Najdi forum

Zaradi neprijaznega osebja in togega poslovanje Gorenjske banke, nameravam TRR odpreti pri drugi banki. Kakšne izkušnje imate npr. z Abanko? Prvi vtisi so dobri: ni vrst, posle opravljaš sede, osebje je fair…
Se motim?

Se strinjam, da je Gorenjska banka vsako leto slabsa. Odpiralni čas imajo takšen, da si moraš vzeti dopust če želiš karkoli opraviti. Devizna obrestna mera se je v dveh letih prepolovila. osebje je skrajno neprijazno in vsako stvar ti zaračunajo…. in še bi lahko naštevala.
Tudi jaz razmišljam, da bom v kratkem zamenjala banko.
Kakšne pa imaste izkušnje z PBS?

Lp Citronka

Ojla !

Sprašuješ za izkušnje z Abanko ! Naj ti povem da imam že od vsega začetka pri njih odprt račun in do sedaj nisem imela težav, pa še osebje je zelo prijazno za razliko od tistih na gorenjski banki, od katerih dobiš včasih tak občutek kod da si jim odveč ko pideš opravit kakšno storitev.

Moje izkušnje z A banko samo pozitivne !

LP

tudi moje izkušnje z abanko so zelo dobre.

Nic se ne motite, tudi sama sem zelo zadovojna z Abanko in za nic na svetu ne bi hotela biti pri Gorenjski banki Kranj, saj so moji starsi lani ob uvedbi osebnih racunov imeli celo sr…, kar kaze na nacin poslovanja te banke in njihov odnos do svojih komitentov.
Moj oce in mama, oba stara okoli 80 let, sta imela odprte bancne knjizice pri GB se iz leta 2 pa 3, torej iz casov monopola GB na Gorenjskem. Ob zakonsko dolocenem prehodu iz bancne knjizice na TRR oz. osebni racun lansko spomlad sta oba dobila od GB obvestilo o tem, kaj se dogaja in da morata zadevo urediti. Za mamo, ki je za svoja leta se kolikor toliko pri moci, to ni bil problem. Pri ocetu pa se je pokazal za mene nehuman odnos GB do strank, se posebej starih, nevednih in nemocnih. Ker je oce imel ze od leta 1999 dalje na knjizici le okoli 200 SIT in pri tem nikakrsnega prometa (pokojnino mu je vsa leta na dom nosil postar), sta se z mamo dogovorila, da ne bo vec imel niti bancne knjizice niti osebnega racuna. Kljub temu, da je bila mama pooblascena za njegovo knjizico, je ona ni mogla zapreti, ker so na banki vztrajali, da to lahko stori le oce sam. Pri tem se je iz obvestila GB se izkazalo, da je (po 47. letih neprekinjenega bivanja v Kranju in sam Bog ve koliko letih obiskovanja in urejanja bancnih zadev na GB v Kranju) kar naenkrat njegova maticna ekspozitura v Radovljici in da mora v Radovljici ukiniti svoj bancni racun. Se nadaljuje …. (spodaj)

(…nadaljevanje s prejsnje strani)
Zaradi napake GB bi moral oce osebno in na lastne stroske iz Kranja v Radovljico ?!, pri tem da je bil bolan in se je komaj s palico in pomocjo domacih premikal po stanovanju, danes pa je zal ze pokojni. Sele po mojem neprijaznem posredovanju so (prestrasene) bancne usluzbenke privolile, da je zadevo lahko uredila mama. To se je zgodilo sele nekaj mesecev po uvedbi osebnih racunov, tako da so se prav lepo (za banko) nabirali stroski vodenja racuna (okoli 400 SIT/mesec za nic prometa), kar moji starsi seveda niso niti opazili in kar naenkrat je bil oce v minusu. Na mesecnih izpiskih so bili namrec prikazi stanja taksni, da marsikdo pri osemdesetih ne ve, da npr. stanje: SIT 1.600- pomeni negativno stanje 1.600 SIT. In seveda je bilo potrebno poravnati tudi minus. In se to. Po pregledu vseh ocetovih izpiskov sem ugotovila, da so bili na ocetovem racunu bancni stroski zaracunani ze za mesec junij 2003 pa ceprav je zakon stopil v veljavo sele s 1.7.2003. Ne vem, mogoce pa pri tem ni nic narobe. Koliko je GB ob prehodu na TRR zasluzila na racun nevednih in pa starih ljudi, tudi tistih, ki so bili zvesti banki odkar obstojajo pri nas bancni racuni, vejo samo na banki. Prav pa bi bilo, da bi se s tem pozabaval se kdo, npr. BS ali pa kaksna druga institucija. Ali pa, da bi o tem pisale tudi Finance, (se spet nadaljuje …)

(nadaljevanje in konec)

ki so se od lani nekajkrat razpisale o uspehih GB in njenega direktorja (na cigav racun ?!).

Po vsem tem, kar sem napisala, mi je nekako odleglo in prav vesela sem, da sem dobila iziv in priloznost, da sem si lahko olajsala duso.

Zivljenje, ah to zivljenje …

Lepo in radi se imejte! Gorenjka

New Report

Close