zamenjava zdravnika
me zanima, ce mi kdo pove, kako zamenjati zdravnika. moja situacija je taka, da sem pri 23 letih se vedno na solskem dispanzerju, kar mi sploh ne ugaja, zlasti zaradi guzve, pa tudi v cakalnici visi obvestilo, da morajo tisti nad 18 let oditi na drug oddelek, kar je meni cisto jasno. nastopi pa problem, ko sem rekla sestri, ki asistira moji splosni zdravnici, da bi rada zamenjala zdravnika, mi ni pustila in vztrajala, da ostanem pri njih, ces da to obvestilo je samo ker mora bit tam,……skratka ni se dala prepricat.
zdej me pa zanima, a jst lako zamenjam zdravnico, mimo vednosti sedanjega, v tem smislu, da se enostavno narocim pri odraslih in tam podpisem, ker z njo se mi resnicno ni za prerekat,……ali pa moram najprej kaksno odstopno izjavo pri svoji zdravnici podpisat?
res se ne spoznam na to, zato upam, ce mi lahko kdo razlozi,kako to gre.
pozdravcek,tejci
O tem, kateri bo tvoj zdravnik, odločaš izključno ti in ne kakšna sestra. Pri novem zdravniku podpiši izjavo, nato pa pojdi po kartoteko k staremu – sestro samo obvesti, da imaš novega zdravnika in potrebuješ kartoteko. Kartoteko lahko naročiš poslati tudi po telefonu (pokličeš staro sestro in ji sporočiš novi naslov, kamor naj pošlje kartoteko). Lahko pa jo tudi pustiš tam, kjer je! Novi zdravnik ti bo odprl novo, vendar bi bilo dobro, da ima vpogled tudi v prejšnje bolezni.
Zdravnika imaš pravico zamenjati enkrat letno.
Živjo!
Tudi sam imam namen zamenjat zdravnika, kajti že vse življenje sem pri njemu in je že skrajni čas…niti ni več zaupanja…Vprašanje pa je kje naj dobim novega? Kako to poteka ali me mora vsak, ki ga izberem vzeti ali me lahko tudi zavrne?
Če ima kdo kaj izkušenj s tem naj mi prosim sporoči.
Hvala in lep pozdrav,
Uroš
Ja s temi zdravniki je pa res križ.Noben ni zadovoljen.mislim pa da je naša najhujša od vseh.jst sm ji jamrala pou leta da me trebuh boli,pa me je sam s tableti in odvajali šopala, čeprav to ni biu tak primer. ko me je ful zabolel sm šla na urgenco in so mi odkrili cisto na jajčniku ki je bla velka čez 24cm.ni dosti manjkalo pa bi počila, kar bi lahko bilo smrtno zame.pol pa se malce zamisliš.to so naše splošne zdravnice…mojo prijateljico ko je pršla iz bolnice po dveh dneh poslala delat in to s šivi.in a je to normalno???ne rečem če zdravemu ne dajo bolniške, ampak takoj po operaciji da mora it delat je pa mal huda.če pa hočeš bit še kej doma si pa uzem dopust.to naše zdravnice pravijo.izdajo pa najmanj napotnic v celi okolici ljublane.to so porazne zdravnice.
LP Ana