Najdi forum

Pozdravljeni!
Ne vem če spada moje vprašanje sem.Stara sem malce čez 40 in imam sestro s katero smo prilično navezane.Ko sva bili stari 18 let,je ona imela avanturo z nekim fantom.V to se nisem ravno vmešavala,sem pa potem ko je ona to zadevo končala šla s tem tipom na kavico.Ta kavica se je zelo čudno sprevrgla v to ,da me je tip odpeljal v nek gozd,zaklenil avto in pričakoval od mene spolne odnose,s čimer se jaz nikakor nisem strinjala.3 ure me je zadrževal v avtu,s tem da sem ga jaz prosila in moledovala naj me pusti pri miru,da nimam nikakršnih želja imeti kaj z njim.Ni bil toliko nasilen kot psihično nasilen,sem pa do takrat mislila,da se punce ne da posiliti,a sem po tem dogodku spremenila mnenje.Če se me ne bi “usmilil”,bi se to verjetno zgodilo.Sestri sem to povedala,od takrat pa imam tudi migrene že celo življenje,do mojih zdajšnjih let.Tipa sem po tem še enkrat slišala po telefonu…in mu povedala,da je bilo to zelo grdo od njega,Do sedaj je bilo use ok,ker ga nisem videla,živi kar daleč stran .Zdaj pa je stopil v kontakt z mojo sestro,in se dobivata za v hribe ,kavice …in daje ji denar .Sta samo prijatelja.Tu pa nastane problem,sestra pravi,da sem si sama kriva use skupaj,pa da saj me ni posilil,pa da se je zdaj spremenil…itd.Saj sem mu oprostila nekako,ampak druženja z njim pa ne mislim imeti.Mi je pa težko ,ko se ona druži z njim in to sem ji tudi povedala,da če bi njej kdo to storil ga jaz ne bi poznala.Ne vem ali sem zmešana ali kaj,sem globoko prizadeta,ker me sestra ne razume in ne drži z menoj….Povedala sem ji da se kljub navezanosti nanjo,ne vem kako bo nadaljevalo najino prijateljstvo….Prosim za kako mnenje….

Poslušaj kaj ti govorijo tvoji občutki, kaj ti sporoča tvoje telo, ko razmišljaš o tem. To bo odgovor na tvoja vprašanja.

Moje mnenje je tako: če želiš imeti še naprej vsaj tako dobre odnose s sestro, kot do sedaj, spoštuj njeno željo in se vsi trije vsedite skupaj. Pojdi čez to, sooči se s tem tudi sama. Povej kako se počutiš, kako si se počutila, pa naj pove tudi on kaj je mislil. Če ti to uspe, bosta obe s sestro videli koliko se je “spremenil”. Je velika verjetnost, da se sploh ne bo želel dobiti z vama. In to upam da bo tvoji sestri povedalo dovolj. Ne dovoli da kdorkoli zanika tvoje občutke, vendar naredi vse, kar je v tvoji moči, da ji(ma) pojasniš kako se počutiš.

Če te bo(sta) zavračala, potem se sprijazni s tem, da sta s sestro “le sorodnici”, ne pa več prijateljici.

New Report

Close