Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

Privoščite si test za nosečnost, če je negativen v miru počakajte na menstruacijo.

Matjaž

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje..zadnjo M sem imela 3.5. in bi jo morala ta mesec dobiti 4.6..M dobim na 30,32 dni..da si lažje izračunam prihod naslednje M,vedno vzamem ta daljši ciklus. Bistvo tega pa je, da mi M zamuja že 6 dni in da sta bila testa za nosečnost negativna. Prvega sem naredila 2. dan izostanka, drugega pa danes-6.dan izostanka. Z možem sva imela 2x nezaščiten odnos v času moje ovulacije (vsaj po izračunu). Delava namreč na naraščaju..Zanima me, kdaj lahko ponovim test oziroma ali je sploh smiselno ponavljati test,če sta bila dva že negativna??

Imam mogoče premalo hormona in ga zato test ne zazna?
..se pa ne sekiram,nisem pod stresom,tako da skoraj ne verjamem,da bi mi M zamujala zaradi tega..mislim,imam mirno življenje 🙂

Lep pozdrav in za Vaš čimprejšnji odgovor, se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Žal verjetno niste noseči, testi so zelo zanesljivi.

Pozdravljeni.
Redno jamljem kt približno že 2 leti (Zoely). 3 mesece nazaj sem zamenjala tabletke (Yaz), ker so Zoely dali na plačilno listo. En mesec sem jemala Yazove tabletke in takrat približno se je vse začelo; slabost, vrtoglavica, občasni glavoboli, zelo se mi je napihnil trebuh, vetrovi, menstruacijo sem mela veliko bolj močnejšo kot pri prvih tabletkah…, zato sem po 1 mesecu zamenjala na stare kt (Zoely). Stanje se mi je za nekaj časa umirilo in se zopet pojavilo čez nekaj tednov, le da tokrat sem mela še bolj napihjen trebuh, večkrat mi je bilo tut slabo, imela sm tudi vrtoglavico. Šla sem k zdravniku, pretipal mi je trebuh, zastavil par vprašanj, ker pa ni natanko vedel kaj bi bilo to lahko, mi je predpisal Nolpazo. In nekaj časa je bilo boljše, potem se je spet pojavila ista pesem. Vsemu temu nato niti nisem posvečala veliko pozornosti, mislila sem da sem pridobila na teži, da mi ne paše določena hrana, da se telo spreminja, saj sem stara 20 let itd. Vrtoglavico pa sem pripisovala nizkemu pritisku. Vse dokler mi ta mesec ni izostala menstruacija. Ker jem kt redno in sem imela vedno urejen menstrualni cikel, sem zagnala paniko. Test nosečnosti je bil negativen, jaz pa se nemorem znebiti občutka da je to povezano nekako z mojim počutjem.
Ve mogoče kdo, kaj bi bilo lahko narobe?

Pozdravljeni!

Težko vam povem kaj pametnega, če zdravnik v živo in po pregledu ni vedel kaj in kako. Nolpazo je treba jemati nekaj časa, recimo vsaj 2 tedna, da se vidijo učinki. Če je test negativen, potem niste noseči, odtegnitvena krvavitev pač včasih izostane. Ne bi bila prva, ki so ji KT dolga leta ustrezale, nato pa kar naenkrat ne več. Lahko naredite test in za mesec ali dva prenehate uporabljati KT, pa boste videli, kako se boste počutili? Ali pa poskusite s kakšno drugo vrsto KT, morda Qlaira? Ali pa obroček?

Matjaž

Matjaž

jaz imam eden problem ki me pa res že kar dolg muči….smileystara sem 38 let sem mami 4 otrok…..vedno sem imela redne menstruacije brez bolečin in nikoli nisem vedela za kakšne krče ali špikanje jajčnikov kot zdaj zadnja dva mesecasmileyhm pri spolnih odnosih sem aktivna želim si pa še kakšnega otročka……smiley….v mesecu maju sem imela čudno krvavitev ki je trajala samo dva dni…..barve krvi čudne….bolj rjavkaste svetlo barve…..z izcedkismileyno ta mesec ko bi jo pa mogla dobit1.7.2015 je pa ni bilo…..naredila sem test ampak negativen…pa se je pojavila le menstruacija5.1.2015 pa spet take čudne barve…ampak precej temnejša….trajala je pa ene 3 dni……moji cikli so ponavad (33)tale zadnji cikel je pa 38 dni…..in sedaj sem konec z krvavitvijo pa me špika zopet u jajčniku in v maternici čutim neko napetostsmileysej vem da bi že bila lahko izkušena ker sem mami 4 otrok ..ampak so že tako veliki otroci da se ne spomnem simptomov prav nič ker nikoli mi ni bilo slabo ali da bi kdaj bruhala….sedaj sem pa napihjena kot žaba…..prsi napete …okrog kolokbarja sem opazila majhne beli bumkice ki jih še nikol nisem imela……iz minute v minuto imam izpade….se razjezim potem smejim…ahhh…cela sem čudnasmileytake se ne poznam…pa zelo sem utrujenasmiley……..kaj je to????test sem delala par dni nazaj first sign…negativensmileyše prej pa baby check mini ki pa je tako rahla črtica na testu da jo komaj opaziš ampak je če jo obrnem proti svetlobi…..naj me koklja brcne neki se dogaja……..smileyprosim vas za odgovor…lpsmileysmileysmiley

Pozdravljeni!

Čestitke za 4 otroke! Če je nosečnost zaželena, potem se ne bi obremenjeval s testi, saj ne rabite izvedeti ravno takoj, kajne? Barva menstruacije nima povedne vrednosti. Menstracijski ciklus pa je lahko tudi muhast in včasih “zatrokira”, vse je enkrat prvič. Domnevam, da h ginekologu redno hodite in da je bris MV ok.

Matjaž

se samozadovoljujem in nimam se menstruacije a srm osmi razred je mogoce to razlog(se ne samoza…z vtikanjem prtsou

Samozadovoljevanje ni povezano z nastopom menstruacije. Ta bo že prišla, ko bo čas, brez skrbi bodi.

Matjaž

Lepo pozdravljeni,

27.6 sem vzela jutranjo tabletko, ker je kondom počil. menstruacijo sem dobila 4.7. (4 dni pred predvideno)..naredila sem tudi test, ki je bil negativen… naslednjo menstruacijo bi morala dobiti 30.7. in je še vedno ni (od 29.7. sem vsak dan naredila test, ki je bil negativen)
Že par dni imam znake kot so mozolji, napihnjenost, pospešena prebava, na trenutke mi je slabo…
Zadnji spolni odnos sem imela 11.7. tako da je od takrat minilo že skoraj 4 tedne.

Je izostanek še posledica tabletke v juniju, sem kljub večim testom lahko noseča ali je to stres, ker po resnici povedano samo tuhtam o tem :/

Pozdravljeni!

Jutranja tabletka je že zdavnaj opravila svoje. Negativni rezultat testa, opravljenega skoraj mesec dni po spolnem odnosu, je dovolj zgovoren. Menstruacija pač včasih zamuja, lahko zaradi kasnejše ovulacije, lahko zaradi nastanka luteinske ciste, pa stres ima lahko tudi prste vmes…

Matjaž

Lepo pozdravljeni še enkrat,

v petek sem končno dobila menstruacijo. Po toliko prebranih vprašanjih in odgovorih na forumu sem se začela spraševati, ali bi morda bilo potrebno še enkrat narediti test ali je to dovolj zgovorno, da nisem noseča.

Če ste dobili menstruacijo, potem niste noseči. Test seveda lahko ponovite, da boste (upam) bolj mirno spali.

Matjaž

Pozdravljeni
Malo sem zbegana. Do sedaj sem imela vedno točno menstruacijo, mogoče dan ali dva zamika, razen seveda v nosečnoti. Stara sem 47 let. Zadnjo menstruacijo sem imela konec junija. Pri rednem ginekološkem pregledu v mesecu januarju mi je ginekologinja zatrdila da še ni nobenih znakov za menopavzo, da še vse deluje čisto normalno. Sedaj pa me zanima kaj bi bil lahko vzrok k zamujanju. Vsak dan me boli kot da jo bom zdaj,zdaj dobila. testa za nosečnost še nisem delala, ker komaj verjamem da bi lahko bilo to. Prosim za vaše mennje kaj bi lahko bilo možno.

Pozdravljeni!

No, če obstaja možnost, da bi lahko bili noseči, potem pač opravite test. Četudi vam je ginekologinja v januarju zagotovila, da je vse tipi-topi, to še ne pomeni, da se do danes stanje ne more spremeniti. Morda je nastala luteinska cista, ki lahko vztraja nekaj tednov, včasih tudi mesecev in preprečuje nastop menstruacije. Morda ni bilo ovulacije? Seveda pa ste tudi v letih, ko takšna odstopanja v ciklusu lahko postanejo povsem običajna.

Matjaž

Živjo. Imam eno vprašanja. Stara sem 17 let. Jemala sem kontracepcijo pet mesecev, prejšnji mesec pa sem se odločila da preneham z jemanjem. Prvi dan zadnje menstruacije sem imela 29.8, 18.9 sem imela nezaščiten spolni odnos, vendar je trajal minuto dve, samo toliko da je fant bil v meni, torej ni bil ravno spolni odnos, ker nobenemu od naju ni prišlo. Sedaj pa mi menstruacija zamuja že 3 dni in me že rahlo skrbi da je kaj narobe. Ponavadi mi menstruacija nikoli ne izostane. Je možnost izostanka lahko tudi celiakija(predvidevam, da jo imam-na pregled sem naročena naslednji teden) ? Je razlog lahko še kaj drugega ali naj opravim test nosečnosti? Hvala za odgovor.

Živjo!

Med jemanjem KT je “menstruacija” praviloma točna, saj je ciklus povsem umeten. Včasih se po zaključku uporabe KT naravni ciklus ureja tudi nekaj mesecev. Ne vem, zakaj ste prenehali z uporabo KT, nato pa imate nezaščitene odnose!? Za vsak slučaj naredite test čez kak teden.

Matjaž

Pozdravljeni
Na začetku tega meseca sem začela z jemanjem KT znamke yasminelle, tabletke sem jemala redno vsak dan ob isti uri, le morda dvakrat se mi je zgodilo, da sem tabletko vzela urco kasneje. Sedaj sem končala z prvim zavojčkom in bi morala dobiti menstruacijo, vendar je že drugi dan ni. Vem, da sem morda paranoična brez razloga, vendar sem imela med tem časom tudi spolne odnose, potovala z letalom, menjala ”čas” za približno en teden (potovala sem v ZDA),pred tremi dnevi pa sem imela še infekcijo urinarnega trakta, zaradi katerega sem začela jemati antibiotike vendar nisem imela spolnih odnosov odkar sem dobila infekcijo (antibiotiki niso mogli oslabšati učinkovitosti KT). Zdaj pa me zanima, ali so vse te spremembe morda vplivale na zamujanje menstruacije ali je kakšna možnost za nosečnost, ker tabletke nisem vzela točno ob isti uri?

LP,
ANA

Pozdravljeni!

Urca zamude ni pomembna. Odtegnitvena krvavitev bo že prišla, če je ne bo, pa tudi ni nič narobe.

Matjaž

Stara sem 26 let in že približno 1 leto in pol jemljem kontracepcijske tablete Dayllette. Do sedaj sem menstruacijo vedno dobivala redno, nikoli kakšnih problemov zadnja dva meseca je pa ni bilo . Test za nosečnost je biu negativen sedaj sem že pri 7. tabletki v novi škatli, tabletk nisem nobene pozabila vzeti. Kaj bi bilo tu narobe, moram zamenjati kontracepcijske tablete, obiskati ginekologa?

New Report

Close