Zamujanje menstruacije
Z punco sva imela ZAŠČITEN spolni odnos, kondom ni počil, vendar je malo sperme prišlo pod kondomom(ona je bila zgoraj), na njena stegna. Menstruacijo ima redno na 29 dni, sedaj jih zamuja 4 dni. Bil sem 99 % prepričan da ni šlo nič notri, seveda se zelo sekirava, zato predvidevam da ji menstruacija zamuja ravno iz tega razloga., kakšna je možnost zanositve, in kdaj naredima test nosečnosti ?
Možnost zanositve ni odvisna zgolj od tega, ali je kaj sperme prišlo v nožnico ali ne, temveč tudi od tega, kdaj v menstrualnem ciklusu sta imela spolni odnos. Če ime punca redne cikluse, potem lahko s koledarčkom plodnosti (poguglajta) približno določita plodne dni. Menstruacija lahko zamuja tudi zaradi stresa. Test lahko naredita vsaj 14 dni po odnosu.
Matjaž
Zdravo!
Med neplodnimi dnevi se, kot ime pove, ne da zanositi, saj ni več jajčeca, ki bi čakalo na spermij. Problem je le ta, da ne moreš v naprej vedeti, ali bo naslednji ciklus enako dolg prejšnjemu, ampak lahko zgolj računaš na to. M bo že še prišla, če je čez teden dni še ne bo, pač naredita test, za vsak slučaj.
Matjaž
Pozdravljeni !
Stara sem 15 let in z fantom sva imela spolni odnos pred 2 mescoma. Prvih par minut sva bila brez kondoma, nato pa sva ga nataknila in ga imela do konca spolnega odnosa. Prvi mesec po spolnem odnosu sem imela normalno menstruacijo. Ampak ta drugi mesec je menstruacija trajala le 4 dni (ponavadi imam 8 dni) in količina krvi je bila zelo zelo majhna (vedno imam zelo močno). Je lahko to mogoče ugnezdjena zanositev saj se na to ne spoznam preveč, ali je vzrok kaj drugega? In ali je prvi opisanem spolnem odnosu možna zanositev?
Hvala že vnaprej za odgovor!
Zdravo!
Menstruacijo sem 1. dobila pred 3 leti. Stara sem 15 let in hodim v gimnazijo. Zdaj ko je to testno obdobje sem sicer dobila nekaj nizkih ocen a se vseeno ne sekiram kaj preveč. Menstruacijo sem zadnjič imela 28.3. sedaj me že malo skrbi zakaj mi tako zamuja. Spolnih odnosov nisem imela imam pa neke probleme z zdravjem (slabost, vrtoglavica, nespečnost) in nekatere navade so se mi spremenile(raje imam kislo hrano kot sladko,
mi lahko prosim povete kaj je vzrok zamujanja in in kako lahko vzrok odpravim?
hvala ta odgovor že v naprej 🙂
Zdravo!
Menstrualni ciklus je zelo “občutljiv” na spremembe in ga hitro kakšna malenkost spravi iz tira. Stres, psihični in fizični napor, sprememba prehrane, pretirano hujšanje, bolezen, vse to lahko vpliva na izostanek menstruacije. Pri tvoji starosti je izostanek najpogostje posledica hormonskih nihanj in funkcijskih cist. Te niso nevarne in običajno izginejo same od sebe in nato pride menstruacija. Zaenkrat ni potrebno storiti nič, če menstruacije ne bo več kot 3 mesece zapored, pa se oglasi pri zdravniku ali ginekologu, da ti predpiše tabletke za proženje menstruacije.
Matjaž
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje in prosim, da mi čimprej odgovorite.
Menstruacija mi zamuja 2 dni, ne jemljem kontracepcijskih tabletk, imam zaščitene spolne odnose s kondomom.
Morala bi jo dobiti 2 dni nazaj približno, imela sem napet trebuh, vendar nič ni znakov, da bi kaj bilo.
Zdaj me pa zanima ali ima cista (kajti imam jo veliko 10cm na levem jajčniku) kaj veze pri zaostajanju menstruacije?
Hvala za odgovor 🙂
Pozdravljeni
Stara sem 16 let in prvo menstruacijo sem dobila pri 12 letih. Do 15. leta je bila neredna, nato pa sem imela skoraj celo leto redno. Zadnja menstruacija je nastopila letos januarja (6 dni). Od takrat naprej pa je vsak mesec namesto prave menstruacije le rjava sluz, včasih več (potrebujem vložek), včasih manj (opazim le temnejšo barvo na hlačkah in sluz vidim le če s prstom sežem v nožnico), ampak zraven ni “tekoče” krvi – upam da veste na kaj mislim – je le sluz, brez vidne krvi, čeprav je verjetno pomešana zraven, a zelo malo. Ali je tudi to menstruacija? Mislim, da je to stena maternice, ampak se ne sčisti tako, kot bi se morala. Imam še eno vprašanje – ali se da “pravo” menstruacijo (v mojem primeru) sprožiti umetno (s tableti,…)? Ali bi morala h ginekologu, glede na to, da še vedno nimam popolnoma redne menstruacije? Morda bi morala dodati, da obiskujem gimnazijo in je šola + delo doma precej stresno zame, je mogoče tudi to lahko razlog, da ni prave menstruacije?
Hvala za odgovore.
@ Andreja
Verjetno pri vas gre za menstruacijo ampak zelo šibko. Strahu, da bi se maternica premalo očistila ne rabite imeti, ker temu ni tako. Če si želite ” krvave” menstruacije, se ta seveda lahko sproži s tabletkami. Vendar taka krvavitev ni menstruacija, ker ni posledica ovulacije in s tem povezanih sprememb v maternični sluznici.
Motnje ciklusa so najverjetneje res posledica prevelikega stresa. Počakajte počitnice in če se stanje ne popravi, obiščite ginekologa.
Srečno
Živjo
Stara sem 16 let in jemlem KT Logest. Od zadnje tabletke je minilo 3 dni vendar mesečne krvavitve še nism dobila, zadji spolni odnos sem imela pred 5 dnevi, s fantom nisva uporabila kondoma imela sva tudi metodo da ga umakne. Skrbi me da sem noseča ali pa me je samo strah.
Lp, že v naprej se zahvaljujem za odgovor.