Najdi forum

Spoštovani,

pred pol leta me je pričela boleti leva rama oz. roka brez vzroka. Preden sem prišla do ortopeda, je roka postala zelo trda, negibljiva. Dne 8.3.13 sem v ramo dobila injekcijo, blokado. Bolečine so se nekoliko zmanjšale, gibljivost se ni izboljšala. Zdaj sem se vrnila iz 14-dnevne rehabilitacije v zdravilišču. Meritve: antefleksija 60, retrofleksija 40, abdukcija 65,60, notranja rotacija 20, zunanja rotacija 10, ramenski obroč 100.

Diagonoza frozen shoulder, zelo huda kontraktura z znaki krbs-ja.

Operacija ne pride v poštev, ker je struktura kosti že razredčena. Prosim za odgovor iz vaših izkušenj, če se pri taki diagnozi s časom povrne gibljivost roke? Stara sem 48 let.

Hvala in lep pozdrav, Mojca

Spoštovana,

glede na nenapredovanje gibljivosti priporočam ne glede na opisano razredčenje kosti artroskopsko operativno zdravljenje – kapsulotomijo (prerezanje sklepne ovojnice) in odstranitev zarastlin, čemur bo moralo slediti intenzivno individualno asistirano aktivno razgibavanje ramena.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close