Najdi forum

Zamenjava zdravil

Spoštovani!

Po dolgoletni uporabi tablet Urutal , jih sedaj naenkrat več ne morem dobiti,ker so na negativni listi. Zdravnica mi je rekla,da zamenjave za Urutal NI , lahko si jih pa KUPIM.
Mislim,da če gre zdravilo na negativno listo,bi morali imeti adekvatno zamenjavo.
Zanima me tudi,kaj bo sedaj z mojim zdravjem,ker sam si ne morem privoščiti , da bi tablete kupoval.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!
Zdravilo Urutal je bilo do sedaj razvrščeno na vmesno listo. Vzroka za prerazvrstitev ne poznam. Zdravilo, ki bi lahko nadomestilo Urutal in, ki vsebuje isto učinkovino “betahistinum” se imenuje Betaserc in je na trgu v dveh jakostih: 16 mg v pakiranju po 60 tablet, veledrogerijska cena le teh je 2765,17 tolarjev in 24 mg tablete v pakiranjih po 20 tabl., 50 in 100 tablet (veledrogerijske cene so: 1241,52 sit, 3107,16 sit in 6137,21 sit).
Informacije v zvezi z razvrščanjem zdravil lahko dobite na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
Lep pozdrav!

Spoštovani!

Sedaj dobite zdravilo BETASERC 24 mg po 50 tablet v lekarnah in ima enako zdravilno učinkovino (betahistin). Zdravnik vam lahko predpiše zelen recept, ker je Betaserc razvrščen na vmesno listo.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close