Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

Nič ne rabite storiti, včasih odtegnitvene krvavitve pač ni, saj ni potrebna.

Matjaž

Pozdravljeni!

Prejšnji mesec sem prenehala z jemanjem KT. Menstruacije pa sem imela sledeče: 29.1.-5.2. Nato sem zaradi zdrsa kondoma vzela jutranjo tabletko in krvavela 19.2.-25.2. in nato sem dobila menstruacijo 5.3.-16.3. in to zelo močna krvavitev celih 11 dni. Trenutno menstruacije še nimam. Ali je možno, da se je moj ciklus tako zmešal? Spolne odnose sem imela s kondomi, zato v nosečnost precej dvomim, vendar ne vem, ali je čas za paniko?

Hvala za odgovor,

T.

Pozdravljeni!

Mislim, da ni razloga za paniko, test pa seveda lahko vedno naredite. Po končanju uporabe KT lahko traja nekaj časa, tudi mesecev, da se ciklus normalizira in vzpostavi v stanje, kot je bilo pred pričetkom uporabe KT (če ste imeli neredne menstruacije, potem bodo najbrž tudi sedaj neredne).

Matjaž

Kdaj pa je najbolj priporočljivo opraviti test? Jaz sem namreč razmišljala, da počakam do sobote, ko bo točno en mesec od zadnjega dneva te dolge krvavitve v marcu. Torej 16.

In pa še nekaj me zanima, čisto teoretično, koliko je sploh možnosti, da ženska zanosi prvi mesec po prenehanju jemanja KT?

Ja, sobota bo za test ok. Imejte pač v mislih, da test pokaže trenutno stanje. Povsem možno je, da ženska zanosi takoj po prenehanju jemanja KT, ne samo teoretično, tudi praktično, saj lahko pride do ovulacije takoj po zaključku uporabe KT. Ampak glede na vaš opis dogodkov in uporabo pregradne zaščite se nosečnost ne zdi prav verjetna.

Matjaž

Test nosecnosti mi je pokazal minus, ali naj samo pocakam na menstruacijo, ali se naj narocim h ginekologu?

Test sem pa delala s Clear bluejem, ki naj bi bil najbolj zanesljiv. Ali bi mi glede na zamujanje menstruacije 100% pokazal plus v primeru nosecnosti?

Se opravicujem za toliko vprasanj, vendar nanje res ne vem odgovora sama 🙂

Če menstruacija zamuja zaradi nosečnosti, potem to pokaže vsak test.

Matjaž

Pozdravljeni!
Imam vprašanje…V začetku januarja sem prenehala z jemanjem KT. Menstruacijo sem imela potem normalno januarja,februarja in marca, zdaj aprila je pa ni od nikoder. Naredila sem že dva testa nosečnosti ki sta bila (žal) negativna, saj poskušam zanosit. Ali je možno, da so KT vzrok za izostanek menstruacije? Naj omenim še, da sem imela pred jemanjem KT redno menstruacijo in mi ni še nikoli zamujala ali izostala. Zanima me pa tudi ali naj čakam še par mesecev, da vidim kako bo in se potem natočim k ginekologu ali bi bilo priporočljivo, da ga obiščem že prej?
V naprej hvala za odgovore.

Pozdravljeni!

Pravite, da ste po KT dobili tri normalne menstruacije? Torej KT niso vzrok za odsotnost menstruacije. Morda je nastala luteinska cista, ki lahko vztraja nekaj dni ali tednov in do takrat menstruacije ne bo. Čakate lahko vsaj 3 mesece.

Matjaž

Pozdravljeni, imam eno vprašanje in prosila bi za pomoč.
Pred petimi meseci sem imela nezaščiten spolni odnos (menim da sem v tistem obdobju tudi ovulirala) in od takrat sem imela tri normalne M, četrta je bila že nekoliko pozna. Zdaj pa mineva 31. dan cikla in jaz M še vedno nisem dobila, kar je zelo nenavadno saj jo imam ponavadi zelo redno in na 26. dni. Imam 20 let in že odkar imam menstruacijo je vedno bila točna.
Je možnost da bi lahko bila noseča tudi če v teh petih mesecih nisem imela nikakršnih spolnih odnosov? prebrala sem da lahko krvaviš tudi med nosečnostjo.
Oziroma, če ne, kaj bi lahko bil vzrok za to nenadno spremembo? Zelo me skrbi da je mogoče kaj narobe…

Najlepša hvala za pomoč.

Pozdravljeni!

Noseči niste, če so bile te krvavitve menstruacija, glede na vaš opis so bile. Zadnja M vam pač nekoliko zamuja, pa kaj, bo že prišla. Če vas vseeno skrbi pa naredite test.

Matjaž

Pozdravljeni.

Menstruacijo sem imela od 5.3.-10.3, in potem 16.4.-18.4 zelo slabo, bolj kot ne samo rjave izcedke, čez en teden in čez 14 dni zopet vikend rjavih izcedkov in zadnji vikend spet rjavi izcedki, vsi ti izcedki v manjših količinah. Test sem delala 3.5., 5.5. in danes, negativen. Imam PCO. bi bil lahko to razlog za izcedke in izostanek menstruacije? Naslednji teden sem tako ali tako naročena še h ginekologu pa bom še tam kaj izvedela.

LP

Pozdravljeni!

Sindrom policističnih ovarijev vsekakor lahko povzroči motnje v menstrualnem ciklusu – vsaj tu in tam odsotnost ovulacije (in posledično menstruacije). Iz zapisanega sledi zgolj to, da ste imeli dve redni menstruaciji, kaj več pa o vas ne vem. Izcedki so lahko posledica vnetja, morda preobčutljivosti materničnega vratu, a to so zgolj moja ugibanja “na suho”, več boste izvedeli pri ginekologu.

Matjaž

Pozdravljeni,
sem v dilemi.
Že nekaj let jemljem kt Lyndinette 30. Pri prejšnjem zavojčku se mi je v zadnjem 3 tednu jemanja KT pojavil krvav izcedek – podoben menstruaciji. Z jemanjem tabletk sem nadaljevala. Ta teden (22.5) bi morala dobiti menstruacijo – vendar je še vedno nisem… vendar se pojavljajo krči kot vedno pred samo menstruacijo.
Naj z naslednjo škatlico KT (28.5) nadaljujem?
V zadnjem času sem rahlo shujšala in se morda preveč fizično naprezala? Je morda to vzrok izostanka in krvavitve med jemanjem KT? Kaj naj naredim?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Ne skrbite in nadaljujte z jemanjem KT.

Matjaž

Pozdravljeni, zanima me naslednje. Januarja sem prenehala jemati kontracepcijske tablete, saj delamo na otročičku. Potem so bila menstruacije 9.2.2016, 19.3.2016, 18.4.2016 (to so prvi dnevi menstruacije). Zdaj pa menstruacije ni, delala sem en test 18.4. ki je bil negativen, ponovila čez tri dni in spet negativen. Je lahko vseeno nosečnost ali menite da je kaj drugega. Naj dodam da sem imela lansko leto julija splav s tabletkami ker se plod ni razvijal. 🙁

Ups, 18.5. sem delala prvi test.

Pozdravljeni!

Videti je, da imate redne cikluse (in ovulacije), ampak to še ni zagotovilo, da se bo “prijelo” v prvo. Mogoče ta mesec ni bilo ovulacije ali pa je nastopila kasneje, kot sicer, in bo ciklus daljši. Noseči očitno (še) niste, čas bo pokazal… Ne obremenjujte se s testi, le redno delajte na otročičku, ko boste noseči, boste že vedeli.

Matjaž

Najlepša hvala za odgovor. Upam da kmalu uspe 🙂
Naj omenim še to, da večkrat občutim blago špikanje v trebuhu zadnja dva tedna, kot da bi prišla menstruacija.

Spostovani!
Z dnem 4.april sem po 5 letih nehala jemati KT Qlaira (med samim omotom, nisem cakala konca skatlice). Odtegnitven M se mi je potem pojavila 3 dni kasneje in trajala cca 6 dni. Naslednja M je prisla 29.dan cikla. Med jemanjem KT je bila M vedno tocna, na 28 dni, pred jemanjem KT pa kolikor se spomnem bi bila nikoli tocna, veckrat zamujala, zato sem tudi pricela z jemanjem KT.
V sredo, 1.6. bi. Je bil 28. Cika in M ni bilo. Danes pa je ze 32.dan cikla in M se vedno ni. Moznosti za nosecnost skoraj sigurno ni, ker sva s partnerjem vedno uporabljala kondom, nikoli ni “koncal noter” in tudi sama sem vedno preverjala ali je kondom ostal cel.

Je mozno, da se cikel podaljsuje oz ni reden zaradi tablet? Kaj se lahko v tem primeru naredi in koliko casa traja, da je cikel spet “normalen”?

Hvala in lp!

New Report

Close