Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Zamenjava kontracepcijskih tabletk

Zamenjava kontracepcijskih tabletk

Ker ne morem do svojega osebnega ginekologa, stvar pa je taka, da ne smem cakati dlje kot do torka, vas lepo prosim za pomoc.
Tri tedne sem jemala tabletke Diane. Po njih sem se slabo pocutila in sla sem h ginekologinji, da bi mi dala druge. Napisala mi je Cilest, vendar sem jo pozabila vprasati kdaj jih lahko zacnem jemati. Jutri (ponedeljek 29.4.2002) spijem 21.tabletko Diane in potem mi bo nastopila krvavitev. A zacnem piti Cilest po enem tednu kot naj bi zacela ponovno Diane ali ze takoj v torek oziroma isti dan kot zacne krvavitev.
Zanima me se, ce je mozno, da se mi bodo zaradi jemanja tablet Cilest poleti na soncu pojavile pege? V primeru, ce je velika verjetnost, a mi lahko prosim napisete pri katerih tabletah je najmanjsa moznost pojava peg.
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor.

Draga Darja,

vpliv jemanja na pojav pigmentnih sprememb na koži je nepredvidljiv tako kot je ta pojav nepredvidljiv tudi v nosečnosti. Lahko se pojavijo, posebnih raziskav, katere KT so za to najmanj “primerne” pa ni, vsaj osebno jih ne poznam. Cilest naj bi se res pričel jemati neposredno po prekinitvi prejšnjih KT vendar po načelu delovanja KT ne bi smelo biti nič narobe, če jih pričnete jemati 7 dni po prejšnjih, za vsak slučaj pa priporočam 7 dni dodatne zaščite s kondomom.

New Report

Close