Pozdravljeni!
Sem dekle,ki se je pred dvema letoma zaradi povečane telesne teže odločila za zdravo življenje (hrani se sicer nisem odpovedala,sem pa zamenjala stil življenja-več gibanja,šport…) in ugotovila,da je to res to.Da se človek po športanju res bolje počuti.V službo grem s kolesom ali peš in nič več z avtom,gibanje mi je v veselje.Vpisala sem se na fitnes,ga redno obiskovala in izoblikovala svoj telešček kot se za gre.Potem sem seveda zaradi službenih in poleg tega še šolskih obveznosti morala šport nekoliko potisniti v kot,ker sem enostavno morala takoj po službi v šolo in ni šlo drugače kot pa da sem se vsedla v avto.Posledice so sledile-zredila za 5 kilogramov.
Letos ko so se začele počitnice in kmalu tudi dopust,sem zamenjala hobi-navdušila sem se nad kolesarjenjem.Fitnes mi nekako ni več zanimiv ker se dogaja v zaprtem prostoru,jaz pa imam raje naravo.Zadnjič sem šla na fitnes samo za eno uro in ugotovila,da me ne veseli več švicanje v dvorani.Kupila sem si novo kolo,števec kilometrov,kolesarsko majico,hlače,RUTKE PA NIKJER NE DOBIM!!!(Mimogrede-kje na gorenjskem jo lahko dobim???)
Ali se vam zdi kolesarjenje boljši šport za žensko kot fitnes?Se vam zdi,da lahko do lepe postave pridem tudi s kolesarjenjem ali delajo samo noge?Naj povem,da pri meni trpi pri postavi v glavnem trebušček,ki se ga ne morem znebiti.
Pa še nekaj:ne morem se navadit podloženih kolesark.Je čudno če ima ženska na riti to čudo?Meni se zdi kot bi se mi vsi posmehovali…No,ja,mogoče se pa navadim…
Če smo se punce navadile na fante v podloženih oprijetih hlačah… se boš pa ja ti navadila na te presnete hlače. tudi meni je bilo na začetku neprijetno, sedaj so mi pa bolj smešni kolesarji/ke v širokih, plapotajočih bombažnih majčkah. Namesto rutke ti pa svetujem čelado, sej veš, glavo imamo samo eno…
Točn tk. Nabav si čelado. To bi morala bit investicija ki bi takoj morala sledit nakupu kolesa. Vseeno pa ti priporočam rutko, ki jo daš pod čelado, saj deluje podobno kot švic majca, preprečuje pa tudi da ti pot teče iz čela na oči. In glej tole. Dobi se jih na VSEH tržnicah. Kar pa se hlač tiče, če te občutek na koži ali pa izgled slučajno motita, si lahko kupiš samo spodnje perilo z vložkom, preko katerega oblečeš navadne kratke hlače, ali pa si kupiš ohlapne hlače, ki imajo v notranjosti snemljiv vložek, tako da jih lahko uporabljaš tudi v prostem času.
Zdj pa let po helmo.
Body,
Kupi si čelada. Jaz je včasih nisem imela in so bile kar hude posledice. Zelo priporočljive so tudi rokavice. Če padeš ti ostane koža na dlaneh pa tudi ko se potiš in z roko drgneš po balanci je bolje imeti rokavice.
Hlače s podlogo so pa zakon. Ne veš kakšne muke lahko trpiš brez njih. Nositi jih moraš na golo kožo, brez spodnjih hlač. Kolesark se boš hitro navadila. Tudi meni so bile najprej čudne.
lp
Ne vem,bom poskusla,samo mislim da meni nošenje brez spodnjih hlač ne bo ustrezalo ker imam tak neprijeten občutek…Ampak če vi tako pravite,bo verjetno držalo.
Zanima me še kakšna je razlika med kolesrasko majico za 15.000 SIT in med tisto za 5.000 SIT,pa med hlačami za 3.000 SIT in tistimi za 8.000 SIT???
Sp hlačke: jaz sem vedno brez, enkrat sem jih imela oblečene in sem bla potem vsa ožuljena.
Majčke: Pomembno je, da so narejene iz dobrega materiala, ki “diha”, da imajo na hrbtu kvalitetna žepka (da ne izgubljaš stvari..).
Hlače: razlika je v materialu, podlogi, šivih, kroju.
Kot pri vseh stvareh je tudi pri kolesarstvu tako, da malo denarja pomeni tudi malo muzike. Žal.
Pri hlačah bi bil bolj previden, raje kupi malo dražje, bodo bolj dolgo držale – ampak najbolj važno je kako se v njih počutiš;
kar se pa tiče majice pa vsaj jaz ne morem reči da mi je ta dražja bolj všeč kot tista cenejša; vsaj na otip je cenejša bolj coolm, ima pa dražja boljši material, ki bolje prepušča vlago navzven in zavira prodiranje vetra navznoter!
Pri majicah se pozanimaj še za švic majco, ki odvaja švic proč od telesa in ga ne vpija. Glej da se ti bo telesa tesno oprijemala in izogibaj se belih. V njej ti ne bo nič bolj vroče, prej nasprotno. Nekatere so drage, ne se ustrašit, sam mamo cenejše domače proizvode, ki so prav tako zelo v redu – luknjičasto hore dobiš že za štiri jurje.
Spodnje hlače niso za pod kolesarske, ker s z njimi prej pridobiš kake odrgnine. Saj se boš navadila. Meni se je najprej tudi čudno zdelo hoditi okrog brez hlačk. Zdaj pa ne morem kolesariti z njimi. Malo bolj zoprno je, ko imam menstruacijo. Takrat pa ponavadi uporabljam tudi hlačke, včasih pa prilepim vložek kar na kolesarske hlače (ob anjši krvavitvi).
lp