Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Zamrznjenčki MB julij 2015

Zamrznjenčki MB julij 2015

Hoj…….evo pa sem spet dobila tečko in lahko gremo naprej v boj………drug teden grem dol, potem pa bomo videli kaj bodo rekli. Vem, da dobiš tiste ovulacijske lističe za merit ovulacijo, sam me skrbi, kaj pa če nimaš ovulacije, kaj pa potem, pade vse v vodo? No sej bom videla, kaj bodo rekli in kako vse poteka. Tudi sama sem imela histeroskopijo pred IVF, pa je bilo vse v redu, pomagala mi ni, nekaterim pa je, za poskusit je. Upanje24 hvala

No, tudi pri meni je nastopil dan M 😛
Sem jo dobila že v nedeljo in sem kr poslala mail. 🙂 25.9. sem naročena na UZ. Posvet, kaj pa ti? Se bova videli? 😀

Hoj…….sem že bila v MB, dali so mi ovulacijske lističe in ko bo test pozitiven, pokličem in me naročijo na transfer………nisem pa vprašala kako je z odnosi v tem postopku…..katera ve?

Hojla vsem………kje ste?……..Evo jaz sem končala s temi lističi. Ni tako enostavno vse skupaj kot ti rečejo, ko je črtica bolj intenzivna od druge dvakrat v dnevu je ovulacija, jaz sem črtice kar trikrat zaporedoma videla enako ali bolj intenzivne? Transfer imam v petek, tako da Metka možno, da se vidima :)………..mi je pa čudno to, da imam transfer šesti dan po ovulaciji in ne peti kot sem nekako razumela da je ponavadi. No kakorkoli upam, da sem si prav zmerila ovulacijo in da bomo ujeli pravi dan, ker drugače tak ni upanja, da bi uspelo oziroma me zanima ali je ta “tapravi dan” tako odločilen za pravilno vgnezditev zarodka. Ali je tako pomembno, ali je dan prej, ali dan kasneje vnešen zarodek?

Posvet, kako si? Jaz sem ze cist zivcna. Ceprav vem,da jutri ne bo nic kaj takega,ampak vseeno…stvari se (spet,koncno) premikajo 🙂 ob kateri uri pa imas transfer? Midva imava ob 8.30 zgoraj posvet,pa da podpiseva privolitev v odmrzovanje (btw,a to je treba pred vsakim transferjem podpisat.), ob 9.00 pa naj bi imela UZ. Zivim v prepricanju,da bo itak na UZ gneca,tak da ne bo nic narobe,ce pridem ene 5-10 min kasneje dol. 🙂
ce te vidim,te pocukam za rokav 😉

Hej, po moje ni treba več nič podpisati, mene so samo vprašali, koliko bomo dali na začetku notri 2 ali 1, pa sem rekla, da 2 :), si mislim, da je tako več možnosti za zanositev, če bi bila pa dva, bomo pa že nekako gurali :)………..tokrat se ne bova videli, ker imam uro ob poldveh. Za UZ pa ne skrbi, oni so ti dali uro, potem pa itak oddaš kartico in se postaviš v vrsto. Jaz sem prišla dol ene 10 min kasneje, pa sem še zdravnika čakala ker še niso vsi končali zgoraj na posvetu, tako da ne skrbi glede tega. Mene je bolj strah, da ne bi preživeli zarodki in bi šla brez transferja domov, sicer je rekel zdravnik da načeloma preživijo, sam jaz imam bolj slabe celice in me je zato strah.

Posvet, kako je bilo vceraj? Sem ob pol dveh mocno stiskala pesti 🙂
Jaz moram v torek ponovno na UZ. Najverjetneje se ne bo transferja zdaj. Zaradi PCO imam tecko na 40-50 dni in zdravnica pravi, da je malo verjetno, da bi lahko bil transfer s spontanim ciklom. Se bo v torek odlocila kako in kaj, naceloma pa bi naj pocakala do naslednje M in potem zacela jemat Estrofem in bi potem naredili transfer. Upam, da se v tem letu 😛

Hojla, evo jaz že dva dni grejem 2 pikici, upam, da se ena obdrži :). Joj Metka, ti imaš pa res smolo oziroma se boš načakala da prideš do svojih pikic, ti držim pesti, da boš lahko šla kar v postopek. Jaz se ne počutim nič kaj drugače, malo čutim jajčnike in pa križ me boli, ampak to je tako kot pred vsako M, tako da bomo videli. Svojo M pričakujem nekje do nedelje, saj imam spontan ciklus in ne bo nekih sprememb, moja M je točna, vsaj nekaj :).

Pozdravljene punce!
Mene pa neki zanima….doma imam sicer že leto in pol starega fantka iz ivf postopka (bil je zamrzjenček), samo takrat so postopki potekali en za drugim. Zdaj imam od januarja že svoje M, od junija celo redne na 28 dni, kar prej nikoli ni bilo (vsak dan pijem maca coffee mix) in se še vedno ni kaj prijelo 🙁 Pa tudi klomifen jemljem.
No, zanima me, če je tu katera, ki je v drugem postopku, torej ima doma že kako pikico iz ivf postopka in gre po zamrzjenčke? Rada bi vedla kak je zdaj postopek? Grem do svojega G po napotnico in kako naprej? V četrtek imam termin pri njem in samo upam da mi bo ugodil, ker sem mu že januarja na pregledu omenila da želim čimprej še enega pa mi je rekel, da zdaj ko sem dobila svoje M bo pa že šlo po naravni poti… A potem ko dobiš napotnico samo pokličeš v MB in ti dajo navodila?
Za vse tiste punce, ki pa je za vas to prvi postopek pa ne obupat! Sem bila na vašem mestu in vem kako je (zanosila sem v tretjem transferju, en živ zarodek in en zamrzjenček se nista prijela).

Sonček87 pozdravljena

doma imam sinčka starega 2,5 let iz prvega ivf-ja. uspelo nama je v prvem poskusu.
pridelala pa sem kar nekaj zamrznjenčkov.
z možem sva se odločila, da poskusiva ponovno srečo.
pisala sem mail v mb in glede na to, da nimam rednih menstruacij, sva morala in gor, tam so nama dali v podpis protokol o odmrzovanju in pa recept za tablete estrofem in estimo. glede na to, da se je to dogajalo junija, sva se odločila, da greva v akcijo avgusta (zaradi dopustov).
konec avgusta sem dobila menstruacijo in še isti dan napisala mail v mb. odgovor sem dobila takoj.
dali so mi napotke kako piti estrofem in estimo, 10.dan sva odšla v mb na ultrazvok, 16.dan sem imela transfer in danes sem srečka nosečka 🙂 (ponovno uspelo v prvem poskusu).
moja napotnica sicer velja do sredine oktobra, tako da če ne bi uspelo, bi potrebovala novo napotnico, le to ti pa mora tvoj osebni ginekolog napisati brez vprašanj.
držim pesti, da bo vse ok in v prvo kot pri meni 🙂

Najprej čestitke!!!! In hvala za odgovor 😀
Uh, a to potem res tako hitro gre. Jaz imam še 10 eskimčkov. V postopku so mi spunktirali 27 celic, od tega so jih 24 oplodili, 1 so mi vstavili, 12 pa zamrznili. Malo sem že nervozna zaradi jutrišnega dneva in obiska mojega G. Upam da mi bo ugodil.
Sem pa tudi jaz v vseh postopkih prej jemala estrofem in utrogestan za podporo nosečnosti. Zdaj ko pa imam redne M me pa edino skrbi to z ovulacijami. Ker če greš v naravni postopek si moreš doma sam “merit” ovulacijo, pri meni je pa tako, da jo čutim, ovulacijski lističi pa nikoli niso pozitivni. Zdaj je bilo celo tako, da sem ovulacijo čutila na sredini cikla, en teden za njo sem imela pa tisti značilen izcedek, ki naj bi nastopil ob O…
No upam, da se ti tudi jaz in ostale punce čimprej pridružimo pri veselem gretju pikic 😀

Pozdravljene punce,sem nova tu pa se bi vam malo pridruzila :-)…. evo jaz tudi od nedelje grejem 2pikici.. kako ste kaj? posvet kaj novega pri tebi? in pa soncek87 kaj je bilo pri ginekologu?

Jaz imam jutri krvnega, M še nimam, ampak je test včeraj pokazal -, tako da vem da nič ne bo, pa tudi znakov nimam, nič ne čutim več. Dobro grej svoji pikici in upam, da se vsaj ena obdrži 🙂

posvet ne obubaj vazno da ni tecke,to je najbol zanesljivi znak… sporoci kaj bo jutri krvni pokazal.
drzim pesti � jzt tudi upam da vsaj 1 pikica vstane pri meni… l.p

Negativen 🙁

zal mi je. Ne obupaj,saj ves da te angelcek tam goraj caka samo cas rabi da pride…

New Report

Close