Najdi forum

Imel bi potem še eno vprašanje!Ali je potem verjetnost zanositve v vodi enaka kot pri spolnem občevanju v normalnih okoliščinah?Se pravi da voda ne zmanjšuje število aktivnih semenčec!Hvala za odgovor

Kdaj potem v vodi? Tvoje vprasanje je malo nejasno. V vodi zanosijo kaksne ribe, pa zabja jajceca se oplajajo, common sense pa ti pove, da v vodi zenske ne zanosijo, ker potem verjetno ne bi imeli mesanih bazenov, a ne.

Če imaš spolne odnose v vodi je možnost, da ženska zanosi popolnoma enaka kot če je to na suhem. Če si ga pa mogoče vržeš na roko v bazenu polnem žensk, pa se ne nič ne boj, da bodo mali Boštjančki- spermiji pa spet niso tako dobri plavalci-ali pa? :-))

Aha, zdaj sele vidim, kaj je vprasal! Ja, tako je, kot je povedala Barvica! 🙂 Sicer naj bi bila metoda tusiranja (izpiranja noznice – nepriporocljivo!) po spolnem odnosu do neke mere preprecevalna, toda preprecuje zanositev tako malo, da jo je pravzaprav brezveze prakticirati.

Ne drkaj v bazenih peder, če ne te bom po čutari mahnu…

dober dan 🙂
prosim vas za pomoč: ali je torej mogoče zanositi naprimer v bazenu, ko je okoli tebe polno moških osebkov?
hvala za odgovor že vnaprej

Ne ni mozno.

(a res noben ni meu spolne uzgoje u soli??)

mislim, a ni LOGICNO, na kaksne nacine lahko zanosis in na kaksne ne?

Je možno v povsem enakem merilu, kot je možno pri konvencionalnem spolnem odnosu na suhem.
Ne priporočam pa tega v katerikoli drugi vodi kot je navadna ph nevtralna vodica, brez kemičnih dodatkov in soli (kar pa je lahko samo ustekleničena voda, ali pa nekje kjer imajo res dobro naravno pitno vodo hehe) Toplice, morja, jezera, ribniki ne pridejo v poštev, če se mate radi. Notranjost nožnice je zelo občutljiva stvar in vam nebo hvaležna močnih koncentracij soli, klora ter izcedkov in sekretov drugih bitij (še posebej naključnih nehigienežev v toplicah)

zdravoo, sem donateja in mi je tu pa tam ful čudno, krče mam pojavlja se mi rumen madež na hlačkah, malo sem se zredila, tu pa tam mam vrtoglavice itd..
Zanima me moj fant mi je 4 do 5 krat not spusto ampak nič ni blo, potem pa mi je do konca vso spermo not v mene spusto in niti kapljica sperme ni iz mene iztekla, zato mi bi blo ful čudno če nebi bla noseča.
Drugače menza mi skoraj 2 tedna zamuja, veraj pa sm par kapljic krvi opazla na hlačkah, to ni menza.

nevem al sm noseča al ne, test mi je pokazal 2x isto da ni nosečnosti ampak upam da mi bo v ponedeljek ginekolog povedal kaj je.

Lp donateja

želim hiter odgovor

cim sperma ni stekla ven bojo trojcki zato ti test ne pokaze nosecnosti, ker sele po treh mescih pokaze za trojcke

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

Jst pa imam težavo, v nedeljo ko sva s fantom imela spolni odnos se je kondom strgal in nisva opazila (šele na koncu), tako da je vse šlo v maternico, v ponedeljek sem takoj vzela tabletko, ki sem jo kupila v lekarni-tabletko proti nosečnosti in danes sem opazila na hlačkah rjav madež, kaj naj to pomeni?
Lepo se zahvaljujem za odgovor

Nujno kontracepcijo si vzela pravočasno, njena zanesljivost je cca 95%. Hormoni v tabletah lahko povzročijo hormosnko neravnovesje in posledično spotting.

Matjaž

zdravo….imam en problem, pa me zanima vaše mnenje:

v nedeljo sem imela spolni odnos (4.tabletka) ….fantu ni prišlo v meni …ampak vemo da je tukaj še predsemenska tek. in to… :(( no, se mi je pa včeraj pozabila vzet ( pozabila sem vzeti 7. tabletko) ho sem prišla domov sem jo takoj vzela, sam mislim da je že več kot 12 ur minlo….

ne vem al naj pzabljeno tabletko vrednotim kot še v 1. tednu al že v drugem (začnem jemati ob četrtkih, pozabila pa sem sredino t.) jemljem yasminelle….

skrbi me predvsem zato, ker se je potrebno posvetivati z zdravnikom če se je to zgodilo u prvem tednu….tolažim se samo s tem da njemu ni prišlo v meni …

mi lahko lepo prosim kdo svetuje??? načeloma sem zlo skrbna, zato me tolk bolj skrbi kej nej zdej …..

Zdravo.

Če kontracepcijske tabletke jemlješ že dalj časa, mislim da je koncentracija hormonov, ki jih tabletke vsebujejo že tolikšna d nebi smelo priti do zanostive, sploh pa če izliv ni bil izpuščen v nožnico – vsaj tako sem jaz seznanjena. Ginegologi pa vedno priporočajo naj ženske ne jemljejo kontr.tabletke vsaj 6 mesecev pred načrtovano zanositvijo, da se s tem “prečistijo” in posledično lažje zanosijo.

Zamuda, krajša kot 24 ur, pravzaprav še ni zamuda, tako da si lahko brez skrbi. Le poskrbi, da v naslednjih dneh ne boš znova zamudila. V naslednjih 7 dneh uporabljajta še kondom.

Matjaž

uu, hvala za hitre odgovore!!! sm zlo hvaležna :)) (+ sem si oddahnila :p)

me pa zanima še ena stvarca in sicer bolj iz firbca: to ko piše u navodilih d je u primeru pozabljene tabletke potrebno gledat za 1 teden nazaj če je bil odnos…zakaj točno 1 teden? a ni u tem času “gledanja nazaj” point bol u tem da se ugotavlja če bi lahko eventuleni spermiji še preživel do časa pozabljene tabletke itd? al u čem je fora ? 😀

Kontracepcija oziroma zanositev je v bistvu “igra verjetnosti”, torej nič ni zagotovo in nič ni povsem nemogoče. KT, ki delujejo preko višjih centrov v gonadni osi, po 7 dneh dosežejo nekakšno “spanje sistema”, ki za vrnitev v stanje budnosti po prenehanju uporabe KT potrebuje vsaj naslednjih 7 dni (lahko tudi več). V okviru varnosti, ki jo nudijo KT glede kontracepcije, smo torej po vsaj 7 dneh uporabe kombiniranih hormonskih KT za vsaj nadaljnjih 7 dni varni pred ovulacijo. Malo rezerve pa je tudi zaradi tega, ker spermiji v ugodnih pogojih (torej v jajcevodih) lahko preživijo tudi 5 dni (neke novejše raziskave pravijo, da menda celo 7 dni).

Matjaž

NUJNO NUJNO NUJNO !

Čim sem zasledila ta forum sem zastavila vprasanje. Torej bli smo v toplicah (z tole zdravilno vodo). No in me zanima kr sm pač z kolegico opazla dva para k sta seksala na sredi bazena.. ali je možno, da zanosima mi2 ker sma plavale mimo ? PROSIM ZA ČIMPREJŠNJE ODGOVORE. HVALA!

Ne, ne moreta zanositi.

Matjaž

100% da ne moreva?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close