Zamenjava strehe
Pozdravljeni!
Trenutno je naša sreha stara 26 let in je iz salonitnih plošč. Ker bi jo radi menjali, vas sprašujem, kaj najbolj priporočate za zamenjavo?
Radi bi imeli še 4 strešna okna. Ali naj pustimo dosedanjo kritino na strehi, kot dodatno izolacijo? Kaj menite? Kakšne so vaše izkušnje s podjetjem Klepos iz Maribora?
Zahvaljujem se vam za odgovore!
Mi smo pustili na strehi salonitke in dali čez Decro. Je bilo sicer cenejše, ker ni bilo treba plačati odkrivanja in prenosa na deponijo, svetovali so da je to boljša izolacija, vendar če bi še enkrat počeli kaj takega, bi se sigurno dogovorili drugače.
Smo mislili sedaj dati dol salonitke, pa je preveč drago, več kot pol tistega, ko smo menjali streho (seveda računajo odkrivanje nove strehe, odkrivanje stare, pa prevoz na deponijo pa potem še pokrivanje in kakšna nova “prekrivka”, če se od te kaj poškoduje).
Jaz bi ti predlagal Tondach norma enoga črne barve.Garancija je 33 let,iz glinastega materiala,pa lažja je od kakšnega bramaca.2300 sit/m2.Če pa imaš dovolj denarja pa ti predlagam Decro( cca 4500 sit/m2) ali pa Gerard (3900 sit/m2).Meni osebno je nabolj všeč Decra črna,samo kaj ko pa je tako draga.:)Veliko sreče .Aja !Nas pride odkladanje ,odpeljava celotne strehe z letvami na deponijo (287 m2) 137.000 sit. Ne vem če je to tolko drago :)Streha te pa pride cca 3,5 M-4M z kritino,kleparskimi in tesarskimi deli :).Lep pozdrav še naprej!!!
Salonitne strehe naj bi menjali tudi zato, ker vsebujejo azbest, ki je zdravju zelo škodljiv. Mislim, da odkrivanje strehe in odvoz na deponijo ni tako velik strošek, v primerjavi z zdravjem.
Poleg tega pa ne vem, koliko naj bi stara kritina izboljšala izolativnost strehe, saj ni izolacijski material.