Najdi forum

Zamenjal me je z drugo

Pred priblizno 4 meseci sem nehala s fantom. Skupaj sva bila le 3 mesece, a sama sem se ze navezala, verjetno se toliko bolj zato, ker si zelo zelim fanta in sem blazno obremenjena s tem, da pri 25-ih se vedno nimam resne zveze…

Ko sva bila skupaj na morju je bila tam tudi neka druga punca, prijateljica njegovih prijateljev – samska… Cutila sem, da sta si vsec in bilo je grozno. Mene je kasneje odpeljal domov, sam pa se je vrnil na morje. Ko se je res vrnil, sva nehala – ces, da nisva za skupaj. Pa sem ga vprasala po tej punci, pa je zanikal. Sedaj vem, da sta skupaj.

Vem, da ni pravi clovek zame, a najbolj me boli dejstvo, da sem bila zapuscena zaradi druge. Tako mi je slikal nebesa, da bova imela skupaj otroke, je rekel…potem pa me zavrze zaradi prve, ki pride mimo.

Čeprav vem, da to več pove o njem, kot o meni, si ne morem kaj, da me še vedno, po tolikih mesecih, ne bi preplavili obcutki brezvrednosti, razvrednotenja, pocutim se izdano, prevarano…

Bojim se, da se bo moje zaupanje v moske se toliko bolj poglobilo. Naj povem, da hodim na psihoterapijo, kjer se veliko pogovarjam o tem, a rane se mi vedno znova odpirajo.

Zakaj ne morem naradeti kriz čez te dogodke?!

Lalalina

Vprašanje na koncu že pomeni, da svoj pogled obračate v pravo smer. Vaš problem ni bivši fant, niti to da vas je tako hitro in enostavno zamenjal, ker je to v resnici njegov problem in vi nimate kaj dosti zraven. Tudi s tem, da vas je to zelo močno prizadelo, ni nič »narobe«, saj bi to verjetno tako ali drugače vsakega. Zelo odkrito ste na koncu izpostavili dve svoji težavi: nezaupanje v moške nasploh in pa nezmožnost narediti križ čez te dogodke in z njimi povezane občutke. Tega, kar se vam je zgodilo, ne morete pozabiti in se vedno znova vračate tja, ker POTREBUJETE občutke brezvrednosti, razvrednotenja, izdanosti in prevaranosti. Verjamem, da se tole bere malo čudno, vendar izgleda, da so ti občutki eden od temeljev, na katerih ste zgrajeni. Ne bi rad ugibal v kakšni družini sta odraščali, da niste mogli uporabiti nobenega boljšega temelja. Odnosi in izkušnje iz izvorne družine so, hočemo ali nočemo, vedno naš temelj. Kaj bi se zgodilo z vami, če bi se odrekli brezvrednosti, razvrednotenju, izdanosti in prevaranosti? Očitno je ravno v teh neprijetnih čutenjih ostala povezanost z vašo družino, najbolj ali celo samo v tem ji pripadate. Če se odrečete tem čutenjem, bi se s tem odrekli edini pravi pripadnosti in svoji edini družini. Človek pa enostavno nekam mora pripadati, ne more obstajati sam. Če bi torej naredili križ čez ta čutenja, bi bilo podobno, kot da bi hiši odvzeli tri temelje. Taka hiša enostavno ne more več stati.

Da ti neprijetni občutki nimajo (več) čisto nobene zveze z vašim fantom, je precej očitno. Njega že zdavnaj ni več, je povsem drugje in z drugo – vi sami pa jih vedno znova obujate. Če nimajo nobene zveze z njim, potem tudi nimajo nobene zveze z ostalimi moškimi. Ti občutki so samo vaši in so ves čas v vas. Drugi (fant, prijatelj, prijateljica, sodelavec,…) jih v vas samo zbujajo, naravnani ste tako, da se vam to slej ko prej zgodi. Če so občutki vaši, potem je tudi samo vaša odgovornost zanje, kot tudi kaj boste z njimi naredili. Želim vam, da ob terapevtu čim prej občutke brezvrednosti zamenjate z občutki samozaupanja, da občutek, da si »zaslužite« biti izdana in prevarana, zamenjate z občutkom, da si zaslužite biti zaščitena, sprejeta in spoštovana. Skratka, da uspete s terapevtovo pomočjo zamenjati trhle temelje z zdravimi. Ta pot ni enostavna, saj se boste morali vrniti daleč nazaj, do dogodkov in bolečih občutij, ki so vam dali te trhle temelje. Po tem, kako ste zaključili svoje vprašanje, verjamem, da boste to pot zmogli.

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

Živjo

To da še sedaj razmišljate o fantu, koa vas je pustil zaradi druge, ni nič hudega. Mogoče je celo vredu, ker bi se vsak človek počutil kot vi, da ni nič vreden, brez samozaupanja. To pomeni da bote v vsakem trenutku in v vsaki vezi bol močni, za to ker se iz vsega slabega nekaj naučimo in se tudi utrdimo.

Probaj iz tega izvleči maksimum, mogoče se naučiti ka se v takih trenutkih dogaja v glavah ljudi (fanta ki zapusti dekle in dekleta ki je zauščena).

Glavo pokonci :D, prišel bo pravi ko boste najmajn pričakovali

in zakaj bi bilo potrebno biti pri 25 letih vezan in imeti otroke?

@Izidor Gašperlin: hvala vam za obširen odgovor. Glede družinskega okolja ste imeli prav. Veliko psihičnega in tudi fizično nasilje. Sedaj teče že tretjo leto, odkar sem od doma…
Glede dejstva, da me je zamenjal, pa se tudi več ne sekiram. Očitno sem še enkrat potrebovala žalost (ki je imela rušilno moč), a sedaj je moje občutje veliko boljše. Razmišljala sem o stvareh, ki sem se jih iz zadnje zveze naučila in ugotovila da teh ni malo…

@rdeca
: Nič ni potrebno. Je pa zaželjeno. Nismo vsi v otroštvu in mladostništvu prejeli ljubezni na pretek, zato je mogoče naš notranji otrok še toliko bolj ranljiv in željen občutka pripadnosti, želi si bližine… Mislim, da je to povsem normanlo in naravno. Glede otrok pa ni bilo mišljeno danes, temveč nekega dne.

LP

Nisi ne prva ne zadnja, ki jo je pustil zaradi druge.

Mojo sodelavko je letos pustil mož po 25 let čisto vzornega zakona.
Da mu, revežu, ne bi bilo treba preveč okrog iskati in se truditi, je vzel kar njeno dolgoletno najboljšo prijateljico.

P.S. – da zdaj nista več najboljši prijateljici, mi menda ni treba napisata

tudi meni se je nekoč zgodilo isto,pa same obljube in lepe besede, čez 14 dni je že bil z drugo, ja bila sem čisto na koncu,samo to me je pokonci držalo, da sem ravno začela delati v novi službi, sem dajala na stran, da bi lahko šla na sanjsko potovanje s tistim novim princem, ki se bo pojavil…vsako popoldne sem hodila na bližnji hribček, samo to mi je pomagalo, in sem prebrodila to najhujše…prišel je moj princ, ki ga ljubim in s katerim imam otroka in je naj naj naj….hja, če me prejšnji partner ne bi zapustil, za mojega dragega gotovo ne bi bilo prostora.danes sem neskončno srečna, da me je takrat zavrgel in mi dal možnost, da stopi v moje življenje nekdo, ki mu lahko zaupam in ki ga spoštujem in ne morem si zamisliti kakšno zmedeno življenje bi živela z bivšim, ki je bil precej nestabilna, labilna oseba, pravo nasprotje mojega sedanjega dragega…tako da, poskrbi za sebe, uživaj v športu dokler si še mlada in imaš cel ljubi dan čas za sebe,pa srečno!!

New Report

Close