Zamujanje menstruacije
Pozdravljeni,
Ze skoraj dve leti jemljem kontracepcijske tabletke Balera. Zadnje tri mesece mi menstruacija zamuja kljub rednemu jemanju tabletk. Tamesec mi ze za 7 dni zamuja. Vendar imam vseeno krce na momente. Z fantom sva imela spolni odnos vendar zasciten. Med prazniki sem dobila tudi vmesno menstruacijo (imela sem tudi bronhitis) ali je mozno da so bile te vmesne krvavitve kot menstruacija ali je tezava v tabletkah?
Hvala za odgovor ze v naprej!
Lep pozdrav!
Mene zanima glede zamujanja in sicer redno jem tabletke Yasminelle ,ze zelo nekaj casa nisem imela odnosov in mi ta mesec mi je zamujala m sem pa pred tem bila nenaspana in v stresu ker je sin zbolel z pljucnico potlej sem se prehladila ponovadi ko vzamem zadnjo tabletko po 5 dneh dobim m sedaj pa ne ampak se v nedeljo prikaze nekaj malega in ponedeljek tudi a proti veceru izgine ali je to lahko vzrok da je tako rekoc ni bilo
Pozdravljeni,
Imam vprašanje, ki me zelo skrbi.
Začetek prejšnega leta sem prenehala jemati kt, ki sem jih jemala 5 let. Pred jemanjem kt sem imela menstruacijo normalno na približno 30 dni, od prenehanja jemanja pa se mi cikel kar ne ustali kot pred tabletkami. Sedaj imam menstruacijo neredno in jo dolgo ni, kar pa me zelo skrbi.
Od novega leta 2015/2016 ko sem prenehala s tabletami do sedaj so bili moji cikli sledeče dolgi-po vrsti: 28 dni, 50 dni, 36 dni, 34 dni, 47 dni, 44 dni, 47 dni, 50, dni, 39 dni, sedaj pa jo že 51 dni ni….
Skrbi me, ker se obdobja čedalje podaljšujejo ne pa izboljšujejo.
V kratkem bi imela tudi dojenčka in me skrbi, da bo šlo kaj narobe zaradi tega…
Sicer se počutim odlično, le da imam vseskozi občutek da bom menstruacijo dobila pa jo kar ni in to vsak mesec znova me občutek vara, da bo sedaj prišla pa jo spet ni…
Sicer sem zdrava, zdravo jem, gibljem se 3x na teden…
Me ima kaj skrbeti?
Lp
PCO je kr neki, SPCO je druga zgodba. Kako ste prišli na pregrado? Ta lahko povzroča težave v nosečnosti, na ciklus nima vpliva. Neplodnost se obravnava vedno v paru, pa še to takrat, ko hočete zanositi oz. ko po enem letu prizadevanj ni uspeha, nič prej. Če torej želite redne mesečne krvavitve, se le-te regulirajo s hormoni (npr. KT), če želite zanositi, potem pa tako veste, kaj je potrebno. Seveda lahko obiščete ginekologa, da naredi vsaj nekaj osnovnih preiskav (npr. UZ in hormonski status) in skuša zadevi pridi do dna.
Matjaž
Pozdravljeni
Zadnjo menstruacijo sem imela 28.2.2017. 12.3. V vecernih urah sem imela spolni odnos, pri katerem se je nekaj zapletlo in sem bolj kot ne preventivno vzela jutranjo tabletko 13.3. v jutranjih urah.
Danes smo 3.4. in menstruacije se vedno nimam.
Je zamujanje lahko povezano z tabletko ali naj naredim test nosecnosti?
Zanima me tudi, kaksni so ukrepi za prekinitev nosecnosti, za katero nisem pripravljena.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Živjo, imam eno nujno vprašanje! Menstruacija mi zamuja 10 dni. Menstruacijo sem imela od 13. marca pa do 16. marca. Pred in po njej sem bila spolno aktivna, s fantom sva bila zaščitena. Tudi prsi me bolijo (tako kot med vsako menstruacijo). Ali je možno, da sem noseča? Kaj priporočate bi morala narediti test nosečnosti, če ne drugega že iz preventive? Že v naprej hvala za odgovore!