Zamujanje menstruacije
Živjo:)
Stara sem 14 let, prejšnje leto avgusta sem dobila prvo menstruacijo. Potek je bil vredu, ni bila boleča traja pa je 4 dni. vse lepo in prav vendar je od takrat pa do danes še nisem dobila. Ne uporabljam ničesar kar bi lahko pomagalo izostanku menstruacije, vendar me to da imajo vse druge prijateljice menstruacijo čeprav ne redno vsaj bolj občasno, skrbi:/
Hvala že vnaprej:)
Pozdravljeni.
Stara bom 20 let. Od prve menstruacije do lani (7 let) nisem nikoli imela redne menstruacije.. Lani sem začela z kontracepcijskimi tabletkami yaz.. Z partnerjem imava redne spolne odnose. Ta mesec sem pozabila vzeti dve tabletki ob različnih dneh, in sem jih nato vzela krepko po 12 urah. Vedno, odkar jemljem tabletke, sem imela redno menstruacijo. Pred tabletkami sem imela po samo 3 dni, po tabletkah imam pa menstruacijo cel teden.
V petek bi morala nastopiti menstruacija, vendar je ni bilo. V soboto mi je bilo čez dan slabo, in krvavela nisem, le po uriniranju je bilo malo krvi na wc papirju. Včeraj in danes je enako, slabo mi je celi čas, pogosto sem pred fazo bruhanja… Na obe potrebi hodim zelo pogosto, kar se mi pred tem ni dogajalo…
Jem pa zelo malo, ker sploh nimam teka, danes zjutraj mi je zajtrk ‘smrdel’.
Ali je možno, da je prišlo do zanositve? Danes sem delala sicer test First Sign, piše da v roku 5 minut se vidi, če je prišlo do nosečnosti ali ne. iNa začetku je videti malo črtice, po štirih minutah pa se ni več videlo..
Prosim za vaše mnenje… Hvala
Včeraj sem ponovila test in je bil negativen. Včeraj in danes sem malce krvavela, vendar je slabost še vedno prisotna..
Potem če to niso menstruacije, ne vem zakaj imam vedno zelo močne krvavitve in zakaj dolgo trajajo? Kajti preden sem začela z tabletkami, sem imela le po tri dni, ti dve leti, ko pa jemljem tabletke, pa imam celi teden in to zelo močno..
Živjo!
S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos 18.5. pri katerem pa ni prišlo do izliva v nožnice. Zaradi strahu sem čez dva dni torej 20.5 vzela jutranjo tabletko escapelle. Zadnjo menstruacijo sem imela 2.5 in je trajala 7 dni. Sedaj pa bi 29.5 mogla dobiti menstruacijo vendar mi le ta zamuja že 5 dni. Ali je možno da sem noseča, ali gre le za zamujanje menstruacije zaradi jutranje tabletke? Je pa res da sem sedaj zelo pod stresom ker me skrbi da še ni menstruacije.
Hvala za odgovor
amy95
pozdarvljeni,
uporabljam zascito nova ring, katerega nisem odstranjevala za vec kot pol ure med spolnim odnosom saj je fanta zelo motilo.zdravnik mi je rekel, da lahko to naredim brez skrbi. vendar bi se mi morala pojaviti menstruacija katera se še mi ni po dveh dneh, jajcniki so me zaceli bolelti tako kot vedno pred menstruacijo, pravtako me bolijo prsi enako kot pred menstruacijo. Nova ring je edina zascita ki jo uporabljava. zanima me ce obstaja moznost da sem noseca.
hvala za odgovor
Ojla,
jemljem KT Zoely, trenutno sem začela 6. ovoj. Jemljem jih redno, vedno ob istem času, ni bilo bruhanja, driske ali antibiotikov. Po 24. aktivni tableti sem kot vedno prešla na 4 neaktivne in menstruacije nisem dobila. Že prejšnja menstruacija je bila blaga oz, minimalen madež, zdaj pa je sploh ni bilo. Imela sem vse simptome pmsja vključno z bolečinami v maternici, kot imam vedno, preden dobim menstruacijo.
Med 5. in 6. ovojem sem imela tudi srbečo in pekočo nožnico, zato sem vzela 3 vaginalne tablete Canesten in stanje se je izboljšalo, prisoten pa je bil tudi velik psihični stres in pomanjkanje spanca.
Je možno, da je menstruacija izostala zaradi tega?
Če vas skrbi, lahko naredite test za nosečnost. Stres lahko vpliva na krvavitev. Je pa možno, da pride pri tbl Zoelly do izostanka krvavitve. Moram vas še opozoriti, da krvavitve ob tabletkah niso menstruacija, ampak samo odtegnitvene krvavitve, zaradi padca hormonov in nič ne povejo o vašem naravnem ciklusu. Pomembno pa je tudi, da veste, da če ne zakrvavite, se ta kri nikjer ne “nabira”, ampak je enostavno sluznica tako tanka, da ne more zakrvaveti.