Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost zamrznjenčki

zamrznjenčki

Zanima me, kako poteka in koliko časa traja postopek z zamrznjenčki v Lj.
Ve morda katera, kakšen je uspeh? Sept. bom namreč probala z zamrznjenčki, pa mi postopek ni najbolj znan. Vem le, da zjutraj daš kri, ob 13 ali 14 imaš ultrazvok.
Hvala vnaprej za odgovor.

LP

maša

maša se ti bo verjetno oglasila Ajda J, ker ona gre sep. po zamrznjenčke kot ti…….

lp, Doroteja

Dober dan Maška.

Doroteja pravi, da bom jaz kaj več vedela o tem, pa sem žal skoraj taka začetnica, kar se tiče zmrznjenčkov, kot ti. Začela sem s postopkom pa sem ga prekinila. Gre pa nekako tako : 7-9 dan začneš oddajati kri in ko ti E2 zraste nad 40, moraš na UZ, pred UZ pa narediš še nekakšen ovulacijski test. UZ in kri in ovulacijski test služijo temu, da ti natančno določijo ˝dan 0˝. To je dan, ko ti poči tvoj lasten folikel in imaš spontano ovulacijo. Ko ti določijo ta dan počakajo še toliko dni kot so bili vajini embriji zunaj preden so jih zamrznili ( pri nama je bilo to pet dni). Peti dan po dnevu nič pa ti zmrznjenčke dajo v maternico.
Kako dolgo ti jemljejo kri in delajo UZ je odvisno od posameznice in rasti njenega folikla in E2.

Punce, ki ste že imele transfer z zmrznjenčki, me prosim popravite, če sem napisala kaj narobe, in dajte Maški mal spodbude, saj vem da vas je kar nekaj nosečih po ZT, a ne B.?

Pozdravček

Pozdravljene!

Na to temo se mi poraja eno vprašanje: danes sem končno izvedela (upam, da je informacija zanesljiva), da so mi en embrij zamrznili. Rada pa bi vedela po vaših lastnih izkušnjah, kakšna je možnost, da bo postopek odmrznitve uspešen… Torej – koliko od zamrznjenčkov ponavadi uspešno odmrznejo?

Tako bom laže vedela, kaj lahko pričakujem. Še to: kdaj pa te obvestijo, če je bila odmrznitev uspešna? Hodim v MB, če komu kaj pomaga.

Lep dan vam želim!

Hvala obema.
A mogoče veš kateri dan pribl. začneš z UZ (a je res popoldan)? Ovulacijski test … kako to gre?
Hvala za odgovor.

maša

Živjo!
Ajda J. je lepo opisala postopek.
Z UZ začneš takoj, ko imaš estradiol nad 40. Izvid dobiš ponavadi po 11 uri. UZ pa imaš, ko pride prof. T., ki je seveda zelo zaposlen. Včasih imaš srečo, da je tam že ob 12, včasih ob 14 (pravijo, da včasih čakaš tudi dlje). Včasih je imel spontane cikluse čez samo prof., sedaj pa se mi zdi, da jih delajo tudi drugi, tako, da imaš lahko srečo in prideš že prej na vrsto za UZ.
Ko sem hodila jaz, smo večinoma vse čakale prof.
Ovulacijski test je test, kjer ti določajo višino LH (kot je Clearplan), ki se dvigne (je pozitiven) malo pred ovulacijo. Test je enostaven, saj samo kaneš par kapljic urina v okence. Glede na višino estradiola, LH testa in rasti tvojega folikla se prof.odločaji kaj bo s tabo. Na začetku te lahko včasih naročijo tudi čez dva dni(jaz sem imela eno prosto nedeljo:)), če je test neg. estradiol nizek ali pa da je folikel še zelo majhen.
Ko ti estradiol začne padati, ti ni treba več dajati krvi in samo še čakajo, da folikel poči (LH test še delaš)-to je dan O.
No, z zamrznjenčki je pa v Lj. tako (verjetno tudi v Mb.), da prideš zjutraj in se javiš sestri, potem pa počakaš 1/2 ali 1 uro, da ti povedo, če so se uspešno odmrznili. To je dejansko stres za embrij (vendar je dejstvo, da če ne preživi odmrznitve, je mala verjetnost, da bi preživel tudi drugače) in za biologinje.
No, prof. mi je zadnjič razložil, da imajo v zadnjem času zelo velike uspehe z zamrznjenčki, saj je uspeh preko 50 % (to je zelo neuradna informacija, ampak res je tako rekel-mogoče me je hotel potolažiti). To pomeni po logiki tudi to, da če imaš transfer dveh, je velika verjetnost, da se prime vsaj eden. Z uspehi odmrzevanja pa nisem seznanjena (doslej sem slišala samo za eno, kjer odmrznitev ni uspela).

Joj, sem se razpričala….
Veliko uspeha!

Hvala. Veliko ste mi pomagale.

maša

Hvala B.

Zdaj vem pa še to kako izgleda napredovanje, sama sem bila samo na enem UZ.
B., a so tebi sedaj delali transfer z zmrznkjenčki, a ne?

Pozdravček

P.S.: slabost bo minila, pa stričkov s faksa se boš tud enkrat znebila, tako da sam pozitivno razmišljaj pa bo.

Ja, transfer zamrznjenčkov sem imela. Me prav zanima, koliko nas je..:)

Draga Maša, le pogum in ne obupat!
Midva z možem sva se trudila pet let in zdajle v posteljici spi najin štirimesečni sinček – zamrznjenček. Že prva dva zarodka so uspešno odmrznili in tudi nosečnost se je srečno končala. Sreča ob malem bitju pa je nepopisna. Srečno!

Draga Barbara.
Čestitke in veliko lepih trenutkov vam želim.
A lahko poveš, kdaj zamrznjenčke odmrznejo … na dan transferja? Koliko dni ti je trajal ta pospopek?
Sama imam po tretjem postopku dva zamrznjenčka in do sedaj bolj pesimistične občutke. Si mi pa ti dala kar veliko spodbude.

LP.

maša

Draga Maša!

Zamrznjenčke odmrznejo na dan transferja. Cel postopek pa je trajal 12 dni. To pomeni, da sem v petek prišla prvič v LJ, dobila injekcije za domov do ponedeljka, v ponedeljek sem spet prišla na kontrolo krvi, dobila še injekciji za dva dni. V sredo sem prišla spet na kontrolo, naredila test z urinom, ki pa še ni pokazal ovulacije, vendar mi je zdravnica na pregledu z UZ rekla, da je vse že OK in me naročila na transfer za naslednji torek. Po transferju pa najdaljših 14 dni v mojem življenju!
Prav podoživljam s tabo tvoje občutke in lahko razumem tvoje pesimistično razpoloženje. Če bi obstajal kakšen recept, kako prebrodit vse to, bi ti ga z veseljem posredovala. Sama osebno sem naslednji dan šla takoj v službo in tako sem vsaj 8 ur malo manj mislila na to, kaj se dogaja v meni. Vsako popoldne pa sem potem počivala. Pa je uspelo! Držim pesti, da bo tudi tebi!

Lep pozdrav

Barbara

Barbara kakšne injekcije si to dobivala?

Draga B.!

Najlepša hvala za povedano! Nisem si mislila, da je pri tem postopku tako komplicirano vse skupaj. Torej to pomeni spet precej odsotnosti v službi… No ja, glavno da bi bil izid dober.

Lep dan ti želim!

Ajda, šla sem gledat v mojo dokumentacijo, sem ime injekcij pozabila. Pa na žalost ne piše nič drugega, kot le “3 dni po eno ampulo”, na Obvestilu osebnemu zdravniku na dan transfera pa le “Prenos je bil opravljen v ciklusu s HSN”. Na žalost je to vse, s čimer ti lahko pomagam.

Srečno!

Barbara

New Report

Close