zanimivi izdelki iz odpadnega materiala
naslednji teden nameravamo prirediti par delavnic za otroke, med katerimi bo ena izdelovanje takih luštnih in zanimivih predmetov iz odpadnih materialov (plastike, časopisov,…). že par dni iščem po knjižnicah in po netu, pa ne najdem nič pametnega (se pravi, nečesa, kar bi bilo relativno enostavno za izdelati in ne bi potrebovalo veliko priprave, končni izdelek bi pa vseeno zažgal), zato se obračam na vas, da mi pomagate s kakšno zanimivo idejo.
hojla, nekaj idej je na spodnjih straneh. Upam, da znaš nemško, sicer pa glej slikce
tale stran je posvečena samo ustvarjanju iz odpadkov oz stvari, ki jih ne potrebujemo več
rolice papirnatih brisač & wc papirja
tole je meni poslala nitty za ovčka swap. je škatlica, k meni je pa priromala polna čokoladic
škatle od jajc
tetrapaki
plastične vrečke
časopisni papir
kozarci od kumaric, marmelade
lp, vesoljčica
Ja kaj naj rečem, tako.
Plastenka, prerežeš zako da narediš nekakno vazo. Uporabiš paličice, ki jih lahko nabereš v gozdu ali pa paličice za ražnjiče in na vrhu kot šopek oviješ sladke bonbone. Pazi samo da ti jih ne bodo otroci že prej pojedli.
Ja kaj bi še lahko. Aja, veš kaj smo mi delali kot otroci. imaš krožnik npr. vanj pa polagaš moker časopisni papir. Obrežeš oktog, pustiš da se posuši in dobi obliko krožnika. Le-to pa potem pobarvaš s tempera barvami.
Iz plastenk npr. lahko naredite lutke. V odprtino fiksirate palico in plastenko lepo okrasite npr. laski (volna, papir ki ga narežeš na nitke in s škarjani zaoktož na kodre), brčice, kapeice, kravate krila, ……… In se potem igrate.
Upam da je kakšna ideja uporabna!
Prijetno ustavarjanje z otroci!
Mojca
Špela1 ali lahko dobim tudi jaz te knjigice. V naprej hvala.
moj mail je : [email protected]