Zamujanje menstruacije
Pozdravljeni!
Z fantom sva imela zadnji zaščiten in nezaščiten odnos 8.6. , menstruacijo pa bi morala dobiti 9.6, danes je 13.6 a menstruacije še kar ni, čeprav je redna. Jajčniki me sicer malo bolijo, ampak menstruacije ni :/ in me zeloo skrbi, kaj je narobe. Naredila sem že tudi test (Baby check), ki pa je pokazal negativni rezultat. Je vseeno možna zanositev in kaj naj storim?
Hvala in lep pozdrav.
Če ste tudi pred 2 tednoma imela nezaščitene spolne odnose je zanositev seveda možna. Test naj bi se delala vsaj 2 tedna po kočljivem spolnem odnosu.
Načeloma pa je verjetnost zanositve tik pred menstruacijo zelo majhna, seveda če imate redne menstruacije in lahko kar natančno rečete v katerem delu ciklusa ste.
Lepo pozdravljeni,
Sem punca stara 18 let in sem 2leti jemala KT yaz. Odlocila sem se da bom naredila malo premora. Torej letos marca sem prezivela prvi mesec brez le teh. Menstruacija mi je seveda zamujala, in sicer 4 dni. Naslednji mesec 1 teden, zdaj pa bo kmalu 2 tedna odkar bi jo morala imeti in sicer 22.6. Sem spolno aktivn in uporabljava kondome zmeraj, ni se zgodilo da bi kaj pocil ne nic. V mesecu maju in juniju sem imela maturo in se bila pod zelo velikim stresom ampak to je zdaj mimo. Zanima me ce mi lahko menstruacija izostaja zaradi tega stresa, ki je ze mimo in ali mi lahko prenehanje KT tako mocno pokvari ciklus, da je tako neredna? Skrbi me namrec da nisem morda noseca, ampak kot pravim, bila sva vedno zascitena.
V upanju na hiter odgovor
Hvala in lep pozdrav
Izolanka
Če vas skrbi naredite test, da preženete dvome. Stres lahko vpliva na menstrualni ciklus. Po prenehanju jemanja KT mora telo samo začeti proizvajati hormone in uravnavanje lahko traja nekaj časa. Je pa pomembno kakšni so bili vaši ciklusi pred začetkom jemanja tabletk. Pri ženskah, ki so zelo zgodaj začele s KT ponavadi ne moremo z gotovostjo vedeti kakšne cikluse ima in če jih sploh ima, ker smo dali tabletke še preden se je pokazal nek stalen, zrel ciklus.
pozdrav .
jaz imam en velik problem.. :/ stara sem 15 let, zadnjo menstruacijo sem imela od 8. do 15. junija 2013, prvi spolni odnos pa 21.junija.2013 , uporabljala sva kondom vendar nič drugega :/ prišlo mu je v meni vendar mu ni prišlo veliko in nič mu ni uteklo, od tistega dne sem bila pod velikim stresom kr nisem niti še zdej nevem kaj se dogaja, :/ danes 8.julija bi mogla imet menstruacijo vendar je še vedno nimam je pa res da me jajčniki bolijo že 2-3 dni in to močno tako kod pri vsaki menstruaciji.. vendar je še vedno ni :/ strah me je da sem noseča. ;( strah me je povedat mami in očetu ker sta zelo stroga ,kar pomeni da nevem kako bi lahko kupila test ali obiskala ginekologa.. :/
moje vprašanje se glasi a obstaja možnost da se mi je samo premaknila zaradi stresa? ali pa zaradi odnosa? ali to že pomeni da sem noseča?
aja pa če sm ,se na nek način odločam za splav kr imam še pouno šolanja pred sabo..
prosim a mi lahko pomagate kr jo res potrebujem
Menstruacija lahko zamuja zaradi stresa. Če ne bi bilo menstruacije, si vseeno priskrbite test za nosečnost (prodjajo jih tudi v Mullerju in DM-u in cenejši so nekje okoli 4 € in lahko bi ga npr. nabavil vaš izbranec). Do splava imate vso pravico , le ginekologa morate obiskati, če bi bil test pozitiven.
Drugače pa se mi zdi, da ste imela dobro zaščito in da je verjetnost zanositve majhna.
test je bil negativen ,vendar je še vedno nimam in še vedno me bolijo jajčniki (tokrat malo manj), in sedaj me bolijo še oprsje :/
če je možnost da se mi je prestavila zaradi stresa kdaj naj bi približno prišla potem ,in kaj pomeni če je bilo danes na mojih spodnjicah namesto belega toka neki rjavega? prosim vas odgovorite čim prej ker me je iskreno strah če je kaj narobe z mano :/
za ITM sem pa ravno na meji med suho in normalno in se mi zdi da to nebi smelo vplivati ali pač