Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Zamujanje menstruacije

Zamujanje menstruacije

Zdravo!

Menstruacija mi zamuja približno 3 dni. ponavadi je redna, pojavlja pa se na 30 dni. se pa je že zgodilo, da mi je zamujala do 1 tedna. testa nosečnosti še nisem opravljala. Zadnjo mesntruacijo sem imela 1.5. 22. 5. sem imela nezaščiten spolni odnos, vendar partner ni ejakuliral v vagino. je izven ovulacijskih dni možno zanositi? kdaj naj opravim test, da bo le-ta zanesljivo pokazal stanje?

Ps: je pa res, da sem bila v zadnjem mesecu izpostavljena stresu, zaradi izpitov.

Zdravo. Sem v nekakšni čudni situaciji, od skrbi me bo vsak čas pobralo.
Začetek junija, mislim da 3. sem imela spolni odnos brez zaščite s svojim fantom, katerim hodiva od začetka februarja. Nikoli nisva uporabljala zaščite, no mogoče samo enkrat. Ko sem odšla k ginekologu po KT, mi je rekel naj počakam še par dni in jih potem začnem jemati. Prijateljica pa mi je rekla, da jih moram začeti jemati začetek menstruacije. Ampak, te menstruacije nisem še dočakala, kajti zamuja mi že od 20. Sem pa prejšni mesec vzela 2 tabletki za prestavitev menstruacije, saj je fant odšel v grčijo zato sem hotela da se mi prestavi. Sedaj, čutim močne bolečine v trebuhu, zvijanje, krče, dobila sem tudi vročino ter, v sredo 4.7. sem padla tudi skupaj, ponoči težko spim. Teden nazaj, sem jedla kot ‘prašič’ ampak sedaj mi že 2 dni ne paše nič jesti. Zanima me, ali je možnost da sem noseča? testa še nisem šla opraviti, niti obiskati ginekologa. In pa še, ali lahko vseeno kar začnem jemati KT ali moram počakati na menstruacijo?

Hvala in upam da dobim čim prej odgovor saj me bo pobralo od radovednosti in skrbi. :)

Pozdravljeni,

imela sem zaščiten spolni odnos, a je kondom spolznil dol, ko fant ni bil več v meni. Do izliva takrat še ni prišlo in kondom ni ostal v meni. Kljub temu sem se odločila, da vzamem Norlevo. Četrti dan po vzetju omenjene tablete sem dobila krvavitev, ki je bila slična menstruaciji (18. dan od prejšnje menstruacije). Sedaj mi menstruacija, če izvzamem to vmesno krvavitev, zamuja že 10 dni. Konec tedna nameravam narediti test nosečnosti, če menstruacije še vedno ne bo. Je možno, da je bila to prava menstruacija in ne le vmesna krvavitev kot stranski učinek Norlevo?

Hvala za odgovor.

živjo,

imam eno vprašanje. nekje okoli 10.3. sem imela nezaščiten spolni odnos s fantom, saj je ponesreci malce sperme bilo v nožnici, zato sem naslednji dan vzela v lekarni urgentno tabletko in sem normalno dobila menstruacijo – 19.3.. Sicer imava kondome, 10.4. mu je sicer prišlo, vendar je imel normalno kondom, sem preverila da slučajno ni počil,vendar je bilo vse ok. Tako da sem imela zopet normalno menstruacijo okoli 20.4. v začetku maja sem pričela z Atkinsovo dieto tako da sem imela zelo zelo slabo menstuacijo, v juniju pa prav tako – lahko bi rekla par kapljic, ker ponavadi imam dokaj močno.. Spolneega odnosa nisem imela od aprila, ker je bil fant v tujini. ta mesec je sploh še nisem dobila, sem pa vmes nardila 4 teste za nosečnost in so bili vsi negativni, res pa je da sem zelo zelo panična kar se teh stvari tiče, in me je zelo strah, ker nimam še vedno menstuacije.,imela sem tudi izpite, v glavi se mi pa poraja1000 in ena stvar.

kaj bi bil lahko vzrok za to da še nimam menstruacije, upam da ni nosečnost?!?!

vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

lep pozdrav!

Pozdravljeni,

moj problem je nekoliko zapleten, vendar vseeno upam, da mi boste lahko čimprej odgovorili. Pred približno dvema mesecema sem nehala jemati kontracepcijske tabletke, nekaj dni po jemanju pa sem imela spolni odnos, ki sva ga s partnerjem začela brez zaščite, vendar sem po nekaj minutah rekla, da ne morem brez zaščite, ker nočem zanositi, zato sva odnos dokončala z zaščito. Takrat se nisem ukvarjala s tem ali bi lahko zanosila ali ne.

Vmes sem dobila krvavitve in sem mislila, da je menstruacija, zato sem začela normalno jemati tabletke, vendar je krvavitev trajala samo dva dni. S tabletkami sem vseeno nadaljevali in v tednu premora dobila krvavitve. Potem pa se je zgodilo, da nisem mogla nadaljevati z naslednjo škatlico, saj je moj ginekolog na dopustu in sem morala eno škatlico ponovno izpustiti, saj nisem dobila recepta. Pred enim tednom sem ponovno dobila krvavitve, ki pa so spet trajale samo dva dni. Ker nisem želela tvegati, sem včeraj naredila test nosečnosti, ki je bil negativen. Pa me sedaj zanima, ali je možno, da je test pokazal napačen rezultat, zaradi jemanja in ne-jemanja tabletk, ali je pokazal prav, glede na to, da je od odnosa minilo že 2 meseca in takrat je bil tudi zadnji odnos, ki sem ga imela.

Prosim za odgovor čimprej, saj me je strah.

Pozdravljeni!
Stara sem 17 let in imam resnega fanta že 2 leti. Ves ta čas jemljem tabletke Yaz in nikoli mi menstruacija še ni zamujala niti za en dan. Ta mesec sem imela spolne odnose pogosteje kot ponavadi, a je bilo to v zadnjem tednu, 4 dni pred začetkom jemanja placebo tabletk. Nobene tabletke v tem mesecu nisem pozabila, nisem bruhala, ne jemljem drugih zdravil…A menstruacija mi zamuja 2 dni (krvavitev se med jemanjem placebo tabletk ni pojavila, vzela sem že 2 tabletki z naslednjega omota). Je mogoče, da je kriv samo nekoliko spremenjen bioritem, saj sem bila 14 dni v Peruju. Običajno jemljem tabletke ob 11 zvečer, zaradi 7 urne razlike sem jih zato tam jemala ob štirih popoldan. Je lahko krivo to, ali je možno da sem noseča kljub jemanju tabletk. Je že čas, da opravim test nosečnosti?

Meni menstruacija zamuja 5dni drugace je vedno tocna.Naredila sem ze 3teste vsi negativni
Klicala sem ginekologinjo in je rekla da naj pocakam ker lahko v vsakem primeru gre za nosecnost.Zanims me a sem se vseeno lahko noseca ali gre za kaj drugega?

Živjo!!!

Stara sem 19 let, zadnjo menstruacijo sem imela konec aprila (če upoštevamo da smo sedaj avgusta je vmes 3x nisem imela). Do sedaj sem imela redne M od 16. leta naprej z izjemnim izostankom od oktobra do januarja (2x vmes je ni bilo), mogoče je kakšen mesec malo zamujala, ampak to naj bi bilo na začetku itak normalno. Spolnih odnosov v tem obdobju (april-avgust) nisem imela, imam pa fanta vendar še nisva intimna. Najprej sm mislila da je kriv stres (izpitno obdobje itd.), vendar je tega že zdavnaj konec, tako da me že resno skrbi kaj je z mojo M :S

Zanima me če je možnost zanositve tudi na kakšen drugačen način (razen s spolnim odnosom) npr. uporaba istega tuša, brisače, kopanja v banji in mu pride v vodo…saj mi je v zadnjem času pogosto rahlo slabo, čutim napetost v želodcu in nenormalno se mi že 3 tedne skupaj “riga” – vse od naštetega naj bi bilo tudi simptomi nosečnosti. Mogoče pa se to dogaja tudi samo zato ker neprestano mislim na to in sem že čisto napsihirana.

Prosim za čim hitrejši odgovor, ker sem že čisto obupana. Hvala.

Lep pozdrav!

Zadnjo menstruacijo sem imela 1.7.2012 – 7.7.2012. Zadnji spolni odnos sem imela 15. 6. 2012 (zascita kondom).
Menstruacija mi zamuja 1 teden, je kaka moznost za nosecnost, kljub temu, da sem imela zadnji spolni odnos junija, nato normalno menstruacijo julija, avgusta pa izsostanek?

Stara sem 21 let spolnih odnosov nisem še imela. Zadnjo menstruacijo sem imela 28.7.2012. Že prej mi je znala zamujati, ampak zdaj me že precej skrbi. Prvega ginekološkega pregleda nisem imela. Razen med potovanjem po Srbiji sem šla na ultrazvok (imam precej težav med menstruacijo,slabo mi je,bruham in padam v nezavest), kjer so mi rekli da je maternica lepo razvita. Prav tako jajčniki. Po 28.7. sem šla še na morje pa nevem ali je možno da zaradi spremembe okolja in stresa menstruacije mi menstruacija toliko zamuja.

Pozdravlejni,

imam problem!
Na KT sem bila približno 7 let, sedaj pa sem z jemanjem prekinila saj delamo na naraščaju…. 3 mesece po brez KT je bila M redna na cca24 dan. Ta mesec mi pa zamuja 6 dni…testi za nosečnost so negativni… počutim se napihnjeno, D jajčnik me pa konstantno boli in na vsake toliko časa špikne…. kaj naj naredim? Koliko časa je ok je ti M zamuja? Ne želim delati panike…

Hvala

ne vem , če je tema še aktualna..
kakor koli, upam na odgovor, preden se mi zmeša.
menstruacija mi zamuja 6 dni. danes sem naredila test in je bil negativen. Je možno, da mi zamuja, ker sem imela psihično zelo naporen mesec (hči je bila na operaciji, zagovarjala sem diplomo..)
in ali se lahko zanesem na test? je 6 dni zaostanka dovolj, da bi test pokazal nosečnost?
zadnje dni pa se spet psihiram (ker ni menstr.) dobila sem tudi vnetje nožnice, uparabljam kanesten.. vendar se mi zdi da se vseh mojih skbi očitno brez ginekologa ne bom otresla, ali obstaja možnost da vse rešim brez njega?

Hej!

Imam težavo stara sem 14 let in s fantom ( skupaj sva eno leto in pol) sva že imela spolni odnos en dan po menstruaciji. Uporabila sva kondom a je ob koncu ostal noter v nožnici .. ne v celoti, odprtina kondoma je gledala iz nje. Ali je mogoče da sem noseča? Imela sem vročino, ki je trajala en dan jedla sem Coldrex ter v čaju pila Daleron C zaradi bolečin v grlu sem jemala tude Septolete Plus. Zdaj sem dobila menstruacijo v kateri izgubim veliko več krvi kot ponavadi. Ali je to posledica zdravil ali vročine? ali sem morda noseča?

Lp. in hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
KT yasminelle jemlje redno že približno dve leti.V zadnjem tednu jemenja tabletk iz pretisnega omota (tretjem tednu), sem pozabila eno tabletko, zato sem v skladu z navodili na omotu nadaljevala z novim omotom brez tedna brez tabletk ( v katerem sem proti koncu, četrtek, petek dobila menstruacijo), sedaj pa mi menstruacija zamuja dobra dva tedna. Lahko zamudo pripišem izpustitvi tedna brez tabletk, ali me lahko začne skrbeti?

Ojla

Nekaj me zanima… Jemlem kontracepcijske tabletke Logest… Prejšni mesec sem pojedla celo tablico tabletk,menstruacija se ni pojavila. Naredila sem test in bil je negativen. Tudi ta mesec se mi dogaja isto. Menstruacije sploh nimam… Sama mislim da do nosečnosti ni moglo priti…s fantom sva zelo previdna.Ali bi bilo potrebno narediti še en test ali naj se posvetujem z zdravnico…

Pozdravljeni.
KT Yasminelle uporabljem že 2 leti. V zadnjem tednu jemanja tabletk(tretjem tednu) sem pozabila vzeti eno tabletko, zato sem v skladu z navodili na pretisnem omotu nadaljevala z jemanjem tabletk brez tedna brez jemanja tablet, v katerem sem ponavadi 5 dan dobila menstruacijo, sedaj pa mi menstruacija zamuja že dva tedna. Lahko to zakasnitev pripišem izpustitvi tedna brez tabletk, ali me lahko začne skrbeti?

Lep pozdrav.
V začetku avgusta sem prenehala jemati kt. Nato sem imela normalno menstruacijo po prenehanju. Tudi septembra sem imela menstruacijo in sicer 4.9, v oktobru sem jo prav tako dobila 2.10 nato pa sem imela spolni odnos 12.10 in sicer zaščiten z kondomom. Menstruacijo sem nato novembra dobila z tedensko zamudo. kasneje sem še prav tako imela spolne odnose zaščitene z kondomom (in ni prišlo do izliva znotraj) in sedaj mi menstruacija zamuja že nekje 3 dni. Pojavil se mi je tudi izcedek iz prsi in sicer bele barve in lepljiv. Pred enim tednom sem imela kratek rjav izcedek ki pa je bil zelo šibek. Danes sem prenehala z jemanjem antibiotika in sicer amoksiklav, saj sem imela vnetje mehurja in sicer že drugič. Prvič sem pred 2 tednoma jemala primotren prav tako zaradi vnetja mehurja.
Ali je možnost da sem noseča? Ali je morda posledica prenehanja jemanja kt ali pa antibiotikov?

p.s. vmes sem imela 2 odvzema brisa, saj je bil prejšni bris zelo slab.

Pozdravljena!

Pravite, da ste novembersko menstruacijo dobili s tedenskim zamikom in se očitno niste pretirano sekirali. Zakaj vas skrbi sedaj, ko zamuja 3 dni? Vaše dvome o morebitni nosečnosti bo potrdil ali ovrgel test za nosečnost, opravite ga vsaj 14 dni po spolnem odnosu.

Matjaž

Zdravo!

S fantom sva imela spolni odnos (nezasciten)….ni biu prvi….nikoli ni bilo problemou vendar ta mesec menstruacije se ni bilo….se predno pride da penis ven….menstruacijo dobim 21-23ti dan danes pa je 28ti in je se vedno ni….je mozen stres ker ni prisla takrat kot ponavadi ali je mozna nosecnost…

Hvala in Lp

Halo itak, da je možna nosečnost kaj za predizliv še nisi slišala? Ali pa za kondome?

New Report

Close