Zamujanje menstruacije
Lylika: Verjetno niste poslušali navodil vašega ginekologa niti niste prebrali navodil za uporabo tabletk. Krvavitev ob uporabi tabletk je na začetku povsem možen in tudi nenevaren pojav, ki lahko traja nekaj mesecev na začetku uporabe in potem počasi sam izzveni. Edini potreben ukrep je nadaljevanje uporabe tabletk in to čimbolj redno. Prekinitev uporabe ni bila potrebna. znova lahko krvavitev pričakujete v kratkem. Dokler ne bo krvavitve tudi ne morete znova začeti s tabletkami iz nove tablice. Če bo krvavitev izostajala, preverite možnost nosečnosti. V vmesnem obdobju pa se zaščitite vsaj s kondomom.
ab in pv: Stres lahko vpliva na začetek menstruacije Druga možnost pa bi lahko bila kakšna nesreča s kondomom.
Pozdravljeni.
29.11 sem imela ginekološki pregled in dobila canesten ampule zaradi vnetja. 1.12 bi morala dobiti menstruacijo ( prvi dan zadnje menstruacije je bil 1.11.) vendar je nisem. Tako sem 11.12 naredila test nosečnosti in je bil negativen. 13.12 sem imela ginekološki pregled kjer so mi vzeli bris in naredili vaginalni ultrazvok, ki ni pokazal ničesar. Sedaj mi menstruacija še vedno zamuja – 18 dni. Ali bi me kljub ultrazvoku in testu moralo skrbeti, da sem noseča?
Pozdravljeni!
Letos septembra sem po dobrih 3..letih nehala jesti KT. Ko sem jemala KT, sem imela menstruacijo vedno na isti dan oziroma dan prej ali pozneje. Meseca oktobra sem jo dobila 21.10,novembra pa 19.11. Ob koncu menstruacije v novembru in do prejšnega tedna sem z fantom imela spolne odnose z kondomom, vendar sma kondom večkrat dala gor proti koncu. Sedaj smo že 22.12 in menstruacije še vedno nimam. V začetku meseca decembra sem imela glivično vnetje vagine. Ali je to kaj povezano? Sem noseča? Ali je že čas da grem narediti test nosečnosti?? Rahlo sem prestrašena.
Za vaše odgovore se vam iskreno zahvaljujem.
zdravo!
Ko sem zagledala to spletno stran sem takoj opazila , da moj sum lahko utemeljite vi. Imam problem z zaustajanjem menstruacije. Sicer je tako da menstruacije sploh nisem dobila približno 3 mesece. Zadnjo menstruacijo sem imela pred tremi meseci, bolj natančno konec septembra. (20-21) .. ker pa se avgusta nisem imela redne menstruacije. ( samo 2 dni), takrat sem se odpravila tudi k svoji ginekologinji,kjer mi je svetovala in mi predpisala tablete. Priporočila mi je tablete za pospešek menstruacije , kar mi je tudi sama povedala ,vendar se ni izkazalo da ima prav . Namreč dala mi je tablete ki mi zaustavijo menstruacijo. Zakaj je torej lagala? Nisem vzela tablet ker me je bilo strah, da ne bi bile za to posledice. Tudi teste sem delala vendar so vsi negativni . Zato od tega dne obiska pri ginekologinji in do zdaj nisem sla na pregled. Zelo sem v obupu sej nevem na koga se lahko obrnem?? 🙁
Spoštovani!
Vaša ginekologinja nima prav nobenega razloga, da bi vam lagala in tega gotovo ne počne.Če sta se pogovorili in že ugotovili zakaj menstruacije ni ali pa je neredna, vam je gotovo predpisala ustrezno zdravljenje. Ker niste navedli imana zdravil in nimam podatka kaj je bilo pri pregledu najdeno, žal ne morem nič bolj natančno odgovoriti na vaše vprašanje. Predlagam, da raje ne obupavate ampak se ponovno oglasite pri vaši ginekologinji in ji razložite svoje strahove in pomisleke glede hormonskega zdravljenja.
Pozdravljeni! Stara sem 21 let in sem pred 3 meseci imela redne spolne odnose. Od takrat nimam menstruacije, en teden prej pa se pojavlja rjavkast izcedek, ki traja nekaj dni. Sedaj opažam tudi “špikajoče” bolečine v spodnjem delu trebuha ter napihnjenost. Noseča naj ne bi bila, saj jemljem tabletke Qlaira in tudi 2 testa sta bila negativna. Mi lahko pomagate? Hvala.
Spoštovani,
KT ne jemljem že eno leto (planiram nosečnost). M imam redne, in sicer na 27-28 dni. Včeraj oz. danes bi mogla dobiti M, vendar je nisem. Ovulacijo sem imela 14. dan ciklusa (potrjeno z Ovul testom). Sicer imam tudi težave z rjavim izcedkom, ki ga dobim prb. 18. dan ciklusa in traja do M. Včeraj oz. danes, ko bi mogla dobiti M, sem dobila rdeče rjav izcedek, ki ga je bolj malo čez dan (“le za vzorec”). Prav tako mi je BT padla, in sicer včeraj zjutraj (ko bi mogla dobiti M) je bila 36,6, danes pa je bila 36,4.
1.) Zanima me, ali je možno da sem noseča kljub temu, da je BT padla oz. kaj bi lahko bil razlog izostanku M (je lahko razlog stres, kateremu sem bila izpostavljena cel prejšnji teden, ne glede na to, da je ovulacija bila v času pred stresom in da je do te prišlo; izhajam iz dejstva, da če imaš ovluacijo, da temu sledi tudi M)?
2.) Ali je povišana BT pogoj za nosečnost?
3.) Kolikšna je minimalna BT v lutealni fazi za obstoj nosečnosti?
Predhodno jemanje tabletk na sedanje izostajanje menstruacije nima več vpliva. Najpogostejši vzrok je res stres, lahko pa tudi druge bolezni ali motnje ciklusa. Predlagam, da se z vašim ginekologom pogovorite o vaših opažanjih in opravite osnovne preiskave za odkrivanje vzrokov neplodnosti. Bazalna temperatura je eden od kazalcev, da ciklus poteka pravilno in da se zgodi ovulacija ali pa tudi ne. Ko zanosite, ostane bazalna temparatura za 2-3 desetinki stopinje višja kot pred ovulacijo. To je posedica nosečnosti, ni pa pogoj za zanositev in kasnejšo uspešno nosečnost.
Pozdravljeni. S fantom imava že leto in pol zaščitene spolne odnose.(s kondomom). kadar sem živčna in imam probleme mi menstruacija zamudi tudi do 2 tedna. sedaj pa sem imela nazadnje menstruacijo 19.11. 2011. Morala bi jo dobiti okoli 19.12 pa je ni bilo. in sedaj mi zamuja že 1 mesec. nikoli nisem imela občutka da bi bilo kaj narobe med spolnim odnosom. Naredila sem 5 testov, vsi so bili negativni (prvega sem naredila 1 teden po menstruaciji, zadnjega 1 teden nazaj). Uporabljala sem CB in BC test. Zadnji mesec se zelo obremenjujem s tem ali bi lahko bila noseča, zato nič se spim, ceu čas mislim na to. Je možno da mi zamuja zaradi žiucev ?
Pozdravljeni!
18.1. sem zaključila z jemanjem svoje druge škatlice KT Yasminelle. Naslednji dan, bi moralo priti do krvavitve, danes pa je že drugi dan po vzeti zadnji tableti, krvavitve pa še ni. V tem tednu sem imela tudi nezaščiten spolni odnos, tablete pa sem jemala redno.
Zanima me, če bi me moralo skrbeti zaradi morebitne nosečnosi?
Že vnaprej se vam zahvaljujem.
xxxy: Stres je najpogostejši razlog za izostanek menstruacije poleg drugih hormonskih motenj ali bolezni jajčnika in nosečnosti. Nosečnost ste že izključili z več testi, ostanejo še razlogi povezani s stresom, jajčnikom samim ali drugimi boleznimi, ki lahko vplivajo na njegovo delovanje. Za začetek poskusite opravilti s stresom in se javite pri vašem ginekologu, ki bo poskusil opredeliti preostale možne vzroke.
eval: Pri uporabi KT se mora prekinitvena krvavitev začeti enkrat v času pavze, ni pomembno kateri dan. Če drugi dan še ni bilo kravavitve, ni še nič narobe, kar počakajte do 7.dneva. In ne, to še ni znak nosečnosti. Če do dne, ko morate začeti z novo tablico, krvavitve še ni, pa je prav, da nosečnost izključite s testom in šele ob negativnem testu nadaljujete s tabletkami.
Pozdravjeni!
Menstruacijo običajno dobim na približno 32 dni. Zadnjo M sem dobila 17.12.2011, vendar je ta mesec še vedno nimam. Jajčnika me že tri dni nekoliko bolita, danes se je pojavil rjav izcedek, vendar je ostalo samo pri tem.
S fantom nisva imela nezaščitenih spolnih odnosov. Razen na 25. dan cikla sva se nekoliko spozabila in začela spolni odnos brez kondoma, vendar zelo hitro popravila napako, do izliva v tem času ni prišlo. Naj pe omenim, da sem prvi letnik faksa in sem bila ta mesec pod izrednim stresom (začetek izpitnega obdobja), vendar se poleg vsega stresa še dodatno sekiram, ker mi M zamuja že en teden in tega prej nisem bila vajena. Je vzrok stres ali obstaja možnost za nosečnost?
Hvala in lp.
Dvomov bo najhitreje konec, če naredite test na nosečnost. Zelo verjetno bo negativen, kar pomeni, da menstruacija izostaja zaradi stresa. Ta je zelo pogosto kriv za podaljševanje ciklusa. Če menstruacije kljub negativnemu testu še 2 tedna ne bo, se javite na pregled k vašemu ginekologu.
Pozdravljeni!
Z fantom nama je med spolnim odnosom kondom počil, zato sem ga poslala po jutranjo tabletko menstruacijo sem potem dobila normalno kot bi morala, naslednjo pa sem dobila že po 15 dneh, potem po 11 in zdaj imam rahle rjave madeže.. 12 dni. Se mogoče to dogaja zaradi hormonov jutranje tabletke?
Sonček1235: Prekinitvena krvavitev mora priti enkrat v času, ko ni tabletk ali jemljete placebo tabletke. Ponavadi je res kar vezana na določen dan, ni pa to nujno vedno tako. Če ste v dvomih, da bi lahko prejšnji mesec prišlo do napak pri jemanju ali drugih zunanjih vplivov, naredite pred uporabo naslednje tablice test na nosečnost. Ob negativnem testu lahko mirno nadaljujete z jemanjem tabletk,.
LisaS: Po uporabi nujne tabletke se včasih res pojavijo vmesne krvavitve, ki niso nič posebnega. Navajate redno krvavitev in po njej neredne krvavitve. Najbolje bo, da se zaradi njih naročite na ginekološki pregled.
pozdravljeni!
stara sem 13 kmalu 14 let. pred približno 3 tedni me je fant samozadovoljeval s prsti (spolnih odnosov še nisem imela). Preden je šel s svojo roko v moje hlače je šel najprej v svoje. Nevem ali je imel kaj sperme na roki, a ko je z roko šel iz svojih hlač ni šel takoj v moje saj me je še prej malo objemal… Zelo me skrbi da sem noseča, danes naj bi morala dobiti menstruacijo a je ni. Prejšni teden so me boleli jajčniki. ta teden pa imam bolj temen izcedek (rjavkast). Zdaj sem prehlajena in zelo me skrbi da sem noseča..
(če) sem slučajno noseča. Kaj mi svetujete da naredim? lahko grem narediti splav brez vednosti staršev ali pa kako jim naj to povem da sem noseča?
Najlažje ugotoviš ali si noseča s pomočjo testa na nosečnost, ki ga lahko kupiš v lekarni ali specializirani trgovini s sanitetnimi pripomočki. Če je izostanek menstruacije večji od enega tedna, bo test že pokazal morebitno nosečnost ali odsotnost nosečnosti. Mislim pa , da je ta zelo malo verjetna glede na način “spolnega odnosa” V tvoji starosti se žal ne bo mogoče izogniti obisku pri ginekologu brez spremstva in prisotnosti staršev ali skrbnikov. Žal obstaja tukaj sum spolne zlorabe, tako je njihova prisotnost nujna. Dobro bi bilo, da se z mamo ali drugo osebo, ki ji zaupaš pogovoriš o spolni aktivnosti in o zaščiti pred nosečnostjo. Premisli tudi ali je spolni odnos res tisto kar si želiš in potrebuješ. Po svojih izklušnjah, si bolj želiš bližine in topline kot pa ravno gole spolnosti, ker ti ta žal ne bo zadololjila tvojih potreb. Če bo potrebna zaščita pred nosečnostjo, se boš v spremstvu starša ali skrbnika o možnostih pogovorila z ginekologom. Najmanj kar ti priporočam je redna in dosledna uporaba kondoma. srečno!