Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

miss.T : hvala vendar taki nesramni odgovori mislim da nobenemu ne pomagajo! sem ja vendar to ni bilo prvič! mene jajčniki normalno bolijo kot pred vsako menstruacijo in občutek kot da bo prišla vendar ne pride….lohka je pa tudi stres….še nisi slišala za to? tudi ti si najberž kdaj v težavah pa ti nihče ne odgovarja na tak način 🙂

LP

Zdravo, jagoda21!

Odsotnost oz. zamujanje menstruacije ima lahko več vzrokov. Nosečnost je najbolj pogosti vzrok, naslednji je anovulatorni ciklus z nastankom luteinske ciste ter psihične (stres) in telesne (izguba teže) spremembe. Vsak nezaščiten spolni odnos pomeni možnost nosečnosti. Če moški dobro nadzira svoje telo, če nima predsemenske tekočine in če v njej ni spermijev, potem so možnosti nosečnosti praktično nične, a na to se ne gre pretirano zanašati. Toda to sedaj niti ni tako pomembno, kajne? Skrbi te, da bi lahko bila noseča! Ugibanje ne bo pomagalo. Preprosto naredi test, vsaj 14 dni po odnosu, pa bo jasno. Sicer pa ti priporočam kakšno bolj zanesljivo metodo kontracepcije, kot je umik.

LP, Matjaž

Hvala…ugibanje vem da nic ne pomaga vendar sem bila tako pod stresom zaradi zamujanja da nic nisem dala na stran in sem mislila cisto na vse vendar pa ti potem odgovori malenkost olajsajo stvari.

Zivijo.

Jemljem KT in med pauzo sva imela s fantom (nezaščiten) spolni odnos. Ker nisem hotela zanostiti sem uzela 2 tableti in 2 čez 12 ur. seveda sva po tem imela še nekaj nezaščitenih spolnih odnosov. 2 tableti sem vzela v nedeljo zvečer in potem naj bi dobila menstruacija po naslednjih petih dneh. Danes je petek in menstruacije nism dobila. Kakšne so vrjetnosti za nosečnost? ali je kaj drugega narobe? nadaljevati s KT?

Hvala za odgovore.

Živjo!

Ne razumem, zakaj ste vzeli 2 tableti in čez 12 ur še 2? Kaj naj bi s tem naredili? Kot metoda nujne kontracepcije po Yuzpeju je to premalo, če je to bil namen. In če bi že želeli kakšen nasvet glede te metode, je potrebno navesti, katere KT jemljete. Če ženska redno uporablja KT, potem je zaščitena tudi med premorom in dodatna zaščita ni potrebna! Zakaj pa mislite, da bi naj ravno po petih dneh dobila menstruacijo? Kakšno menstruacijo le!? Ženska med jemanjem KT sploh nima menstruacije, ampak le menstruaciji podobno odtegnitveno krvavitev. Krvavitve pa nimate zato, ker ste vzeli dodatne tabletke – povsem nepotrebno, sedaj vam pa manjkajo, kajne? Kakorkoli, glede na vso zmedo, ki ste jo ustvarili, bi bilo še najbolj pametno začeti z novim zavojčkom tako, kot je predvideno.

Matjaž

Pozdravljeni, imam eno vprašanje.
kontracepcijske tablete jemljem že 2 leti. Z fantom imava redne spolne odnose. Ta mesec se mi je pa zgodilo, da kljub temu, da sem pojedla celo škatlico kontracepcijskih tablet menstruacije nisem dobila. Tablete jemljem redno, mogoče včasih z zamikom 10 minut. Nagnjena sem tudi k vaginalnim vnetjem. V zadnjih 4 mesecih sem imela vnetje kar 3x bila sem pri ginekologu, vendar se ji to ne zdi nič narobe. Zanima me, če je to vzrok za zamujanje menstruacije. Sicer imam sedaj rjav iztrebek, kar lahko spet povezujem z vnetjem.
Test za nosečnost nisem naredila, prav tako ne občutim nekih znakov, da bi lahko bila noseča. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe ?

Hvala za odgovor
LP

Pozdravljena!

Včasih odtegnitvene krvavitve enostavno ni, saj je zavora maternične sluznice tako močna, da se le-ta stanjša in nima od kje krvaveti. Če ste tablete redno jemali, potem je možnost nosečnosti zanemarljivo majhna. Če se s tem ne morete sprijazniti, preprosto naredite test za nosečnost.

Vnetja nimajo neposrednega funkcijskega vpliva na odtegnitveno krvavitev, do katere pride (ali pa tudi ne) zaradi tega, ker naredite premor med zavojčki (ali zaužijete placebo tablete). Lahko pa seveda zaradi vnetja tudi krvavite, a to ni pogosto. Ne omenjate, za kakšna vnetja gre.

Matjaž

Lepo pozdrav..

Imam eno težavo stara sem 20 let in že več kot dve leti jemljem KT Qlaira. Zdaj se mi pa je nekaj zgodilo čisto po moji krivdi za tabletke sem jaz malo nerodna ker včasih pozabim vzeti tabletko dve ure potem včasih kakšen dan dva ali pa celi dan. bližala se je menstruacija in med tem pozabljivem dogajanjem z KT sva z fantom imela dva spolna odnosa.. Menstruacijo bi mogla dobiti iz 15. na 16.01 ampak je ni bilo. ta dan sem dobila močne bolečine v levi dojki ki jih imam kar pogostokrat in odšla sem k ginekologu na pregled pregledal je dojke dal napotnico povedala sem za menstruacijo da sem naredila test nosečnosti in bil je negativen in pravi da dojke so vodičkaste tako da nisem noseča.. no in ker sem bila zelo nemirna sem naredila še en test in prav tako je bil negativen.. zdaj pa je mimo že 6 do 7 dni in menstruacije še vedno nimam.. kaj bi lahko bilo narobe.. je mogoče vzrok lih tega ker sem pozabljala vzamljati KT.. med tem časom nisem bila pod nobenim stresom.. naj povem da sem imela že velikokrat take probleme z zamujanjem. Drugače se počutim kar v redu. kaj bi lahko bilo narobe zakaj še vedno nimam menstruacije..??

Prosim za čimprejšni odgovor!

hvala

Pozdravljena!

Včasih pač ni odtegnitvene krvavitve, v bistvu sploh ni potreba. Noseči niste, to je verjetno najbolj pomembno, zato naj vas odsotnost krvavitve ne vznemirja.

Odgovorma spolnost pomeni tudi odgovorno kontracepcijo, ne pozabljajte tablet! Če vam to dela težave, bi morda lahko uporabljali nažnični obroček Nuvaring, ki se zamenja 1xmesec.

Matjaž

Spet jaz.. najlepša hvala za odgovor. Pogovarjala sem se tudi z fantom in mu povedala in pravi če sta testa negativna in ginekolog pravi da nisem nasoče potem pa sigurno nisem.. ampak še vedno ne razumem zakaj je prišlo do tega mogoče zaradi pozablenih tablet. no nej povem še da danes teče že 8 dan odkar nimam menstruacija in zjutraj sem opazila na spodnjem perilu beli tok in me že celo jutro napenja in boli trebuh.. mar lahko sklepam da bo menstruacija prišla..??

Pomirite se, 3 x ste si dokazali, da niste noseči. Če sedaj redno jemljete tablete, odtegnitvene krvavitve sedaj ne pričakujte, verjetno se bo pojavila na koncu tega zavojčka, če se ne, pa tudi nič hudega.

Matjaž

Najlepša hvala za vaše hitre odogovore ki mi zelo veliko pomenijo.. No potem mi pa res nebo nič drugega preostalo kot da se pomirim in nadaljujem z jemanjem KT. Me pa še zanima kaj mi predlagate za spolni odnos naj samo prve sedem dni jemanja tablet uporabljamo še dodatno zaščito ?

stokrat vam hvala ! Najboljši ste !

Na kontraceptivno zaščito se lahko zanesemo po 7 dneh nepretrgane uporabe, v tem času se uporablja kondom. Qlaira so nekoliko drugačne tablete, so bolj neprizanesljive ob nepravilni uporabi, zato se pri njih dodatna zaščita s kondomi podaljša na 9 dni (ste prečitali navodila?).

Hvala za vaše vzpodbudne besede 🙂

Matjaž

Lep pozdrav,
kontracepcijske tabletke jemljem že šesto leto. Do pred nekaj časa nazaj sem jemala isto znamko KT in sicer Lyndinette, potem sem prešla na Cerazette. Zdaj te jemljem že mesec in pol. V navodilih piše, da lahko pride do izostanka menstruacije in da je to normalno. Ker pa sem imela prej, pri prejšnih KT, menstruacijo skorajda do minute natančno vsak mesec, me zdaj moti, da je sploh nimam.

Noseča ne morem biti, to je zagotovo, zato me skrbi ker menstruacije še nimam in ne vem kaj bi to pomenilo. Čeprav pravijo da KT menstruacijo omilijo, mi prejšne v skoraj 6 letih tega problema nikoli niso naredile – vedno sem jo imela. Stara sem 23 let.

Hvala za nasvet.

Pozdravljena!

Cerazette so ti. mini tabletke, ki ne vsebujejo estrogena, ampak zgolj gestagen. Ta je zelo potenten in močno zniža maternično sluznico, ki nima od kod krvaveti. Pri nekaterih ženskah pa tablete ne “primejo” tako močno in imajo vsaj občasne krvave izcedke. Odsotnost krvavitve ni škodljiva in ste lahko pravzaprav zadovoljni s Cerazette, pa če se še tako čudno čita. Lahko pa se zgodi, da se bo čez nekaj časa, recimo v naslednjih nekaj mesecih, kaj spremenilo. Pri prejšnjih tabletkah ste odtegnitveno krvavitev (ne menstruacijo) dobili zgolj zato, ker ste naredili 7 dnevni premor, če ga ne bi naredili, ne bi krvaveli ali bi imeli zgolj krvave madeže. Pod vplivom KT je “menstrualni” ciklus namreč povsem umeten. Verjamem pa, da vas negotovost moti. Najbrž je ginekolog imel tehten razlog za zamenjavo tablet.

Matjaž

Najlepša hvala za odgovor.

Seveda, razlogi so bili tehtni – povečana teža. Menjavo sem pravzaprav zahtevala sama, po pogovoru sva se odločili za Cerazette, ker kombinirane KT ne pridejo več v upoštev.

Te “ženske zadeve” so mi sicer jasne, po drugi strani sem pa ob kakršnikoli spremembi čisto nevedna in se ustrašim. Ker želim nekoč imeti otroke, itd. pa hočem da je vse tako kot mora biti.

Še 1x hvala, sem pomirjena in me nič več ne skrbi. 🙂

LP

Zdravo:)
Stara sem 15 let in imam lahko bi rekli da redne spolne odnose, 1x na 2 tedna, včasih tudi 2x. Menstruacijo imam že od 11 leta ki je bila 3 leta dokaj neredna, saj je zamuala po 1, 2 tedna, a zdaj je redna že 1 leto. S fantom imava vedno zaščitene spolne odnose s kondomom, ki še nama nikoli ni počil, no vsaj misliva tako. Po končanem spolnem odnosu, vedno v kondom nalijeva vodo, da vidiva če je počil ali ne. Če voda ne steče ven pomeni, da kondom ni počil, mar ne? Seveda mi pa menstruacija zamuja že 5 dni in me skrbi ali je kakšna možnost da bi bila noseča, kljub kondomu ki ni počil. Vedno sva imela kondom od začetka spolnega odnosa in do konca. Imam pa tudi že menstrualne krče ki jih imam pogosto pred menstruacijo, a zadne čase mi menstruacija nikoli ni zamujala. Zelo me skrbi če bi bila možnost nosečnosti, saj pri 15ih letih še ne želim imeti otroka. Hvala že vnaprej za odgovor:)

Zdravo, marušikaa!

Menstruacija seveda lahko zamuja zaradi nosečnosti, a v tvojem primeru se mi to zdi malo verjetno. Včasih je kriv stres, včasih luteinska cista, včasih hormonska nihanja. Redna menstruacija ni nekaj, kar ženski samoumevno pripada skozi vso rodno obdobje. Nima smisla ugibati, preprosto naredi test za nosečnost, tudi najcenejši so zanesljivi.

Matjaž

Hvala za odgovor:) !!
Me pa zanima še, po kolkih dneh po spolnem odnosu so pri testu za nosečnost pravilni rezultati? ali naj v mojem primeru opravim 2, ali bo 1 zadoščal?

Testi so zanesljivi vsaj 14 dni po spolnem odnosu.

Matjaž

New Report

Close