zamotnitev leče po operaciji
Pozdravljeni,
decembra lani sem bila na samoplačniški operaciji starovidnosti (vstavljena znotrajočesna multifokalna leča). Sedaj je peti mesec po operaciji, opažam pa, da se mi vid slabša. Slabšanje opažam že kak mesec, predvsem to opazim pri branju časopisa (črke vidim sive in ne črne, zelo opazim, če osvetlitev ni prava, črke se mi zdijo manjše in nekako meglene). Tudi na daljavo je vid meglen, obrazov ne prepoznam na par metrov. Ne vem, če je z očali boljše, ker tega ne upam poskusti (bojim se, da bi ugotovila, da operacija ni uspela 🙁 Eno oko me tudi boli, bolečina je topa (zgoraj nad in za očesom), pogosto imam glavobole.
Pred operacijo so me seznanili, da pri velikem številu operiranih pride do zamotnitve leče oz. lečne ovojnice in da se to z laserjem da popraviti, vendar sem razumela, da ne v tako hitrem času. Zaradi situacije se na kliniko ne morem obrniti.
Ali je možno, da je v tako kratkem času prišlo do zamotnitve leče in ali je za to značilna tudi bolečina v očesu? Po operaciji sem sicer imela bolečine v očesu, zato sem bila po 2 mesecih na dodatni kontroli, pritisk v očesu je bil takrat normalen.
Hvala in lep pozdrav.
Darja
Spoštovani, po vsem opisanem je res nujno potreben pregled pri okulistu, najbolje tam kjer ste bili operirani. Najbolj verjetno je da je prišlo do skalitve lečne ovojnice in bo potrebna laserska terapija. Moj nasvet je čim preje na kontrolo in brez skrbi, saj bo vse dobro in vid kot po operaciji. Ni več zapore ambulant zaradi virusa. LP dr Gorazd Kolar