Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo zanima me

zanima me

Pozdravljene,

zanima me še nekaj. Zadnjič, ko sem čakala, da da v laboratoriju, da dam krii, je bila velika guzva in smo se zaklepetali. Z mano sta sedeli 2 starejsi gospe, obe oboleli za scitnico, ena s hipotirozo, drugi so ščitnico odvzeli in sedaj je eutiroks 75 na dan. In smo se vse sorte pogovarjale in sta mi zaceli govoriti o stvareh, ki jih zaenkrat se nikjer nisem zasledila pa ne vem ali so to kar neke babje čenče in neumnosti ali imajo dejansko neko podlago. In sicer prva mi je začela, kako je eutiroks toksičen za jetra in kaj mi bo to z leti naredilo z mojim organizmom. Jaz mislim in upam, da je eutiroks sintetičen hormon ščitnice, ki naj na telo ne bi imel toliko stranskih učinkov. Stara sem sele 32 let in ze jemljem 125 na dan, torej veste, da sem se kar zamislila. 🙂 Druga stvar pa je trditev druge gospe, da je zaradi eutiroksa dobila osteoporozo. Spet o tem nisem nikjer posebej kaj zasledila, je pa res da farmacevtska podjetja pač o tem niti ne razglabljajo niti ne pisejo posebej….

Saj ne da sta me pretirano prestrasile, ampak vseeno da to človeku malo misliti…
vesela bom vsakega odziva,

lp
Tanja

Glere toksičnosti jeter – to je hormon ki nadomesti telesni hormon in ne škoduje organizmu.
Sama sem brez ščitnice in ga jemljem že 22 let najmanj 150 , včasih sem celo 200 in nimam prav nobenih problemov s tem. Tako da brez skrbi.

Kar se tiče osteoporoze pa je tako – govorim čisto laično – če ima človek urejene hormone, je to tako kot bi mu delovala njegova lastna ščitnica in do tega ne pride , če pa zelo dolgo jemlje prevelike količine, to lahko menda vpliva na absorbcijo kalcija…

Tole sem skopirala iz ene strani : ……….Po menopavzi se pri ženskah s hipotirozo in dejavniki tveganja lahko pojavi Osteoporoza , zato se je treba izogniti zvišanim ravnem levotiroksina v serumu in delovanje ščitnice še posebno pozorno nadzorovati……..

Jaz jemljem zelo visoke doze ker potrebujem superesivni učinek tablet (onkologija) pa nimam problemov s trem, sem šla čez meno in se ni nič zgodilo. Res pa je, da nisem nagnjena k osteoporozi. Kot piše, morajo tisti, ki so po naravi k temu nagnjeni (imajo dejavnike tveganja), bolj paziti in si redno kontrolirati nivo hormonov in ustrezno prilagajati doze tablet, da so hormoni urejeni.

Veliko nas je, ki jemljemo že dolgo te tablete in naj te ne skrbi. Kakorkoli – brez njih ne moreš živeti, Ni načina.

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close