Zamujanje menstruacije
Pozdravljeni,
pred 4 meseci sem prenehala z jemanjem KT. Po prenehanju jemanja sem redno dobila menstruacije, ki so bile sicer nekoliko krajše kot prej (3-4 dni). Ta mesec pa mi menstrucija zamuja približno teden dni. V času od prenehanja jemanja kontracepcijskih tabletk nisem imela nezaščitenih spolnih odnosov, tako, da možnosti da sem noseča skoraj ni.
Zanima me, če je izostanek lahko posledica prenehanja jemanja KT? … V zadnjih dneh se mi pojavlja tudi bolečinav spodnjem delu trebuha, podobna tisti med menstruacijo.
Pred začetkom jemanja KT pa je bila moja menstruacija dokaj redna, brez večjih odstopanj.
Hvala za odgovor
Zivjo.
Sem se v najstniskih letih in imam neredno menstruacijo. Vcasih jo imam 2x na mesec vcasih pa mi zamuja. Vcasih je zelo mocna vcasih pa je skoraj da neopazna. Prejsni mesec sva imela spolne odnose manjkrat kot ponavadi. Vedno sva uporabljala kondom (znamke: durex) in preden je on dozivel orgazem ga je vedno umaknil iz mene. Zadnjikrat sem imela menstruacijo 28.11. Morala jo bi dobiti 28.12 a mi zaostaja ze 4 dni. Zanima me ali so moznosti za zanositev? Testa nisem delala. Zadnje dva dni pa me je malo bolelo v spodnjem delu trebuha, ampak res zelo malo, kot da bi dobila meantruacijo a je nisem še. Znake, da dobim menstruacijo pa imam razlicne, vcasih me bolji prsi vcasih ne, vcasih me zelo boli trebuh vcasih pa niti malo..
Vesela bom vasih odgovorov, hvala ze vnaprej:)
Pozdravljeni!
14 dni nazaj sem bila pri ginekologinji, vzela mi je bris in na mojo zaskrbljenost glede tega, da sem na 19 dan jemanja tabletk eno pozabila (vzela sem jo 24h prepozno) odgovorila da to ne bo vplivalo na zaščito in naj jemljem tabletke po načrtu. Sedaj pa mi menstruacija zamuja že več kot 10 dni – sicer sem brala v navodilih od tabletk da lahko tudi izostane kakšen mesec, pa me vseeno skrbi (+izpitno obdobje=stres, + zamujanje menstruacije = stres).
Imam pa tudi neko čudno vnetje nožnice – me peče in srbi; sem poskusila mazati s kanestenom, pa po 5 dneh ni izboljšanja. Naj grem ponovno h ginekologinji, naj počakam še kakšen teden, naj…??
Lepo prosim za kakršnkoli nasvet.
Pozdravljena!
Zaradi zamujene tablete v 3. tednu uporabe se tveganje nosečnosti ne poveča. Če je bila zamuda krajša od 24 ur dodatna zaščita ni potrebna, če je bila zamuda daljša, pa se svetuje, da naslednjih 7 dni dodatno uporabljate kondom in preskočite pavzo. Če ste preskočili premor, potem je jasno, da ni krvavitve. Za vsak slučaj napravite test.
Canesten mazilo je za zunanjo uporabo, glive pa se večinoma namnožijo tudi v nožnici, tam jih je treba “napasti”. Poskusite kremo kombinirati s Canesten vaginaletami, vprašajte v lekarni.
Matjaž
amm..imela sem nezgodooo..so brez kondoma..uzela sem 2 ure po tem jutranjo dobila čez 2 tedna krvavitve..sedaj b i morala pa 18 imeti redno pa je nii mogoče zato ker sem imela vmesne krvavitve ne dolgo nazaj končla se mi je prejšno sredo??….kolikšne so možnosti da sm zanosila..ker nekateri pravijo da sm dovol zgodaj nuzela jt tako da to ni blo skor nič..amak nevem zakaj menstre nimam še vednoo..že cel teden hodim na vlko potrebo driska vrjetno je zaradi živcev..am slabo mi je malo me tišči v predelu mehurja napeta sem..prsa me pa ne bolijo skoraj pa nič kot me pred vsako menstruacijoo..bolela so me takoj po vzamu jt pa vse do konca vmesnih krvavitev!??…prosim za kaj bol podroben odgovor..hvalaa…
Pozdravljeni!
Pisala sem tudi v sosednjo temo, a bom vprašala tudi tukaj. Že leto dni uporabljam Nuvaring in doslej je bilo vedno tako, da sem dobila “menstruacijo”, včeraj bi jo morala, a je nisem. Danes zjutraj se je nekaj pokazalo in sem mislila da sem jo dobila, toda bil je le rjav izcedek, od zjutraj do 13h za en vložek. Je to normalno?
Kot sem napisala, sem imela vedno obroček 21 dni notri, v teh 21 dneh nikoli zunaj, s fantom sva bila vedno še dodatno zaščitena, razen nazadnje, a ni prišlo do izliva vmene. Za tabletke sem slišala, da se lahko zgodi, da menstruacije ni, torej enako velja tudi za obroček? Malček me skrbi, ker ni krvavitve, le rjavkast izcedek.
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Skrbi me, da mi menstruacija zamuja že 5 dni. Sicer sem jo imela najprej zelo neredno, potem pa se je uredila na približno 40 dni (včasih malo več, včasih malo manj). zadnjo sem imela 22.1.-25.1. Dobiti bi jo morala 3.3.2014. Od zadnje menstruacije sem imela več zaščitenih (s kondomom) spolnih odnosov. Nekje sredi februarja pa sem približno en teden imela hujšo virozo. Bi bil mogoče to lahko vzrok za zamujanje menstruacije?
Hvala in lep pozdrav!
pozdravljena.
Januarja sem imela menstruacijo od 8-13ga…nato sem prenehala z jemanjem KT, naslednja menstruacija je bila 14-21 februar. Ta mesec pa menstruacije ni od nikjer. Naredila sem test (22.3.) vendar je bil negativen. Naj ponovim test čez par dni? ali preprosto pozabim na vse skupaj in ko bo bo?
Pozdravljeni!
Moja situacija je naslednja. Prejšnji mesec sem se po nekaj letih odločila za prekinitev jemanja KT in sedaj pričakujem menstruacijo, ki mi zamuja. Prvi dan zadnje menstruacije je bil 21.3., cikel imam normalen (28,29 dni). Ker sem se bala, da sem slučajno noseča, sem 16.4. naredila test nosečnosti, ki je bil negativen. Menstruacijo bi 18.4. morala dobiti, vendar je nisem. Zanima me, ali je možno, da se je zaradi prenehanja jemanja KT cikel nekoliko podaljšal, ali je kljub negativnemu testu nosečnosti, možnost, da sem noseča? Koliko so testi pravzaprav sigurni? Prosim pomagajte, ker sem zelo panična in mislim, da s tem situacijo samo še poslabšujem. Najlepša hvala.