Zamujanje M
Spoštovani,
stara sem 20. let, s fantom sva imela odnos 29.1.2013, M bi morala priti okoli 10.2, a je ni.. Prsi so malo bolj trde (sedaj so rahlo mehkejše kot prve dni otrdelosti), čutila sem bolečine v jačniku, včeraj tud neko špikanje v maternici. Poleg tega imam še bolj močen beli tok, ostalih simptomov ne bi opazila.
Glede na to, da sem bila pri 17 letih 1x že noseča (žal sem takrat splavila, kar me je pripeljalo tudi do antidepresivov in pogovora pri psihiatru), sem zmeraj po odnosu zbegana tj imam strah. Sedaj mi M zamuja 6 dni in zganjam celo paniko; odnosov nisem prav zaradi tega razloga imela cca 6 mesecev, a kot vsak, imam tudi jaz potrebe…
Zanima me ali so to možni znaki za nosečnost ali se malo preveč obremenjujem in bo M prišla?
za nevšečnosti se iskreno opravičujem in vas lepo pozdravljam
Spoštovani,
1. Zgodnje nosečnosti iz telesnih znakov ne moremo diagnosticirati. Opravite test nosečnosti, ki ga dobite v vsaki lekarni in celo številnih drogerijah.
2. Poskrbite za ustrezno kontracepcijo. Če vam ni jasno, kako se to naredi, se o tem pogovorite s svojim ginekologom ali osebnim zdravnikom. Vaš sedanji način je daleč od optimalnega in bo prej ali slej pripeljal do nezaželene nosečnosti, da (predvidevam) vašega nezadovoljstva niti ne omenjamo. Že dolgo let nobeni ženski ni treba zanositi, če tega ne želi. In njena odgovornost je, da za to poskrbi.
Lep pozdrav,