Zamujanje menstruacije
ali lahko zanosiš med menstruacijo. imam redne menstruacije. ciklus traja 28 dni. z fantom sem imela nezaščiten spolni odnos 4 dan menstruacije malo mu je prišlo not vendar nekje na sredini nožnice takoj je sperme stekla ven. ali je mogoče da zanosim. in zanimam me ali je zdravo pojesti te norolev tablete za preprečevanje nosečnosti. prosim zaodgovor.
ali lahko zanosiš med menstruacijo. imam redne menstruacije. ciklus traja 28 dni. z fantom sem imela nezaščiten spolni odnos 4 dan menstruacije malo mu je prišlo not vendar nekje na sredini nožnice takoj je sperme stekla ven. ali je mogoče da zanosim. in zanimam me ali je zdravo pojesti te norolev tablete za preprečevanje nosečnosti. prosim zaodgovor.
Če se malo spomnite biologije iz osnovne šole, ki govori o spočetju novega življenja, se boste spomnili tudi, da je za to potrebno jajčece( žensko) in seme ( moško), ki oplodi jajčece. Pri samozadovoljevanju tega ni. č eimate daljše cikluse, se lahko pred menstruacijo pojavi napihnjen trebuh in boleče prsi, kar bo minilo s pričetkom menstruacije. opisame telesne spremembe spadajo v predmenstrualni sindrom in so prisotne tudi pri rednih ciklusih.
Predlagam, da čimprej obiščeš ginekologa. Podatki, ki jih bo potreboval so kdaj si imela prvo menstruacijo, kako so si po tem sledile mestruacije( časovni presledki) in kako dolge in močne so bile.Zanimalo ga bo tvoje zdravje na splošno, ali se zdraviš zaradi drugih bolezni in katera zdravila jemlješ, ali si spolno aktivna in ali uporabljaš kontracepcijo in katero. Po pregledu se bosta pogovorila o razlogih za izostanek menstruacije in kako ravnati naprej. Srečno!
Pozdravljeni!
Po osmih letih jemanja KT sem se odločila, da preneham in ponovno zanosim. Po končanem jemanju sem dobila menstruacijo 09.03. in je trajala do 14.03. Do 30.03 sem imela nezaščitene odnose.Na ta dan se mi je pojavila rahla krvavitev, malce boleča, bolj rjavkaste barve, ki pa je trajala vse do 08.04.(Dobiti bi jo morala sele 05.04). Včeraj 11.04. pa sem dobila zelo močno bolečino v predelu matenice, tako da se tudi vstati nisem mogla. Trajala je približno dve uri. Danes zjutraj je bolečina skoraj čisto popustila. Ker nevem, kaj se dogaja, sem danes zjutraj naredila tudi test za nosečnost, ki je negativen.Naročila sem se na pregled h ginekologu, pa bom na vrsti šele drug teden. Naj povem, da sem dvakrat rodila, prvič s carskim rezom in drugič po naravni poti Prosim, če mi lahko kakor koli svetujete.Hvala za odgovor!
Po prenehanju jemanja Kt se počasi vzpostavi nazaj normalen ciklus, tak kot je bil pred tabletkami. Ker v času jemanja tabletk ni ovulacij, ne čutite cikličnih dogajanj, značilnih za normalen ciklus npr ovulacije in predmenstrualnega sindroma. Najverjetneje se dogaja samo to, vendar teh dogajanj niste več vajeni in bo na pregledu najbrž ugotovljeno le, da je stanje primerno fazi ciklusa v kateri ste.
Pozdravljeni!
Imam eno težavo tudi jaz. Stara sem 15 let in od 12 leta imam že menstruacijo.Od začetka je bila menstruacija neredna,potem je bila pa kr nekak redna.imela sem spolne odnose in mi je enkrat zamujala 14 dni,potem sem jo pa dobila. Takrat mi ni bilo ne slabo in nič in počutila sem se kr v redu. sedaj pa mi izostaja že 17 dni. seveda sem imela spolne odnose z fantom,vendar vse brez zaščite. reku je da je pazu,a vseeno me spodbuja k temu ,da naj grem iskat test za nosečnost in če je pozitiven,da naj naredim splav. Enega sem že naredila pri izosstanku 12 dni,vendar je bil negativen.Bil je kupljen v DM-mu in je pisalo 99% zanesljivost. tako,da zdaj ne vem pri čem sem.Ali je možnost ,da mi test še ni pokazal pravilno? Kaj mi svetujete,saj me je zelo strah in ne vem pri čem sem.
Hvala za pomoč,lp
Pozdravljeni,
potrebujem nasvet. Imam probleme z menstruacijo, začelo se je lani. Najprej mi je zaostajala tri mesece, bila sem na pregledu kjer sem dobila tablete Orgametril, potem sem imela redno tri mesece, zdaj mi pa že drugi mesec zaostaja. Na pregledu mi je rekla, da ni nobenih posebnosti. Sem klicala, da se naročim, pa mi je sestra rekla, da počakam še en mesec. Imam pa že tri tedne rahle bolečine v prsih in včasih me špika v trebuhu. Noseča nisem.
Ali lahko sama začnem jemati Orgametril spet, da jo povzročim ali naj raje počakam. Kolegica mi je priporočila Maca prah, ki naj bi uredil hormone, vendar si ne upam brez strokovnega nasveta to jemati. Bojim se, da bom imela zaradi tega izostajanja imela posledice, da ne bom mogla zanositi, ko se odločim za to. Je pa res, da sem zadnje leto pod stresom. Ker pred tem je bila vedno redna.
Kaj mi svetujete?
Najlepša hvala.
Minika
Pozdravljeni,
Zadnjo menstruacijo sem dobila 2.4., (traja ponavadi 4 dni) pred tem sem redno jemala KT, nato mi jih je zmanjkalo in sedaj čakam ,da dobim menstruacijo in začnem spet jemati. Spolni odnos sem imela teden po menstruaciji. Zadnih par dni me boli trebuh in mi je slabo…ampak je zelo primerljivo z dnevi med menstruacijo.
Zanima me, če moram biti zaskrbljena saj je še nisem dobila?
Vrtnica-vijolica: Priporočam ponovno test na nosečnost. Čeprav bo negativen ti svetujem TAKOJ obisk pri ginekologu, da dobiš ustrezno zaščito. Najmanj kar moraš uporabljati je kondom, da se zavaruješ pred spolnoprenosljivimi boleznimi in to vedno pri vsakem spolnem odnosu. Tvoj fant je precej neodgovorna oseba, če lahko mirno reče da pojdi na splav pri tem pa nič ne razmišlja kaj šele ukrene, da do nosečnosti ne bi prišlo. Torej ti ne ostane dtrugega kot da zase poskrbiš sama, zaščitiš se lahko dvojno: s tabletkami in še s kondomom. Mlada si še, zakaj bi si za kasneje nakopala težave z zdravjem.
Minika. Svetujem, da Orgametril vzamete le po predhodnem pregledu pri ginekologu. Ne vem kaj je Maca prah, zato vam ne morem odgovoriti ali bi bil primeren za vas. Stvari, ki niso preverjene s študijami nikar ne jemljite, bo varneje za vaše zdravje. znaki, ki jih čutite prav lahko že najavljjo menstruacijo, res je lahko neredna zaradi stresa, ki ste mu izpostavljeni. Poskrbite za ustrezno sproščanje, počitek in rekreacijo.
Vale- Če ni še izostanka menstruacije,še ni razloga za skrb. V primeru izostanka, pa je priporočljiv test na nosečnost. Kadar nimate na voljo kontracepcije, si lahko pomagate z uporabo kondoma ali nujno kontracepcijo po nezaščitenem spolnem odnosu: Norlevo, ellaOne, escapellle
Živjo.
Imam rahel problemcek. Redno jem kontracepcijske tabletke, a ko se jih prenehala jesti, da bi dobila menstruacijo, se ta ne pojavi zdaj že peti dan! Močno sem zaskrbljena, saj jo ponavadi dobim najkasneje četrti dan. Prijateljica me je prestrašila z dejstvom da tudi tabletke niso 100% zaščita in da sem mogoče lahko tudi noseča.
Kaj naj naredim, ker sem že čisto panična?
Najlepša hvala za odgovor
Pozdravljeni!
28.4.sem dobila menstruacijo, ki je trajala do 3.5. 6.5.in 7.5.sem imela nezaščiten spolni odnos (fant je pred ejakuacijo penis umaknil iz moje nožnice). 10.5.sem dobila rdeč,skoraj rjav izcedek, ki je trajal 3 dni. 26.5-bi mogla dobiti menstruacijo, torej mi zamuja že 3 dni. Menstruacijo mam redno na 28 dni. Skrbi me da sem noseča. Test nosečnosti še nisem naredila. Naj pa še omenim, da sem pred enim tednom bila pri ginekologu,ki mi je dal dalacin vaginalno kremo. Je možno,da je do zamika menstruacije tudi prišlo zaradi te kreme?
Seveda sem ginekologu tudi razložila moj strah,da sem noseča, ker sem dobila rdeč izcedek, ki naj bi bil po mojem mnenju vgnezditvena krvavitev. Je možno, da je bil izcedek vgnezditvena krvavite?
Že vnaprej se lepo zahvaljujem za vaš odgovor 🙂
Pozdravljeni!
28.4.sem dobila menstruacijo,ki je trajala do 3.5. 6.5. in 7.5.sem imela nezaščiten spolni odnos (fant je pred ejakuacijo umaknil penis). 10.5.se mi je pojavil rdeč,skoraj rjav izcedek,ki je trajal 3 dni. 26.5.bi mogla dobiti menstruacijo,torej mi zamuja že 3 dni. Menstruacijo imam redno na 28 dni. Strah me je,da sem noseča. Testa nosečnosti še nisem naredila.
Pred enim tednom sem bila pri ginekologu in dobila dalacin vaginalno kremo. Je možno, da je do zamika menstruacije prišlo tudi zaradi te kreme?
Ginekolu sem razložil svoj strah,da sem noseča, ker je rdeč izcedek po mojem mnenju vgnezditvena krvavitev. Je možno, da je vgnezditvena krvavite?
Za vaš odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem 🙂
Pozdravljeni!
Od konca aprila ne jemljem več KT. Sedaj bi mogla prejšnji četrtek dobiti menstruacijo,a je še zmeraj nimam. V tem času, ko ne jemljem več KT, sem imela spolni odnos samo enkrat, pa še to s kondomom. Zanima me, če me mora zelo skrbeti, ali je to le posledica tega, da sem končala z jemanjem in se telo še privaja, oziroma hormoni še nihajo?
Hvala za vsako informacijo!
Bikergirl. vgnezditvena krvavitev je zelo redek pojav in je ponavadi tudi zelo kratkotrajen. Glede na časovni potek dogodkov je ta vrsta krvavitve tudi manj verjetna. uporaba vaginalne krame ne vpliva na trajanje ciklusa. Predlagam, da počakate in naredite test na nosečnost, če bo menstruacija izostajala več kot en teden. Predlagam tudi premislek o uporabi kake trajnejše oblike kontracepcija oz. vsaj nujno kontracepcijo, če imate nezaščiten spolni odnos.
Petra89. Zelo verjetno se ciklus še vzpostavlja nazaj, sploh, če ste imeli pred uporabo kontracepcije nareden ciklus, ker se bo tak ciklus sedaj povrnil.
KT Yasminelle jemljem 1 mesec, se pravi, da sem sedaj končala s prvo škatlico. Jemanje sem začela s prvim dnevom menstruacije. 1 tabletko sem pozabila vzeti ob redni uri, a sem jo vzela po 6urah. Je možno da se je zaščita zmanjšala? Drugi dan po začetku jemanja KT pa sem morala začeti jemati antibiotike, in to samo 3 dni, spolni odnos pa sem imela 1 teden po koncu jemanja antibiotikov. Se je zaščita tudi zaradi tega zmanjšala, saj je danes že 4 dan po prenehanju jemanja KT krvavitve pa še kar ni!?
In ali je res da antibiotiki vplivajo na učinkovitost KT samo v času njihovega jemanja?
Hvala za informacije!