Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost zamrznjenčki uspeh?????

zamrznjenčki uspeh?????

komu je uspelo?
kako so moznosti?

Uspelo, prijela sta se oba. Srecno!

Tudi meni je uspelo z zamrznjenim zarodkom. Sicer se potem ni dobro končalo, ampak tega ne moremo primerjati. So pa meni en mesec prej naredili histeroskopsko streching maternice, kar bi naj pomagalo da se zarodek lažje vgnezdi. Pila pa sem tudi čaj krvomočnice. Prej sem imela 5.postopkov z zamrznjenčki, pa ni uspelo, potem pa po vsem tem v 6.postopku je. Ne morem pa zdaj trditi da je to pomagalo, ker ne vem kaj bi bilo, če mi tega ne bi naredili.

srečno!

Lahko kaj več poveš o stretchingu maternice, kako zgleda, zakaj se izvede? Prvič namreč slišim za to

To prakticirajo predvsem v Mariboru, vsaj meni so, prej pa sem bila 3x na GK Lj, pa mi ni nihce omenil tega. Histeroskopsko naredijo zarezo v maternicno sluznico, poseg traja nekako 10 min in je brez narkoze (in brez posebnih bolecin). Naj bi se zarodki bolje vgnezdili v ranjeno maternicno sluznico. Meni so to delali cikus pred postopkom (svezi zarodki) in sem potem zanosila z obema zarodkoma 🙂 ocitno pomaga, ker prej 3x kljub top blastocistam nikoli ni prislo do vgnezditve.

Tudi nam je z zamrznjenčkom spodletelo…prijel se sicer je, v 6.tednu pa ni bilo ploda, oz. je šlo za slepo nosečnost.

“Ines prvič”, tako kot je napisala “Maj10”,to zgleda prakticirajo samo v MB in očitno pomaga in so boljši rezultati. Nisem pa vedela da to delajo tudi pri svežih zarodkih, sem mislila da samo pri zamrznjenih.
Jaz sem imela 8 zamrznjenih zarodkov in sem pol leta hodila vsak mesec po enega ali celo dva in ni uspelo. Pred zadnjim pa so mi naredili to in je uspelo, se je vgnezdil.
Ni boleč poseg, malo ti samo napraskajo maternico, da so boljši pogoji za vgnezditev.

Pa srečno vsem!

Ja to delajo predvsem pri tistih, ki imajo ze vec neuspesnih postopkov za sabo, kjer ni prislo do vgnezditve, kjub lepim zarodkom. Delajo pa pri svezih in zamrznjenih. Mb ima malo bolj razjasnjeno, kar se nekaterih stvari tice, ce mene vprasate, mi ni bilo niti za sekundo zal, da sem menjala kliniko.

Srecno tudi z moje strani!

Tudi meni je v 6 postopkih uspelo samo 1x in še to so bili eskimi.. Sicer se je tudi takoj končalo, ampak to je druga zgodba.
So mi pa v MB tudi delali tole histeroskopijo, pa potem nisem zanosila.

Moji prijateljici so ta poseg naredili tudi v Šempetru, je hodila k dr. Gergoletu. Ima zdaj dve punčki doma.

Tudi jaz hodim k Gergoletu,pa mi ni nikoli omenil,da bi mi ta poseg naredil.Nazadnje,marca letos v Mb bi mi oni to naredili,če bi se odločila pri njih za postopek ICSI,ko sem šla na posvet,pa je potem Reljič svetoval Češko,po toliko neuspelih postopkih.Upam,da mi ne bo kdaj žal,da nisem probala tam.

Maj10,uživajte na polno.
lp mila

Mila, hvala!!! Se malo, pa smo zmagali 🙂 trenutno sem v 32 tednu, parcek 🙂

Drzim pesti tudi zate, ti ful privoscim, da vama koncno uspe, Cesko zelo pohvalijo! Oglasi se se kaj!

New Report

Close