Zanositev!
Pozdravljeni!
Leta 2005 sva bila tedaj še s fantom, sedaj možem pri vas na posvetu, ker sva bratranca v 2. kolenu. Takrat se še nisva odločila za otroka, danes pa bo skoraj eno leto od kar poizkušava. V dopisu oz. izvidu z vašega posveta piše, da pač moram imeti bolj podrobne UZ preiskave ter spremljanje nosečnosti. V najinih družinah ni nobenega otroka z kakršnimi koli boleznimi (DS, … ).
Moj mož je bil z napotnico spl. zdravnika na spermiogramu v avgustu 2006 ter sedaj še v septembru 06. Pri prvem pregledu je dr. Reš našel le 2 gibljiva spermija. Drugi spermiogram je bil tudi tako slab, vendar rezultatov še nimava. Sedaj pa mora mož dati še tretjič spermo, le da jo bomo tokrat prinesli od doma, ker se tam ne more sprostiti. Jaz sama še nisem bila na nobenih preiskavah, dr. Reš pa je rekel, da bi bilo dobro, da dobim tudi jaz napotnico od mojega ginekologa, da bi mi dal potem ene tablete. Med mojih ciklusem M sama opazim ovulacijo cca. 12-14 dan.
Zanima pa me, ali morava dr. Rešu povedati v primeru umetne oploditve, da imava pač tako situacijo, in da mu pokaževa tisti vaš izvid z vašega posveta? Ali mislite, da bo to kaj stvar zakompliciralo? Sploh ne veva kak postopek umetne opl. pride pri naju v poštev?
Hvala za vaš odgovor.
LP, Bata.
Vaš položaj je popolnoma enak kot pri drugih parih, ki se zdravijo za neplodnostjo. Zunajtelesna oploditev bo potekala tako kot pri vseh drugih in zanjo ni nobenih ovir. Prav je, da zdravniku, ki vas zdravi povesta, da sta v oddaljenem sorodstvu in če želite, mu lahko pokažete tudi moje mnenje, ki pa bo še bolj pomembno za ginekologa, ki bo nadzoroval vašo eventualno nosečnost.
LP