Tudi sama sem ena izmed tistih, ki bi radi shujšali do 10 kg. Nekaterim se to ne zdi ravno veliko, iskreno povedano, tudi meni ne. Vseeno pa bi prosila za kakšne nasvete ali namige glede uspešnosti hujšanja.
Prebiram vaše pogovore, nasvete, vprašanja…..in veliko pametnega sem že izvedela…..sedaj pa sem pred to odločitvijo tudi sama….
Torej: odločila sem se, da do meseca maja ali junija shujšam od 8 do 10 kg in sicer sem imela v mislih sledeč način:
seveda, bom zmanjšala količino hrane za eno tretjino, potem sem imela v mislih po pol ure orbitrecka, občasno tudi kakšne vaje za trebuh….razmišljala pa sem tudi o tabletah, katerih ime ne vem na pamet (mislim na tiste, ki jih vzames pol ure pred vadbo, da pokuris vec mascobe)… in seveda 2 l tekočine (vode ali nesladkanega koprivinega čaja).
Po pravici povedano sem nevztrajna glede izvajanja vaj, orbitreck pa mi se kar ustreza…
Zanima me, če bo ta način izgubljanja kilogramov vredu? Koliko škatlic tablet mislite, da bom rabila za izgubitev 8-10 kg s pomočjo zgoraj napisanega? Ima kdo še kakšen predlog?
Hvala lepa že vnaprej in lep pozdrav!
Jessy
L karnitin pomaga vendar le pred aerobno aktivnostjo (še posebaj na tešče).
Okoli 1g.
Proizvajajo ga številne firme in ker ne vemo katero imaš ti noben ne zna povedati koliko tablet rabiš.Ne pričakuj pa čudežev. Glavna je dieta.
Večo tem na http://www.maxximum-portal.com
Sploh nisem se nobenih kupila. Zato pa sem se obrnila na vas z vprasanjem. Jaz sem imela v mislih, da bi L-karnitin vzela pred vadbo z oribrekom. Ker bi vsak dan bila na orbitreku po pol ure, me zanima kaksen bi lahko bil ucinek.
Kaksne posebne diete ne mislim imeti. Vse kar bom naredila je, da bom zmanjsala velikost obroka (za kosilo resnicno pojem veliko vec, kot bi bilo potrebno), za vecerjo bi pojedla kaksno malenkost (trenutno se kar dobro “napokam” s kaksnimi jajci ali pa makaroni, pa se kaj bi se naslo), za zajtrk bi jedla cokolino, ali ovsene kosmice s koscki svezega sadja, ali proseno kaso z jogurtom, skratka nic kaj posebnega. Za malice pa bi imela kaksno jabolko ali dve. Da bi se odrekala OH, kot sem velikokrat zasledila, povem, da niti slucajno ne, ker brez makaronov in riza ne bi prezivela :-)))
Po moje bi mogla ta stvar ucinkovati, da pa bi se mascobe bolje topile sem pa pomislila na L-karnitin. Kaksnih cudezev ne pricakujem, bi pa resnicno rada, da bi se topile mascobe namesto da bi “hirale” misice! Saj tistih 8-10 kg pa res ni noben cudez, a ne?
Promocijo L-karnitin-a pa sem videla na strani http://www.mojtrener.si
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
L karntin lahko pomaga v primeru ko kuris med vadbo predvsem mascobne kisline torej pri manj intenzivni vadbi in ce imas v krvi malo glukoze. (zjutraj na tesce) Ce mislils biti na orbitreku popoldan le nekaj casa po hidratnem obroku kot ga omenjas ne pricakuj kakih dodatnih rezultatov.
Jaz ti predlagam, da začneš počasi in opazuješ, kako se bo obnašalo tvoje telo. Od začetka grejo kile tako lažje navzdol, potem se vmes ustavi, takrat ne smeš obupati, ampak vztrajati. Ko pa več ne gre navzdol, pa zopet povečaš intenzivnost vaj (ali pač orbitrek) za malo in tako dalje, postopoma. Zdi se mi v redu, da si izbrala daljši termin.
Lp.
Izguba mascobe bo tokom aktivnosti najvecja, ce bos delale aerobne na tesce.Intenzivnost naj bo taka, da lahko poleg aktivnosti govoris. Ne pretiravaj na z dolzino na z intenzivnostjo. Po 45 minutah zmerne intenzivnosti ze mocno prevladujejo katabolni nad anabolnimi hormoni, kar poenostavljeno pomeni izgubljanje misicne mase in preprecitev izgube mascobe.
Vendar pravilna dieta in trening za ohranjanje ali pridobivanje misicne mase (od sedaj naprej za anaeroben trening, da ne bo problemov) sta veliko pred aerobnimi.