zamrznjena rama
Spoštovani,prosila bi za odgovor,če lahko kako pomagate pri zamrznjeni rami-adhezivnem kapsulitisu?
Hvala in lepo pozdravljeni
Sara
Draga Sara!
Akupunktura ima zelo dobre rezultate pri zdravljenju zamrznjene rame. V kombinaciji s telesnimi vajami, t.i. So Tai vajami, pa se ucinek zdravljenja se poveca.
Ortopedske tezave je silno tezko pozdraviti samo s spremembo zivljenskih navad in prehrane. Morala bi vas videti in ugotoviti gibljivost sklepa, morala bi vedeti kaj vec o bolecini, kako dolgo vas zamrzjeno rame nadleguje, kdaj je bolecina najhujsa, kaksna je bolecina (ostra, topa…) se spreminja, da bi lahko karkoli svetovala. Vcasih posebne vaje zadoscajo, najboljsa pa je kombinacija TKM in vaj.
Ce menite, da je rame relativno malo prizadeto in vas se ne moti zelo pri vsakodnevnih aktivnostih, potem bi se morda se izvlekli z vajami, vendar bi morali biti zelo, zelo disciplinirani.
Ce zelite, lahko poklicite na tel. st: 059-091-070 ali 051-377-388, povejte, da bi se radi narocili pri meni in da ste z med.over.net. Tako boste prisli hitreje na vrsto!
Sicer pa se pisite! 🙂
Vse dobro!
Najepša hvala za tako hiter odgovor.Če obrazložim bolj podrobno,pred 3 meseci me je začelo boleti v nadlakti,tam nekje kjer je biceps mišica.Nosila sem težje stvari-omare,ter privijala vijake,najprej je bila bolečina samo na tem mestu,precej močna,potem je prišlo do omejene gibljivosti navzgor in nazaj in bolečine predvsem pri premikanju roke.RTG in UZ nista pokazala poškodbe,ortoped je dejal,da je možno to zaradi manjše poškodbe in preobremenitve,predlagal blokado,s čimer se pa ne strinjam.Bolečina ni več huda,še malo pri premikanju,rama pa ni gibljiva,je pa težava že pri osebni negi,oblačenju in pri vsakodnevnih zadevah.Odgovor,ki sem ga dobila,me ne zadovoljuje,češ,da to traja najmanj 8 mesecev do 2 leti ,zato me zanima ali je res tako,ali mi vi lahko pomagate k čimprejšnji normalni gibljivosti rame?
Hvala za kontaktne podatke,če mi lahko pomagate,se bom oglasila.
Hvala in lepo pozdravljeni
Sara
Draga sarra3!
Vas zdravnik ima prav. Zdravljene zamrznjene rame je dolgotrajno, lahko pa ga bistveno pospesimo z akupunkturo in elektroakupunkturo, ter se z dodatnimi vajami, ki jih boste delali doma. Zdravljenje, v tej fazi, samo z vajami, ne bomo kaj dosti pospesili, v kombinaciji z zgoraj omenjenimi metodami bo slo hitreje!
Vse dobro, vam zelim!
Pozdravljena Sara,
Ker imam tudi jaz težave z zamrznjeno ramo, bi si želela izmenjati izkušnje. Prosim piši mi na [email protected]
LP
Ali ima kdo kakšen predlog kako pozdraviti zamrznjeno ramo?Morda domača zdravila…
Pozdravljeni!
Najprej se vam moram opraviciti za zamudo pri odgovoru. Potepala sem se po svetu, predvsem v revnih podrocjih, kjer nimajo niti elektrike, tekoce vode, kaj sele internet.
Akupunktura ima izjemne in hitre rezultate z Adhesive capsulitis ramena ali po domace zamrznjene rame. Seveda je potrebno dodati tudi terapeutsko gibanje, ki ga redno opravljate doma vsaj 2x na dan in posebna TK masaza imenovana Tui Na.
Lepo pozdrav in oglasite se se kaj. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.