Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje in sicer: pred 16 dnevi sem imela operacijo stopala pod epiduralno in splošno anestezijo (prva namreč ni prijela), menstruacijo bi morala dobiti najkasneje 9.7. (32.dan), vendar pa je še vedno nimam. Opravila sem test, ki je bil negativen, zato me zanima, ali anestezija lahko vpliva na izostanek perila?

Hvala lepa za odgovor. LP

Anestezija verjetno ne, bolj stres povezan s samo operacijo.

Pozdravljeni,
imam eno vprašanje. Menstruacija mi zamuja 8 dni, kar me malo skrbi. Spolnih odnosov nisem imela, ker sem nedolžna tako, da nosečnost lahko kar izključimo. Kaj bi bil lahko razlog tega?

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje, nisem prepričana če je tema ravno primerna za tukaj ampak nisem našla nikjer drugje.. stara sem 15 let in lahko bi rekli da imam s fantom že pol leta redne spolne odnose (3-4x na teden). Vedno sva imela kondom, vendar nama je včeraj počil (sva preverila). To se je zgodilo med spolnim odnosom in tik pred koncem, zato sva ga tisti trenutek raje snela in nadaljevala brez.. njegov spermalni izliv se ni zliv vame, saj ga je tik pred vrhuncem odmaknil. Zanima me, kolikšna je možnost zanositve v tem primeru in s predizlivom? In če ga moški ima (večina ga baje ima) kdaj se pojavi? Sem razmišljala o jutranji tabletki, a je vseeno ne upam vzeti saj me je strah stranskih učinkov…

Vzemite urgentno kontracepcijo, nekaj verjetnosti, da se kje najde kak semenček vseeno obstaja. Stranski učinki niso tako hudi, kot se bojite, drugače je sploh ne bi uporabljali. Srečno.

Pozdravljeni, stara sem 15 let. Menstruacijo naj bi dobila na 23 dni, danes je 25 dan. Vmes sva s fantom imela spolni odnos v 69 polozaju, tako pa ne morem zanositi, kajne? Malo me skrbi, ampak menstruacija bi lahko zaostalaa tudi zaradi sttrresa.

Stara sem 14 – skoraj 15 – in mi menstruacija zamuja že dober teden. Menstruacijo sem dobila pred slabimi 3 leti in je bila zmeraj redna (30 dni). Spolnih odnosov še nisem imela. Ker še ni šole nisem pod stresom in pritiskom. Je mogoče vzrok podzavesten? Letos grem namreč v srednjo šolo in ne poznam veliko ljudi, novega okolja, učiteljev in šole same.

Hvala za odgovor.

Stes je lahko vzrok za izostanek menstruacije.
@ nnsafj: Če obstaja možnost zanositve naredite test za nosečnost (pri klasični poziciji 69 je verjetnost sicer ničelna :-))

Spoštovani!

Imam en problem. Dve leti bo odkar sem rodila, menstruacijo sem imela redno vsak mesec. Zadnja je bila 7.8.2013, vendar je že več kot en mesec od prejšnje menstruacije. Zelo me skrbi, ker noseča nisem, imam pa že nekaj dni znake, da bom dobila menstruacijo a je ni. A je možno, da mi zamuja zaradi stresa? Imam pa nek bel izcedek, kar je vedno malo pred menstruacijo. Prosim za odgovor. Hvala.

Pozdravljena!

Seveda menstruacija lahko zamuja zaradi stresa, pa tudi zaradi funkcionalnih motenj (npr. ciklus brez ovulacije, nastanek luetinske ciste). Zaenkrat ne rabite skrbeti, če menstruacije ne bo 3 mesece, pa se oglasite pri ginekologu.

Matjaž

zdravo….menstruacija mi zamuja že 4 dan spolnih odnosov pa ni bilo že več kot mesec dni….zadnja je bila 13.9…zanimame kaj je lahko problem..hvala

Naredite test za nosečnost.

imam en problem!
in sicer mi menstruacija zamuja 11 dni, imela sem spolni odnos po katerem sem prvi mesec dobila menstruacijo drugi mesec pa mi menstruacija zamuja za 11 dni, zanima me če je možnost da sem noseča?

Ja. Naredite test za nosečnost.

kako lahko ukrepam če mi test pokaže da sem noseča?

Če ste noseča se naročite na pregled h ginekologu. Potem je pot odvisna od tega ali si otroka želite ali ne.

sama imam enak problem kot moja predhodnica, je res možno da sem noseča če sem dobila menstruacijo v prvem mesecu po spolnem odnosu pravočasno zdaj pa mi zamuja za 11 dni?

a druge možnosti več nimam?

Najprej naredita test. So še drugi možni vzroki zakaj ni menstruacija a nosečnost je najprej treba izključiti.

Pozdravljeni,

pred 4 meseci sem prenehala z jemanjem KT. Po prenehanju jemanja sem redno dobila menstruacije, ki so bile sicer nekoliko krajše kot prej (3-4 dni). Ta mesec pa mi menstrucija zamuja približno teden dni. V času od prenehanja jemanja kontracepcijskih tabletk nisem imela nezaščitenih spolnih odnosov, tako, da možnosti da sem noseča skoraj ni.
Zanima me, če je izostanek lahko posledica prenehanja jemanja KT? … V zadnjih dneh se mi pojavlja tudi bolečinav spodnjem delu trebuha, podobna tisti med menstruacijo.
Pred začetkom jemanja KT pa je bila moja menstruacija dokaj redna, brez večjih odstopanj.

Hvala za odgovor

New Report

Close