Zanositev!?!
Najprej pohvala… Vasa stran je zelo lepa in obsezna, z koristnimi nasveti..
Zdaj pa kako naj zacnem…
Kot najstnica sem zelo pozno zacela dozorevati… Prvo menstruacijo sem dobila sele pri 16 ih… z 18 leti sem imela mocno vnetje jajcnikov, takrat mi je doktorica rekla, ce si kdaj zelim druzine naj pohitim, dokler se lahko… sedaj imam ze 2leti in pol redne nezascitene spolne odnose, saj si zeliva druzine z mozem druzine…
Ne razumem zakaj ne zanosim…. imam redno menstruacijo, stela sem dneve … “se postavljala na glavo”… da bi se kaj prijelo… Pa nic…
Ne vem zakaj ne morem zanositi… ce bi morala narediti preiskave …katere?
vem da sem se zelo mlada 22 ampak vseeno si zelim otroka.
Bojim se, da ne bom nikoli imela srece in priloznosti, izvedeti kaksen je obcutek, biti mama… Tista zdravnica me je zelo prestrasila, lahko si mislite… takrat sem v ordinaciji izbruhnila v solzah… imela zivcni zlom, in cel cas v bolnici so mi dajali pomirjevala, ker sem skozi jokala…
sedaj je nekaj let preteklo, ampak strah je se vedno tu..
Bi mi lahko kdo razlozil, kaj naj bi se z mano dogajalo?
Najlepsa hvala za cas, da ste si prebrali to pismo, in hvala za odgovore.
Katja
Draga Katja,
kašen je postopek pri neplodnosti PARA sem na več mestih že omenil in redko delamo kakšne posebne izjeme. Predlagam, da si pogledate nekaj odgovorov na temo “zanositev” po forumu. Poudaril bi le, da je med prvimi smiselnimi pregledi vedno pregled izliva semena, saj je enostaven in neinvaziven, žensko pa se pri pregledih izpostavlja nekoliko večjim tveganjem, saj so potrebne tudi narkoze in včasih operacije. Za vključitev v postopek potrebujete napotnico za strokovnjaka na področju neplodnosti v Ljubljani, Mariboru ali v Postojni.