Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

Stara sem 33let. Z partnerjem delava na tem da bi zanosila. V vseh teh letih mi menstruacija nikoli ni zamujala, razen ko sem bila prvič noseča. Trenutno mi zamuja 10dni. Nisem noseča, naredila sem tri teste. Marca sem imela konizacijo. Ne vem kaj naj storim, oz. po kolkem času naj obiščem ginekologinjo?

Pozdravljena,

če niste noseči, gre verjetno za anovulatoren ciklus (brez ovulacije), zaradi česar ni s progesteronom povzročene preobrazbe maternične sluznice in posledične menstruacije. Le-ta bo sicer prej ko slej prišla, tako da lahko še malo počakate. Če jo čez kakšen dober teden še vedno ne bo, pa obiščite ginekologinjo, da vam da tablete za sproženje menstruacije. Če jo namreč zelo dolgo ne bo in se bo nato začela sama, lahko pričakujete močnejšo in dolgotrajnejšo krvavitev.

Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.

Pozdravljeni,

Mogoče nisem ravno na pravem naslovu, je pa res, da s fantom tekom enega leta, mogoče malo kasneje načrtujeva naraščaj in bi se rada preventivno posvetovala, povprašala.

Decembra sem bila stara 25 let, KT sem jemala od 16. leta starosti, Februarja bi bilo 9 let. Nekaj let sem jemala Diane35, a sem zaradi pogostih močnih glavobolov nehala. Imela sem kratko pavzo in nato začela s tabletami Yazz, slednje sem jemala 4 leta oz natančno 13.10.2014 sem vzela zadnjo.
Pred uporabo KT sem imela neredno menstruacijo, zato sem tudi pričela z jemanjem le teh.
Ginekologinja mi je povedala, da imam policistične jajčnike (ki tudi povzročajo neplodnost, sicer nimam nobenih težav s težo, s poraščenostjo, s sladkorjem, s kožo, tudi pred uporabo nisem imela), januarja 2014, pa je odkrila tudi to, da imam pregrado, prej se je ni videlo, povzroča pa tudi (neplodnost,splav,prezgodnji porod). S tabletami sem prenehala, da si malo prečistim telo. Vem, da sedaj tablete niso več toliko škodljive, ampak sem se vseeno odločila za ta korak. Zdaj ne vem koliko mi boste lahko povedali/e, svetovali/e, saj pač nimate pri roki izvidov itd., pač koliko se razumete v to, da mi kaj svetujete.
Strah me je, da zaradi težav, ki jih imam, ne bom mogla zanositi ali da bom imela težave s tem. Za pregrado vem, da se jo da odstraniti, to mi je zdravnica povedala, ne vem pa kako je kaj s temi policističnimi jajčniki, so kake druge oblike zdravljenja, da bi dobivala redno mesečno perilo ali se jih da kako pozdraviti? Zdravnica mi nikoli ni svetovala druge metode, razen KT.

Je pa res, da imava s fantom sedaj popolnoma nezaščitene odnose, menstruacija mi je prvič po prenehanju tabletk zamujala 7dni- trajala je normalno. Sedaj bi jo mogla že drugič dobiti in sicer po izračunih okrog 14.12.2014, zamuja mi 3 tedne. Ob dotiku, rahlemu teku, me bolijo bradavičke, izcedka nimam nobenega, edino enkrat sem opazila ob brisanju res zelo svetlo rjavo, bež barve umazan delček (1cm), na toaletnem papirju. Občasno začutim kakšno bolečino v spodnjem delu trebuha.

Je možna nosečnost ali je zaradi pregrade in PCO-jev to nemogoče?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni..
Da se jaz sporocim mojo situacijo.
Stara sem dvajset let in tri leta jemljem KT Yaz. Lani mo je v dveh mesecih iz meni neznanega razloga menstruacija izostala, kljub temu da sem tabletke jemala redno.

Decembra sem pozabila na 3 tabletke, dve sta bili zaporedni, ena je bila pa pozneje, to je bilo priblizno 14 dni pred menstruacijo. Vedno sem jo dobila na datum. Ko sem te tri vzela naslednji dan, je minilo vec kot 12 ur. Sedaj mi menstruacija zamuja vec kot teden dni, nekje toliko casa pa se mi pojavlja to: nespecnost, zelo malo pojem, nenehno tiscanje na vodo in slabost. Moram povedati da nisem v nikakersnem stresu. Imela sem le izcedek, ki je bil svetlo roza, bilo ga je zelo malo. Danes sem imela tudi malo bolecine v trebuhu in slabost se nadaljujej, pojem zelo malo. Delala sem test, first sign, bil je negativen, delala pa sem ga popoldne.. mogoce poskusim z jutranjim urinom? Ali naj nadaljujem z jemanjem KT?

Naj povem, da nameravam aprila nehati z KT, ker si z partnerjem zeliva otroka.

Hvala za vas cas in odgovor.

Med uporabo KT tako in tako nimate “prave” menstruacije, saj je ciklus povsem umeten in včasih se zgodi, da odtegnitvene krvavitve ni. Test za nosečnost lahko ponavljate, kolikor želite. Če bo pozitiven, potem s KT prekinite, glede na to, da načrtujete nosečnost pa najbrž tudi ne bo nič narobe, če s tabletkami nehate že sedaj?

Matjaž

Lep pozdrav vsem.. Imam problem z menstruacijo…nazadnje sem jo imela 22.12.2014…Dobila naj bi jo 18.1.2015 pa je do danes še vedno ni. S fantom imava redne nezaščitene in zaščitene spolne odnose…nazadnje je bil nezaščiten a ga je prej vzel ven…veliko prej. Test nosečnosti sem naredila in je bil negativen.. naj ga ponovim za vsak slučaj?? Ali naj se naročim pri ginekologu??
Hvala vsem za kakršnokoli pomoč
lep pozdrav obupanka47

Pozdravljena!

V dvomih lahko test nosečnosti vedno ponovite in če je 2x negativen, potem bi mu lahko zaupali in v miru počakali na menstruacijo. Seveda se lahko odpravite tudi do ginekologa, tega vam pač ne bom odsvetoval 🙂

Matjaž

Pozdravljeni,
Stara sem 13 let. Zadnjo Menstruacijo sem imela 14.3.15. Zdaj mi zamuja že celih 6-dni. Sem pa zadnje čase precej napeta, ker imam v šoli vsak dan teste in spraševanja, pa še konec leta je… Ali mi zato zamuja?

Sprostite se in bo kmalu prišla 🙂 Glede na vaša leta predvidevam, da niste imeli spolnih odnosov, zato verjetno ni možna nosečnost, kajne?

Seveda nisem omela spolnih odnosov, ne more. se sprostit… Še cel ta teden bom napeta, jutri pišem, v sredo sem uprašana, včetrtek pišem, in potem se bom sprostila, ker so počitnice…

No, verjetno bo menstruacija tudi kmalu prišla, vsekakor ni razloga za paniko 🙂 pa srečno v šoli

Pozdravljeni,
Imam 14 let, in menstruacija mi zamuja 12 dni. Zadnjo menstruacijo sem imela 9.3. S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos. Čez dva tedna sem naredila test a je bil negativen. Zakaj mi zamuja? Se že v naprej zahvaljujem za odgovor ;

Ker si še zelo mlada (tudi za spolne odnose), verjetno še nimaš čisto urejene menstruacije, zato lahko zamuja. Morda še enkrat naredi test, drugič pa uporabi zaščito ali pa z odnosi počakaj še kako leto ali dve.

Imam težavo kot predhodnjica, samo da sem stara 13 let, in sem imela nezaščiten odnos z metodo da ga umakne. Menstruacija mi zamuja 7 dni. Kaj je z mano?

Živjo spet jaz,
Zdaj mi menstruacija zamuja že 12 dni. Prosim za čimprejšnji odgovor!!

Naredi test nosečnosti.

Noseča sem, kaj naj naredim? Mojim ne morem povedat… Ali lahko grem sama na splav?
Hvala za odgovor
Bombon

Odvisno koliko si stara in v katerem tednu nosečnosti si, vsekakor se nujno zglasi pri ginekologu, ki ti bo podal dodatna navodilo in kontracepcijo za v bodoče.

Stara sem 13 let

Pozdravljene,
Stara sem 20 let in sem pred 4 meseci prenehala jemati kontracepcijske tablete. Danes je 39 dni od začetka prejšnje menstruacije, sicer sem v tem času imela en zaščiten spolni odnos pri katerem sva tudi preverila kondom, bilo je vse vredu. Ker sem stdentka sem izpostavljena stresu na faksu. Vendar me vseeno skrbi da je kaj narome. Kaj naj naredim?
Zahvaljujem se vam za odgovor.

New Report

Close