zamrznjenčki
pozdravljene!!
obupana po tretjem neuspelem IVF-u sem nepopisno. Sedaj lahko vsaj že razmišljam malo bilj naglas o tem, zato prosim, prosim nasvet, mnenje ali izkušnjo. Pri punkciji je bilo vse OK (14 celic), 12 oplojenih z MM, 8 zarodkov je lepo raslo, 2 sta šla na trnsver, 6 zarodkov naj bi ostalo za zamrznitev. Že naslednji dan pa sem dobila pisno obvestilo, da zamrznjenčkov ne bo, ker so prenehali rasti. Bila sem čisto dol in sem tudi nehala čakati na nosečnost, ker sem obupala tudi nad mojima dvema pikicama. in res končala sem sedmi dan po trasverju. Zelo mi je žal za tako produktiven postopek, ki je po celi črti šel dobro in bi se lahko končal vsaj s dvema postopkoma zarznjenčkov in podaljšanim upanjem – ker upati je res lepo, ko pa se upanje sprevrže v realnost je res hudo. Bojim se zadnjega postopka!!!
Prosim za mnenje. Hvala!!!
LP OJA
Pozdravljena Oja,
popolnoma te razumem….Ko so mi v četrtem poskusu na GK povedali,da bo verjetno en zamrznjenjček,sem bila zelo vesela,ker nam do takrat nikoli ni uspelo imeti nobenega.No,in isti dan ,ko sem dobila m (peti dan po ET),je prispelo tudi pismo z obvestilom,da žal zarodka niso mogli zamrzniti,saj se je nehal razvijati.Svet se mi je podrl,ti povem…In kot praviš ti, podvomla sem v kvaliteto tistih,ki so mi jih dali ob ET !! Ko sem na ET vprašala biologinjo,kakšni so zarodki je odrezavo rekla :”Dobri so”.Že to mi ni bilo všeč….
Vedno sem imela veliko celic,zarodkov pa zelo malo,največ dva.No in ker bi morala peti poskus tako in tako plačati,sem se odločla,da grem poskusit k dr.Rešu.Rezultat : od 14 celic 14 oplojenih, 6 blastocist (zelo lepih),8 zavrtih v razvoju.Z možem sva kar obnemela.In ko sva ga vprašala.kako zdaj to,da jih je toliko,je rekel,da o tem nebomo razpravljali.Veliko sva doma premlevala in tuhtala ,kaj se dogaja ali je bilo samo naključje,sreča ali kaj,…..
N o na žalost se tudi tokrat ni obneslo,ampak mi je ta šola dala še veliko upanja,že ta ciklus bom poskušala z zmrznjenčki….
Oja,nikoli ne obupaj ,prišel bo srečen trenutek tudi za nas!! včasih je dobro malo menjati okolje,da` ti več novega, svežega upanja !!
In tvoj poskus bo zadnji,ker bo uspešen,verjemi v to in ne odlašaj,pojdi čim prej !!
Ogasi se še kaj .
LP katja
Katja s. kdaj so pa tebe naredili, da premoreš toliko optimizma???? Mislim, da že dolgo nisem spoznala nikogar, ki bi bil tako močan kot si ti in bi se po tako zlobnih udarcih tako hitro pobral.
Veš, tudi meni se zdi to, da imata pri Rešu tok večji uspeh, zelo čudno. Midva z možem sva sedaj na kliniki in imava podobnje izkušnje kot ti. Imela sem 15 celic, od tega 7 oplojenih in samo 3 dobre. Nikoli ne bom pozabila kako sem bila navdušena nad dejstvom, da imam toliko foliklov in potem tako razočaranje, ko so bili samo trije. Zdaj pa me je strah, da se ta dva, ki sta mi še ostala sploh ne bosta odmrznila.
Mislim, da sem ti dolžna še odgovor od moje nesrečne prijateljice, ki je imela bakterijo, ki ji je uničila zarodke. In sicer, škodo ji je naredila črevesna bakterija, ki se je znašla v njenih rodilih. Dali so ji neke antibiotike in naj bi bilo sedaj bolje, v novembru pa začne z novim postopkom…….
Pozdravček – Ajda
Pozdravljena Ajda,
nevem,če je ravno tako z mojim optimizmom.?Se mi zdi ,da je tako,ko gre za druge,ko gre zame pa zelo niha…..Tudi mene je strah veš,da moje mrzle pikice nebi preživele…no,ampak se kar izogibam misli na to…..Bomo videli,tolažim se s tem,da če ne preživijo odmrznitve,potem nebi niti v meni….
Kdaj greš pa ti ponje ??
LP katja
Kar dve, ki se zanimata zame:))))))))))) Kok dene!!!!
Transfer imam v petek 25/10 in ta dan imam ravno 12-to obletnico od prve menstruacije:))))))) Upam, da je to kako povezano in se me bo končno vsaj ena pikica prijela in me hotela imet za mamico.
Taja sorry, ker ti še nisem odpisala – se bom danes potrudila 😮
pozdravljene!
komaj danes sem prebrala vaša mnenja – ker nimam dostopa do računalnika vedno, danes sem popoldne v službi. Hvala vsem, ki ste me prebrale in mi odgovorile.
Sklenila sem, da bom izpolnila obrazec, ki ga je potrebno poslati dr.Klunovi in poskušala priti do nje in dobiti neke informacij o mojih pikicah, ki jih ni več.
Lepo vas pozdravljam in se oglasim ko bo kaj novega!