Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zamik cepljenja (2.doza)

Zamik cepljenja (2.doza)

Pozdravljeni, nas dojenček je prvo cepljenje namesto pri treh mesecih imel pri dobrih 4ih mesecih, saj je bil ravno bolan, z visoko vročino. Po prvem cepljenju imel veliko težav, vključno z dolgo  dojilsko stavko, jaz pa ob tem obilo tezav z masenjem mlečnih vodov in več mastitisov. Ravno zato razmišljam, da pediatrinjo prosim, da bi naslednje cepljenje zamaknili, da bi bil Otrok že malce bolj pri gosti hrani. Drugega cepljenja še nismo imeli saj je otrok na termin ponovno zbolel, ponovno z vročino (starejši otrok prinaša viroze iz vrtca). Cepljenje naj bi imeli sedaj v kratkem.

Zanima me, če je to možno in za koliko časa bi lahko cepljenje zamaknili, da bi bilo še vedno učinkovito oziroma ga ne bi bilo potrebno opraviti znova (dobili smo zaenkrat 1.dozo samo, cepljen je bil tudi za Rota, vsakič dojilska stavka in več mastitisov).

Pogovorite se z otrokovim pediatrom.

Ker bolezni, proti katerim cepimo zghodaj (torej po 3. mesecu, drugod po Evropi po 2. mesecu starosti) ogrožajo še posebej male dojenčke (npr. izrazito večja smrtnost pri oslovskem kašlju, če otrok zboli do 6. meseca starosti), si želimo pravoičasno in popolno zaščititi to starostno skupino. Po enem cepljenju zaščita ni dovolj visoka.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close