Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

ok post od 2:14 do 21:02 ni stradanje 🙂 a lahko tudi jaz odgovarjam drugim na vprasanja? 😀

Seveda. Drugače ima stradanje in hujšanje velik vpliv na menstrualni ciklus. Amap ramadan se mi ni zdel tako radikalen, da bi se to lahko odražalo na vašem ciklusu.

Pozdravljeni!

Zanima me pri katerih letih lahko dobiš brez spremstva staršev tabletke?

Po 15. letu.

Najstnica 13

Stara sem 13 let in mi menstruacija zamuja že 24 dni.Nisem še imela spolnih odnosov in me je začelo skrbeti.
Kaj se dogaja z mano? Kaj je narobe ?
Lp in hvala že v naprej

V prvih letih so menstruacije zelo neredne. Normalni razmaki so nekje med 21-35 dni. Razloga za skrb torej še sploh ni.

Lep pozdrav!

Kontracepcijo sem jemala 6 let in ko sem jo pred 8 meseci nehala jemati, sem imela vsak mesec redno, točno na datum. Prejšnji mesec mi je zamujala 7 dni, vendar z razlogom, saj sem bila pod stresom, ta mesec pa mi spet zamuja in sicer 10 dni. Je to normalno, da začne delati probleme po tolikšnem času? Imam pa vse simptome, boleče prsi in se slabo počutim. Je lahko kaj narobe?

lp

Naredite test zanosečnost. Če bo negativen, lahko v miru počakate manjstresno obdobje in menstruacijo.

Pozdravljeni!

Menstruacija mi zamuja 2 dni. Sumim, da sem dobila glivično vnetje nožnice, ki ga prej nikoli nisem imela. Maja in junija 2014 sem jemala antibiotik zaradi izpuščajev po nogah, ki so zdaj povsem izginili. Od 18. do 30. julija sem bila na morju. Prve dni na morju sem bruhala vse kar sem zaužila, drugih težav nisem imela. Malo me skrbi zakaj se menstruacija še ni pojavila, ponavadi imam redno vsak mesec. Je možno, da mi zamuja zaradi glivične okužbe nožnice? Ali je to zaradi dolgotrajnega jemanja antibiotika? Je možno, da je kaj povezano z bruhanjem na morju? Ali naj še malo počakam z obiskom pri ginekologu? Kaj mi svetujete?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Če obstaja možnost, da bi bili lahko noseči, naredite najprej test za nosečnost. Če imate izcedek in srbečico ali bolečino v nožnici, seveda obiščite ginekologa. Glivično vnetje se lahko pojavi po antibiotični terapiji.

pozdravljeni

mene pa neki zanima in sicer 2.8 sem prenehala z jemanjem tabletk(ker sem pozabila vzeti dodatnen ovojcek na morje)normalno sem dobila menstruacijo par sni za tem recimo 5.8…12.8 sem imela nezaaciten odnos”prej je dal ven” in sedaj bom kmalu zopet datum ki naj bi dobila menstruacijo ampak me je strah da nebi zanosila..drugace sem sedaj veliko pod stresu zaradi sole in podobno..predkratkim sem imela tud bakterijo in sicer meseca januarja letos.kdaj se lahko preveri test nosecnosti? ter kaj narediti ce se pokaze pozitivno ali se lahko vzame tabletka ki naj bi preprecila nosecnost?

jemljem kontracepcijske tabletke in v času menstruacije se je pojavil samo rjav izcedek brez izrazitega vonja ali obstaja možnost da sem zanosila

@reri: Test naredite, če bo menstruacija res izostala. Urgentna kontracepcija se mora vzeti največ 3 oziroma 5 dni po spolnem odnosu.
@ uuu: Naredite test za nosečnost. Če ste tabletke redno jemali, je verjetnost zelo majhna. Včasih krvavitev ob tabletkah izostane, kar ni nič nevarnega.

Pozdravljeni!
Stara sem 18 let in imam s fantom redne spolne odnose, ki so zaščiteni s kondomom. Nazadnje sem imela menstruacijo od 20.8. – 25.8. Vsak mesec sem točno dobila menstruacijo. Ta mesec bi jo naj dobila 17.9., a je še vedno nimam. Opažam pa že 1 teden, da imam beli tok. Vmes sem bila na morju.
Je kaj narobe? Sem mogoče noseča?
Hvala, lp!

Naredite test za nosečnost.

Stara sem 15 let in menstruacijo mi zamuja že 16 dni. Drugače sem imela menstruacijo redno z do 5 dni razlike.
Kaj naj naredim?

Če ste imeli spolne odnose, naredite test za nosečnost. Če jih pa niste imeli, pa mirno cakajte. Če bi menstruacija izostala več kot 3 mesece obiščite ginekologa. V prvih letih so ciklusi lahko neredni.

Pozdravljena,
stara sem 18 let, imam redne spolne odnose zaščitene s kondomom (ki jih natančno pregledava) ker tabletk ne smem jemati zaradi anevrizme. Menstruacijo imam vsake 30-40 dni, enkrat mi je že zamujala 10 dni, ta mesec bi jo morala dobiti 7.10. ampak mi zamuja že 8 dni in sem vseeno zaskrbljena. Res je pa da sem sedaj zelo pod stresom zaradi šole. V začetku oktobra sem jemala tudi antibiotike (Heconcil)…ali je možnost da mi zamuja zaradi stresa in antibiotikov?

Naredite test za nosečnost.

Zivjo. Pred približno dvema mesecema sva z partnerjem imela prvič nezaščiten spolni odnos, pred naslednjo M sem naredila test nosečnosti saj sva si oba želela da M nebi prišla, test je bil negativen, M pa je nažalost prišla točno. Zdaj bi mogla pridet spet M ampak mi zamuja 1 dan. Preden naredim test me zanima ali je možno da imaš prvi mesec normalno M pa si kljub temu noseč, glede na to da je zdaj še ni? Hvala za odgovor 🙂

New Report

Close