Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Zamotnitev leče po operaciji

Zamotnitev leče po operaciji

Spoštovani,

pred 2 letoma sem bila operirana na enem očesu zaradi katarakte (pri 43-tih). Pred tem sem bila kratkovidna na obeh očeh, potem pa berem s kratkovidnim očesom, na daleč pa gledam s tem operiranim in očala uporabljam le za računalnik.
Zdaj sem bolj ali manj nenadoma občutila zamotnitev operirane leče, ki so mi jo na očesni tudi lasersko odstranili. Zanima me, kako do tega pride, oziroma kaj storiti, da se ne ponovi?
Hvala za odgovor

Verjetno je prislo do zamotnitve lečne ovojnice za lečo in leče same, ki so vam jo vstavili med operacijo sive mrene. Težavo se da popraviti tako, da se to ovojnico očisti – nekateri rečejo zbrusi z YAG laserjem, z ambulantnim posegom, v bolnici ga delajo mislim, da tudi na napotnico, v nasem centru pa poseg stane 100 Eurov, traja 5 do 10 minut in potem greste domov, en teden dajete še kapljice, ki vam jih predpisemo ob posegu. Po posegu naslednji dan, v kolikor je oko zdravo in nima drugih bolezni lahko ze veliko bolje vidite. Da gre sigurno za to pa lahko preverimo šele ob pregledu.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close