Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zamegljen vid-ena stran!

Zamegljen vid-ena stran!

Pozdravljeni,
stara sem 29 let in drugače nimam problemov z očmi, niti ne nosim očal, ampak pred časom se mi je zgodilo, da sem imela kakšno uro čisto zamegljen vid. Če povem natančno, kot da bi videla samo pol slike! Najprej sem mislila da je kriv pritisk, ki je običajno zelo nizek, ampak je bil čisto normalen… To je trajalo kar nekaj časa in občutek je res neprijeten. Zanima me na koga se naj obrnem. Tudi sladkorne bolezni nimam, tako da res ne vem. Na splošno sem kar zdrava. Kaj mi svetujete, ker to ni bila običajna vrtoglavica???
Hvala za odgovor že vnaprej. LP

Kam se obrniti je veliko lažje vprašanje, kot pa kaj vam je povzročilo težavo. Vsekakor je osebni zdravnik pravi naslov, ki vas lahko usmeri naprej (saj motnja vida ne izvira nujno iz oči). Morda bi bil lahko koristen podatek, kaj ste počeli/storili preden se je težava pojavila, je bilo to na enem očesu ali obeh hkrati, morebitne bolečine v sencih, se je pojavilo nenadno ali postopno, kaj je bilo s splošnim počutjem v tem času.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

V tem času nisem počela nič drugega kot ponavadi-nič neobičajnega ali kaj napornega. Tudi če sem zaprla eno ali drugo oko je bilo enako, tako da je to verjetno na obeh očeh. Bolečin v sencih ni bilo in tudi drugače sem zdrava. Se mi pa to res pojavi postopoma. Najprej je tako, kot če pogledaš v sonce in potem se stopnjuje. Saj ne da bi se mi to dogajalo tako pogosto, se mi je pa zgodilo kakšnih 3x v tem letu in mi je zelo čudno zakaj?!!!
Komu se to dogaja-kakšnim bolnikom? LP

Razne vidne “motnje” se s glavobolom, ki sledi pojavljajo npr pri migreni. Sicer pa motnje vida lahko mastopajo pri kupu stvari, vkljucno z nihanjem krvnega tlaka. Vzemite si cas in se oglasite do vasega zdravnika, morda laze odkrijeta vzrok.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Tudi meni se je danes zgodilo, da se mi je zameglil vid. A le na desnem očesu. To je bilo zdaj že drugič. Ampak res samo na desnem očesu, saj vidim na levo oko čisto normalno… Tudi jaz nimam problemov z očmi in ne nosim očal, imam pa zelo nizek krvni pritisk…

Pozdravljeni,

pred cca 3 tedni sem zaradi bolečin v levem očesu in motnega vida obiskal oftalmologa, kateri je ugotovil, da imam vnetje očesne veznice (konjuktivitis). Predpisal mi je kapljice za oči (Maxitrol) s pomočjo katerih se je bolečina malo umirila, moten vid pa še ostaja. Tudi žilice na beločnici je še vedno videt. Ali je moten vid še vedno posledica vnetja in koliko časa naj bi še to trajalo? Ali je morda zaradi kapljic, katere si še dajem ali morda česa drugega?
Hvala za Vaš odgovor.

Lp

Pozdravljeni
Konjunktivitis ne povzroča motnega vida, ker veznica (konjunktiva) ne pokriva nobene strukture, skozi katere gledamo. Če ne mislite “motnega” vida zaradi solzenja in morda izločkov v očesu zaradi vnetja, potem to ni normalno za omenjeno bolezen in se oglasite nazaj na pregled.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,
Se popravljam. Moten sem mislil meglen, neoster. Sicer omenili so mi, da je meglen vid lahko posledica že pri vnetju očesne veznice. Sicer ta zadeva že traja… (cca 3 tedne).
Še 2 dni si bom dajal kapljice kot mi je predpisal oftalmolog in če se stanje ne izboljša bom šel ponovno na obisk.
Lp

Ja, veznica se zaključi OB roženici, skozi katero gledamo, zato neposredno njeno vnetje ne vpliva na vid, a kot rečeno, solze, gnoj…. lahko motijo gledanje.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Meni se dogaja, da vidim nekaj časa – prib. 15 min do 20 min – megleno na desno oko, ko se zbudim. To se mi zgodi , če zaspim popoldne kakšno uro in se na hitro zbudim. Dogaja se mi že par let, vendar samo nekajkrat na leto. Mogoče gre za to, da oko “zaspi”? Kako si to razlagate?

Še bolj pa je verjetno, da ga poležite oz da nekaj pritiska nanj med spanjem.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.


Jaz pa spim na trbuhu in imam na obeh očeh astigmatizem, zlepljene oči in zjutraj vidim zelo slabo. Potem čez tri štiri ure vidim skoraj popolno. Katere kapljice bi mi pomagale?

Če je problem v vnetju in to je možno, potrebujete pregled, če so zgolj suhe oči, pa nekaj za vlaženje, umetne solze iz lekarne. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,
v sredo sem zaspala s kontaktnimi lečami, se ponoči zbudila zaradi neprijetnega občutka v levem očesu in leče pobrala ven, vendar se stanje ni izboljšalo. Oko se mi je solzilo, občasno sem čutila špikanje, imela sem občutek tujka v očesu, slabše sem prenašala svetlobo. V petek sem poleg tega na prizadeto oko videla bolj megleno – kot da bi gledala skozi umazano šipo. Osebna zdravnica me je poslala na očesno kliniko, kjer so mi diagnosticirali keratitis, ki pa naj bi bil mehanskega in ne bakterijskega/virusnega vzroka. Predpisali so mi dexamono, ciloxan in tobrex, vse 4x/dan po 1 kapljico. Do danes so se vsi znaki, razen meglenega vida, izboljšali. Vid pa ostaja zamegljen, barve so medle; občutek gledanja skozi umazano šipo ostaja oz. je kvečjemu bolj izrazit (ali pa bolj opazen ob izginotju preostalih simptomov). Je to normalno, ali naj grem v ponedeljek nazaj na očesno kliniko (če se stanje ne popravi)? Če je normalno, v kolikšnem času lahko pričakujem izboljšanje?
Vnaprej hvala za odgovor.

Vid se bo izboljšal, ko se obnovi poškodovana roženica, trajanje je odvisno od tega, koliko je poškodovana. Predvidevam, da imate kontrolo, če ne in če imate občutek, da je dlabše, se je vredno oglasiti na kontrolni pregled
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni. Zvecer sem zaspala in se mato prebudila cez kako dve uri. Na desnem ocesu sem videla megleno, kot da bi videla dvojno. Samo na desnem zagotovo kakih deset minut. Najbolj je bilo to opazno pri branju podnapisov na tv. Za kaj bi lahkoslo?

Glede na trajanje in okoliščine ste si ga morda zgolj poležali. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close