Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zanohtnica

Zanohtnica

Pozdravljeni,

Hčeri 4, 5 l se je vnela kožica okoli nohta na prstu roke pred 10 dnevi. Prejšnji ponedeljek sva šli k zdravniku, kjer so ji malo prirezali kožico, ker se je nabiral ob strani gnoj. Hči je dobila tudi kremo Fucidin, vendar je po 1 tednu koža okoli še vedno rdeča in natečena.

Ta ponedeljek sva šli zopet k zdravnici, ki je prst pregledala, vendar razen zatečene in rdeče kože (bila je tudi oguljena) je prijela prstek in rekla, da moramo dajati obkladke s fiziološko, da pa očitno ni gnojno, ker če bi bilo bi jo bolelo. S kremo sva mazali cel prejšnji teden, od te nedelje pa ne. Zdravnica je rekla, da če pa bi bilo kaj slabše pa morava nazaj, da se ukrepa naprej. Rdečina v teh 3 dneh še ni izginila, tudi natečen je še, ne sicer več, sem pa včeraj na vati in danes opazilo malo gnoja. (prst ima povit, ko je v vrtcu) Zdaj pa ne vem ali je to posledica tega, da s kremo ne mažemo več, čeprav tudi veliko koristi od nje ni bilo ko smo mazali. Pa še nekaj me zanima (razumela sem da če bi še bolj bilo natečeno oz. da bi se poslabšalo) je treba pridt nazaj Zdaj pa iskreno ne vem, kaj pomeni to (oz. ali je malo gnoja na vati že poslabšanje ali ne).

Pa še to me zanima, kako se ravna naprej (ali gre noht v tem primeru vedno dol oz. ali potem zraste normalen noht ali pa se lahko zgodi da noht potem sploh ne zraste recimo zaradi kakšne poškodbe pri vlečenju nohta dol?

Hvala za odgovor in lep večer še naprej

Ko se pojavi takšno gnojenje (kjer koli pravzaprav), je potrebno poačakti, da zadeva postane “zrela”, torej da se gnoj nabere na vrhu (pomagamo s toplimi oblogami), potem pa je potrebno stržen odpreti, da gnoj izteka. Samo mazanje rdečine in otekline ne more pomagati, itak. Ko pa gnoj izteče, hladimo s hladnimi obkladki. V začetku, ko vidimo samo rdečino, gnoja pa še ni, pomaga ščetkanje s toplo milnico, še bolje z jodovo raztopino (Betadine).
Gnojenje naj si ogleda zdravnik. Včasih se kirurg odloči za delno odstranitev nohta, včasih odluščijo cel noht, o tem odloča kirurg na mestu samem.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close