zanohtnica pri dveletniku
Pozdravljene,
čez vikend se nam je naredila na prstku na roki zanohtnica in sedaj ima revež čisto rdeč prstek in seveda gnoj se mu tudi že nabira.Motilo ga ni saj se je cel vikend lepo igral in ni nič jokal da ga boli prstek.Me zanima kaj narediti v takšnih primerih??? Ali je treba iti nujno do zdravnika???
hvala za vaše nasvete,mg
Večkrat na dan naj kopa nogico v kamilicah, deluje antiseptično in se bo gnoj lažje izločil. Če bo hudo, pa le do zdravnika.
LP, T.
MG, meni se je zanohtnica naredila na nogi. Prst je otekel, bolel, da sem komaj hodila, nič nisem mogla obuti… pa mi je moja zlata taščica svetovala, da si prst obložim z OZKIM trpotcem – pomagalo je :))
Torej, natrgaj par lističev, oprane ovij okoli dečkovega prstka in ga rahlo povij z povojčkom. Naslednji dan spet zamenjaj, dokler ne bo bolje.
Trpotec dobesedno potegne ven gnoj, kar ožge ga.
Jaz sem imela tako hudo zanohtnico, da mi so me napotili že na urgenco, češ, da bo potrebno kirurško odpraviti zadevo. Pa je bil čez teden dni kot nov 🙂
Najprej pa pazita, kako si strižeta nohtke, da ne porežeta preveč v živo, na nogici pa naravnos, seveda.
Želim vama, da bi bilo čimprej bolje!
LP,
Z.