Zamujanje menstruacije
Lepo pozdrav..
pišem že drugič z isto težavo sem že enkrat pisala no stara sem 20 let in že več kot dve leti jemljem KT Qlaira. Nekaj se mi pa je nekaj zgodilo čisto po moji krivdi za tabletke sem jaz malo nerodna ker včasih pozabim vzeti tabletko dve ure potem včasih kakšen dan dva ali pa celi dan. bližala se je menstruacija in med tem pozabljivem dogajanjem z KT sva z fantom imela dva spolna odnosa.. Menstruacijo bi mogla dobiti iz 15. na 16.01 ampak je ni bilo. ta dan sem dobila močne bolečine v levi dojki ki jih imam kar pogostokrat in odšla sem k ginekologu na pregled pregledal je dojke dal napotnico povedala sem za menstruacijo da sem naredila test nosečnosti in bil je negativen in pravi da dojke so vodičkaste tako da nisem noseča.. no in ker sem bila zelo nemirna sem naredila še en test in prav tako je bil negativen.. zdaj pa je mimo že 6 do 7 dni in menstruacije še vedno nimam.. kaj bi lahko bilo narobe.. je mogoče vzrok lih tega ker sem pozabljala vzamljati KT.. med tem časom nisem bila pod nobenim stresom.. naj povem da sem imela že velikokrat take probleme z zamujanjem. Drugače se počutim kar v redu. no napisali ste da če je test negaitev verjento nisem noseča.. no pa se spet oglašam kajti imam isti problem tabletke sem začela redno jemati ampak menstruacijo kot sem že povedala bi mogla dobiti 15 ali 16.01.2013 .. danes smo že 28.01.2013 in menstruacije še vedno nimam.. kaj naj naredim sem zelo zelo zelo zaskrbljena nevem več na koga in kam naj se obrnem ginekolog več kot tega da nism noseča ne pove in prav tako za odvzem krvi je rekel da je nepotrebno.. ponavadi menstruacija pride na dan ko pojem prvo ali drugo temno rdečo tabletko in ker jemljem zdaj nov paketek in sem že pri 9 tabletki sem računala NAJ BI menstruacija prišla na dan 25 ali 26 tabletke to pride 14 ali 15 februar .. kaj naj naredim ta mesec še vedno nisem imela menstruacije tako rekoč mi zamuja že 2 tedna.. kaj bi lahko bilo narobe ..? prosim čim več mi povejte čim več svetujte.. iz čim več vidikov mi povejte.. vse kar sumite da bi blo kar koli .. prosiim vaassss… !!!!
hvalaaa
Pozdravljena!
Podal sem dva odgovora na to temo in nimam več kaj pomembnega dodati. Vas pa razumem, verjetno ste živčni, napeti, v stresu (čeprav si ne priznate), ne zaupate zdravniku, ne meni, ne fantu, iščete simptome nosečnosti, ki jih ni, težko vam je. Če se želite 100% prepričati, da niste noseči, potem si samoplačniško privoščite kvantitativni krvni test βhCG.
Pod vplivom KT je “menstrualni” ciklus povsem umeten, zato “načrtovanje” menstruacije odpade, saj jih tako in tako nimate, ker tudi ovulacije nimate. Do odtegnitvene krvavitve (ne menstruacije!) pride zgolj zaradi usahnitve dotoka hormonov iz KT med premorom oz. med jemanjem neaktivnih tablet. Pri Qlaira, ki so nekoliko posebne, do krvavitve pride navadno pri temno rdečih tabletah. Včasih pa tablete tako “primejo”, da se maternična sluznica močno stanjša in nima od kod krvaveti. Krvavitev torej lahko pričakujete na koncu zavojčka, če je ne bo, pa tudi ni treba v jok pa na drevo 🙂
Miren spanec vam želim,
Matjaž
Živjo 🙂
Stara sem 16 let in s fantom (18) imava spolne odnose ze eno leto. Menstruacijo imam od 10. leta in mi je vmes le 1x izostala (v 2.letu). Zadnje leto, odkar imam pa spolne odnose je pa dokaj neredna. ponavavi sem jo imela na 5 tednov, zadnje leto pa mi vedno par dni zamuja. Predprejšnji mesec mi je zamujala 10 dni, prejšnji 12, ta mesec pa že 14. Spolne odnose imava vedno zaščitene (kondom) pa tudi preden mu pride ga vseeno vedno ven vzame (iz mene), in mu pride kam drugam. Saj ni mogoce da sem noseca? Ajapa od zadnje menstruacije (21.-26.12) sva imela 2 spolna odnosa ( 4 & 6.1) Prsi me bolijo pa tudi trebuh malo in imam beli tok.
Ali je mozno da je za vse kriva psiha (zelo me je strah nosečnosti) in stres v soli?
Hvala za odgovor 🙂
Živjo!
Redne menstruacije niso nekaj, kar ženski “pripada” skozi vso rodno dobo. Očitno se menstrualni ciklus podaljšuje in dokler traja od 21 do 35 dni, celo 45 dni, je vse ok. Tudi stres lahko povroči zamujanje menstruacije. Glede na opis je možnost nosečnosti majhna. Pogostnost spolnih odnosov ne vpliva na menstrualni ciklus.
Matjaž
pozdravljeni!
pišem vam zato, ker mi menstruacija zamuja. in sicer že drugič. prejšni in ta mesec je nimam, stara sem 12(!) let in je logično da NIMAM spolnih odnosov. menstrucaijo imam že dve leti in vsakič do zdaj je bila redna. (tj: 14-15 do 22-33) nikoli se mi še ni zgodilo da bi prišla prej ali pozneje prav tako tudi končala.
Nisem presuha, nisem ravno pod nekakšnim ‘velikim’ stresom, samo imam rahlo obliko depresije in skušam se prenehati rezati. te ‘težave’ nikoli niso imele nikakršnega vpliva name in na menstrucijo. prosim vas za odgovor 🙂
Pozdravljeni,
jemljem KT cileste že dobro leto in pol. Februarja tabletk nisem jemala, zdaj pa mi menstruacija zaostaja že 11 dni. Občasno imam občutek krčev. S fantom sva imela spolni odnos, vendar je bil zašćiten(kondom).
Me pa skrbi ali bi lahko kljub zaščiti prišlo do zanositve, ali je to samo posledica prenehanja jemanja kontracepcijskih tabletk.? Naj opravim test nosečnosti??
Hvala za odgovor.
Draga Metaaa, na začetku so menstrualni ciklusi lahko zelo neredni in nič nenavadno ni, da ti menstruacija zamuja ali pa da je ta mesec sploh ne boš imela. Brez skrbi.
Pozdravljena, mojca23, verjetno je do izostanka menstruacije prišlo zaradi tabletk. Pri nekaterih ženskah lahko traja malce dlje, da se ponovno vzpostavi naravni menstrualni ciklus. Če je bil odnos zaščiten, potem je nosečnost skrajno malo verjetna. Test seveda lahko opravite, da boste pomirjeni.
Matjaž
Zdravo.. Star sm 18 let in s punco (15let) sma imela spolni odnos (kondom), sedaj pa ji menstruacija zaostaja ze 5 dni. V kratkem je imela tudi angino ki pa sm slisau da je tudi vzrok za zaostanek menstruacije. Nevem ce bi blo dobro iti k ginekologu. Koliko mora biti punca stara da gre lahko brez starsev k ginekologu???? Zahvaljujem se za odgovor.