zanositev
Pozdravljeni!
Najlepša hvala za hiter odgovor. Za zdej je zamujala vedno za kak dan ali dva vsake 3 mesece. Razen ta ciklus ki je dolg že več kot 45 dni in perila ni nikjer pa tudi nobenih znakov ni, da bi se v kratkem mogoče pojavilo. Opravila sem tudi test nosečnosti 35 dan ciklusa ter 38 dan ciklusa vendar sta bila oba negativna.
Pol leta nazaj mi je osebni ginekolog opravil vaginalni ultrazvok in je rekel, da je vse vredu in tako kot mora bit.
Lep pozdrav!
pač, vse na osnovi anatomije je v redu, funkcija pa včasih zataji za nekaj časa in dokler to ni res ekstremno, ne potrebuje ukrepanja.
Pozdravljeni!
Spet se vam oglasam….kot zgleda je tudi z funkcijo vse vredu….test je res da zatajil vendar sem bila danes pri ginekologu in smo ugotovili nosecnost. Vendar me samo se neki zanima po izracunih zadnje menstruacije ki je bila 3.9.2014 naj bi bila v 6 tednu nosecnosti….vendar me je vprasal ce sm sigurna da je bila zadnja menstruacija tega datuma, ko sm mu odgovorila, da ja in ko sm vprasala zakaj ce je kaj narobe….mi ni niti odgovoril. Dal mi je slikco in rekel da se vidimo 6.11 zdej me pa neki zanima. Na slikici od ultrazvoka pise GS:6,3 mm
predvidevam da naj bi bila to vrjetno Gestacijska vrecka ali to drzi? In me zanima ce je normalno da je le tolko velika?
GS 6 mm pomeni, da ste noseči približno 5 tednov in 3 dni. To je v 6. tednu nosečnosti. Ne glede na to, koliko je dejansko od ZM, je stanje nosečnosti takšno, kot bi bilo od ZM 5 tednov in 3 dni.
Najlepsa hvala za odgovor….jz sm se pa ze ustrasla, da je kaj narobe ker mi ni blo jasno zakaj me je vprasal, ce sem sigurna da je bila zadnja menstruacija 3.9 ko me je pregledal…kr dejansko se ni vidlo seveda se nic ena mickena pikica in to je blo to….
sm ze mislila, a je kej narobe in da je manjse kot bi moglo bit. Sicer mi je tudi sam rekel, da je se precej zgodnja nosecnost tako, da bom zvedla vec 6.11 ko mam pregled in se bo takrat predvidevam tudi vec videlo…glede na to da bom takrat v 8 tednu se bo ze videlo ali srcek bije?
Hvala za vaso razlago in za pomiritev…
bi se moralo videti, saj se srčni utrip na UZ pojavi nekje v začetku 7. tedna nosečnosti (6 t. + 1 ali 2 d.)
No super. Kako je pa kaj z zobozdravstvom v casu nosecnosti? Kr smo lih zdravli pred tem zob, ki ga je treba pozdravit do konca ali pa ga celo dat vn…kr zobozdravnik ni se preprican kaj naredit…ce se bo zob dobro odzival na zdravljenje ne bo potrebe po izdrtju.
In zanima me se ce lahko dobim lokalno inekcijo, kr ce ni problema v nosecnistvu za zdravljenje zob bi rada to pozdravla da ne bom z zobobolom celih 9 mesecev.
Hvala za vase potrpljenje in odgovore!!
za zobozdravstvene storitve v nosečnosti ni večjih ovir. Seveda se nenujnih posegov na splošno nedela ampak odlaga na kasneje, vse nujne posege pa se lahko izvaja brez zadržkov.
Zdravo!
Samo se eno vprasanje…vceraj sem dobila na recept kremo Dalacin vaginalno kremo, ki naj bi jo uporabljala 7 dni. Vendar potem sm doma na navodilih prebrala da kremo v prvem trimesecju ni priporocljivo uporabljat?
In sem se zmedla vceraj jo se nisem uporabla ket me je strah da nebi bilo kaj narobe.
Kako je zdej z to kremo? Uporabljat ali raje ne?
Hvala za vas odgovor
za začetek bi morda res raje poskusil z običajnim nožničnim antiseptikom na osnovi mlečne kisline (2x /dan 7 dni) in bi Dalacin prestavil nekje na čas po 10. tednu nosečnosti.
Eno merico sem ze uporabila….zdej ste me kr malo prestrasili…..sicer dobila sem recept vceran na urgenciker so se pojavili rjavkasti izcedki v 7 tednu nosecnosti. Prwbrala sen da se kremo uporablja za vaginitis…vendar mene nic ne srbi, nic me ne pece, nimam nikakrsnih drugih problemov razen ze dva dni svetlo rjavih izcedkov in se to se je pojavilo samo vceraj ter danes zvecer. Zdej res ne vem vec kaj narditen aplikator sem ze porabila. To kar ste mi vi priporocali dobim v lekarni brez recepta?
ne se tako vznemirjat zaradi ene ali dveh mric dalacina! Ni vredno, ker se plodu zaradi tega ne bo zgodilo nič. Nožnične antiseptike na osnovi mlečne kisline dobite v lekarni in obstajajo pripravi različnih proizvajalcev. Je pa vseeno, katerega uporabite.
res je. Dobijo se brez recepta. Edini na recept je Vagisan.
Pozdravljeni!
Ker ste mi ze toliko krat pomagali se spet obracam na vas z enim vprasanjem.
Vceraj sem imela prvi pravi ginekološki pregled…zadnja menstruacija je bila 3.9.2014 test je pokazal nosecnost sele 12.9.2014 skratka kot sm ze povedala…vceraj na ultrazvoku je bil viden plodov utrip vendar je rekel da je plod za 2 tedna premajhen kot bi mogu bit…in me je narocil na ponovni pregled cez 2 tedna do takrat je rekel da pac lahko le potrdi nosecnost in da proslavljala bom lahko sele cez dva tedna ko bomo videli ce plod raste. Zanima me vase mnenje o tem? Kaj naj bi pomenilo premajhen plod? Ce se plodek nebi razvijal i nebi rastel predvidevam da tudi srcek nebi vec bil ali se motim?
Vzel mi je tudi bris in je rekel da se zna zgodit da bo kaka kapljica krvi prisotna ta dan zaradi brisa ter da naj se ne ustrasim ki to ni krvavitev ki bi nakazovala da bi bilo z otrockom kaj narobe…vendar sem tudi danes opazila se mogoce rahlo rozazasto sluz ko sm se obrisala ali je to normalno?
Za vas odgovor se vam ze vnapeej lepo zahvaljujem.
Spoštovani,
nekaj v vašem zapisu ne bo držalo, namreč, če je bila ZM 3.9., potem 9 dni za tem test ni mogel biti pozitiven. Bodisi ste imeli ZM prej ali pa je bil test pozitiven 12.10…. Sicer pa, če je zarodek majhen, potem je pač toliko mlajši. Pomembno je samo to, da se jasno vidijo srčni utripi. Zaradi izcedka po brisu pa se ne vznemirjajte.
🙂
Ker mi neki ni dalo mira in ker me je ginekolog toliko prestrasil z tem da je plod premajhen in da bova vidla kaj in kako…sem se odlocila, da grem se po drugo mnenje pac samoplačniško.
Druga ginekologinja pravi glede na to da sm ji powedala, da sem imela ZM 3.9.2014 in da jo dobivam na 32 dni in ne na 28 dni. Je opravila ultrazvok in rekla da je zarodek velik 16mm in da to nakazuje da nosecnost traja 8t in 2d. Srcek se je vidlo da bije izmerila mu je tudi ferkvenco ki je bila 167 in na te podatke je rekla, da se njej ne zdi nic narobe in da je nosecnost normalnazanima me pa se vase mnjenje ker vam zadnjic jism mogla dat nobenih podatkov ker jih niti sama nism imela saj mi je gospod ginekolog rekel le da je za 2 tedna premicken in bova lahko proslavljala sele cez 2 tedna ko bomo vidli da raste….
zanima me pa se koliko casa sem dejansko noseca po ZM ce je bila 3.9.2014 in na 32 dni? In ce je velika razlika v mjhnosti ploda glede na ZM ali me to nebi smelo obremenjevat. Saj mi je druga zdravnica rekla da po tem kar je vidla se njej zdi vse normalno?
danes ste sicer noseči 9 tednov + 1 dan, čeprav je meritev bolj za 8 tednov in 3 ali 4 dni, po drugi strani odklone v meritvah, ki so v tem času do 5 dni ne upoštevamo pri določanju PDP. Vse je torej normalno.