Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

Zivjo danes sem naredila test in je pokazalo negativno, ampak mi se vedno zamuja menstruacija. Danes je 5. Dan.

Torej niste nodeči, vsaj v danem trenutku ne. Menstruacija bo že prišla.

Matjaž

Pozdravljeni,

menstruacija mi zamuja že 22 dni (zadnja 25.12.2017). Par dni nazaj sem napravila test, a je negativen. Ne vem, čez koliko časa bi spet naredila test, da se prepričam, da sigurno nisem noseča. Še nikoli mi ni M zamujala toliko časa.

Lp

Pozdravljeni!

Dokler je test negativen, se jaz ne bi vznemirjal. Včasih je ovulacija kasneje kot si mislimo, če je izostanek daljši, pa je to večinoma posledica nepopolne oz. nepravilne ovulacije ali neovulatornega ciklusa ali nastanka luteinske ciste, ki zavira nastop menstruacije, vse dokler cista ne poči. Če menstruacije ne bo 2-3 mesece pa se oglasite pri ginekologu.

Matjaž

Pozdravljeni,

stara sem 15 let in se mi je prvič zgodilo da mi mestruacija zamuja ( začetek: 15.1. = predvidena: 12.2.) danes smo pa že 20.2.
Je to normalno da mi toliko časa že zamuja?

Že v naprej se vam zahvaljujem

Pozdravljeni!

Vse je enkrat prvič 🙂 Če je nosečnost izključena, potem ni blema in bo menstruacija slej ko prej prišla.

Matjaž

Pozdravljeni,
približno štiri mesece sem jemala KT, ki pa sem jih prejšnji mesec nehala jemati (tabletke mi zaradi stranskih učinkov niso ustrezale). Menstruacijo sem tako dobila 1.2.. Naslednja pričakovana menstruacija je bila v petek, 2.3.. V tem času sem imela nezaščitene spolne odnose, vendar brez izliva. Že od petka sicer čutim kot da bo menstruacija vsak čas prišla, vendar je ni. Je smiselno da naredim test ali je glede na dejstvo, da do izliva v nožnico ni prišlo le mala možnost za nosečnost in bolj verjetno zamujanje zaradi prve menstruacije po prekinitvi s KT? Pred uporabo KT sem imela redne menstruacije na 28 do 29 dni. Hvala že vnaprej

Pozdravljeni!

Kaj naj rečem? Če vas skrbi morebitna majhna možnost nosečnosti (in očitno vas skrbi), potem pač napravite test. Menstruacija pa bo že prišla, slej ko prej.

Matjaž

Pozdravljeni
Stara sem 18 let
Prvi spolni odnos sem imela pred 3 tedni, ki je bil zaščiten s kondomom.
Sedaj pa mi menstruacija zamuja za 2 dneva. Zelo me skrbi da bi bila slučajno mogoče noseča in me samo zanima ali je lahko to, da sem prvič vzrok za zamudo.
Že v naprej hvala za odgovor

Pozdravljeni!

2 dni pač ni neka zamuda. O nosečnosti se ne ugiba, nima smisla, naredite test, bo vse jasno.

Matjaž

Živjo! A je ta tema še aktivna? Menstruacija mi zamuja 2 tedna. Drugače imam reden cikel na 28 dni, M traja 5 dni. Ne vem a naj grem h ginekologu ali naj še malo počakam… Imela sem vse simptome PMSa: boleče prsi, napihnjenost, bolečine v križu. Ti simptomi so minili, M pa od nikoder, zdaj se počutim čisto normalno. 10 dni po izostanku sem naredila test, ki je bil negativen. Za zaščito uporabljava kondome. Par dni pred predvideno menstruacijo sem imela pekoč občutek v spodnjem delu trebuha. To ni bilo prvič, prvič se mi je to zgodilo lani poleti in takrat sem dobila M 10 dni kasneje in je trajala samo 3 dni. Ali ta pekoča bolečina kaže na kakšno bolezen? Ali sem že v menopavzi? Imam 35 let, brez otrok.

Živjo!

Pač zamuja vam menstruacija, morda sploh niste imeli ovulacije, morda je ta nastopila kasneje, morda je nastala luteinska cista. Kakorkoli, nič posebnega, če niste noseči lahko počakate 2-3 mesece in nato ukrepate, če bo potrebno.

Matjaž

Pozdravljeni!jaz sem nazadnje dobila menstruacijo dne 12.6.2019 in mi sedaj ze zamuja kar 10 dni spolni odnos pa sem mela med 20 in 23 dnem po ovulaciji.kaj naj naredim?

Pozdravljeni!

Test za nosečnost?

Matjaž

tudi meni se to dogaja in me skrbi,ceprav nisem imela se spolnih odnosou

Pozdravljeni!

Sama odsotnost menstruacije ni problematična, če takšno stanje ne traja 2-3 mesece zapored. Če ste še najstnica, potem je možno, da se menstrualni ciklus še ureja.

Matjaž

Zivjo,
moja menstruacija zamuja 5 dni. Ponavadi imam dokaj ne redne. Strah me je da sem mogoce noseca, saj sva s fantom 14 junija probala nekaj novega in sicr s svojim penisom
Me je samo bozal po tistem predelu nevem ali bi se lahko kaj izlocilo. Aja pa ni ga dau notr. Hvala usem!

Živjo, če praviš , da nimaš rednih menstruacij, potem v bistvu ne moreš reči, da ti zamuja… O nosečnosti se ne sprašuje nikogar, ampak se naredi test. Zgolj domnevam lahko, kaj je to “tisti predel”, ampak za zanositev mora fantu priti v nožnico, pa še takrat ni nujno, da zanosiš. Predlagam, da se zaenkrat zgolj igrata in ne poskušata kaj več brez ustrezne zaščite.

Matjaž

Pozdravljeni,

no tudi jaz imam takšno težavo in sicer mi menstruacija tokrat zamuja že 20 dni. Par dni nazaj sem naredila dva testa (zjutraj in zvečer) in rezultat obeh je bil negativen. Razlog da sem naredila teste po tolikem času je, da mi je 3 leta nazaj zamujala menstruacija 11 dni, zato sem si rekla nič, bom počakala še malo, verjetno samo zamuja kot takrat. Danes me je pa pošteno strah saj vem, da testi niso vedno 100% zanesljivi in teh 20 dni brez menstruacije mi res vzbuja takšen strah, da ne vem kaj bi sama s sabo. Ponavadi imam 5-10 dni pred menstruacijo boleče in otrdele prsi in nekaj mozoljev a temu tokrat ni bilo tako. Tolaži me samo to, da zaenkrat nimam nobenih simptomov nosečnosti razen rahle bolečine v spodnjem delu trebuha. Do sedaj sem pa imela dokaj redne menstruacije, vendar sem opazila, da so zadnje leto bolj šibkejše in boleče ter večkrat tudi med ciklusom občutim bolečino v spodnjem delu trebuha, ki mislim da ni povezana z ovulacijo. V zadnjem letu opažam tudi večjo poraščenost. Zdravil ne jemljem in nimam tudi nobene takšne bolezni, ki bi lahko vplivala na cikel. K ginekologinji sem se že naročila, a verjetno bo dolga čakalna doba, zato razmišljam, da bi se naročila na pregled tudi k osebni zdravnici, da potrdi negativen rezultat. Kaj pa vi mislite?

Pozdravljeni, jaz mislim, da niste noseči, saj je test, opravljen 20 dni po predvideni menstruaciji, zanesljiv. V dvomih lahko opravite krvni test, ta je 100% zanesljiv.

Matjaž

New Report

Close