premagati stres, zato me zanima ali izvajajo kje jogo za zdravljenje neplodnosti.
Vesela bom vsakega namiga. Pa srečno!

Joge za neplodnost ne poznam – domnevam, da se še nihče ni spomnil svoji vadbi dati takega naslova in mastno zaračunati, vsej slovenski iznajdljivoisti navkljub. Joga sama po sebi ugodno vpliva na zdravje, usklajuje delovanje uma, duha in telesa ter pomirja in odstranjuje posledice stresa. Žal pa nekih hitrih bližnjic do zanositve ne zagotavlja. V MB je veliko centrov, kjer vadijo različne inačice joge, vendar vam garancije, da boste potem zanosili, nihče ne bo dal.

Glede vaše diete za povišanje vrednosti pH pa menim, da je v osnovi napaćno zastavljena, saj nikjer nisem opazil beljakovin. Izostanek ali pomanjkanje aminokislin je namreč kronični problem vegetarijancev, ki si ne znajo sestavljati svojega jedilnika in zaradi tega pogosto izgubijo tudi mentrusacijo. Povečan vnos ogljikovih hidratov stanje še poslabša. Kislost organizma pa se ureja ( kratkoročno ) s pitjem vode z dodatkom sode bikarbone. O tem je kar nekaj napisanega na spletu, samo pogooglati je treba.

Za dolgoročno premagovanje posledic stresa pa absolutno priporočam redno vadbo joge.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close